قدرتنمایی پردازنده AMD Ryzen AI Max+ 395 در تست چندهستهای Geekbench
یه بار دیگه، بنچمارک پردازنده AMD Ryzen AI Max+ 395 با اسم رمز “Strix Halo” توی Geekbench اومده بیرون و نشون داده که تو کارای چند هستهای خیلی خوب عمل میکنه.
لپتاپ ASUS ROG Flow Z13 که قبلاً هم دیده شده بود که از این پردازندههای AMD Strix Halo استفاده میکنه، دوباره تو Geekbench تست شده. این مدل GZ302EA هست که با یه پردازنده AMD Ryzen AI Max+ 395 میاد. این پردازنده، جدا از مدل Ryzen AI Max+ Pro 395، یکی از قویترینها تو این سریه.
بنچمارک پردازنده AMD Ryzen AI Max+ 395
این پردازنده ۱۶ هسته و ۳۲ رشته داره و گرافیک داخلی Radeon 8060S بر پایه معماری RDNA 3.5. بعداً بیشتر در موردش میگیم. این پردازنده تو تست تک هستهای ۲۹۲۸ امتیاز و تو تست چند هستهای ۱۹۴۸۴ امتیاز گرفته. با اینکه این امتیازها خوبن، باید اینم بگیم که فرکانسش حدود ۳ گیگاهرتز پایه بوده و فرکانس بوستش هم ۵.۱ گیگاهرتز گزارش شده.
طبق اطلاعاتی که قبلاً تو Geekbench درز کرده بود، پردازنده AMD Ryzen AI Max+ 395 با اسم رمز “Strix Halo” میتونه تا ۵.۱ گیگاهرتز برسه. در ضمن، مدل Pro نسبت به مدل معمولی خیلی بیشتر بوست میشه (فرکانسش بالاتر میره). حالا اگه امتیازهای جدید رو با قبلیها مقایسه کنیم، میبینیم که عملکرد تک هستهای یه کم بهتر شده، ولی امتیاز چند هستهای یه کم کمتر شده. چون نتایج Geekbench ممکنه خیلی فرق داشته باشه، این چیز عجیبی نیست.
پردازندههای AMD با اسم رمز “Ryzen AI Max” یا همون Strix Halo بر پایه معماری Zen 5 ساخته شدن، اما از نظر مشخصات و گرافیک داخلی (iGPU) با Strix Point خیلی فرق دارن. در حالی که قویترین پردازنده Strix Point، یعنی Ryzen AI 9 HX 370/375، فقط تا ۱۲ هسته و ۲۴ رشته داره، قویترین چیپهای Strix Halo تا ۱۶ هسته و ۳۲ رشته دارن.
اما شاید بزرگترین پیشرفت، گرافیک داخلی باشه که حالا ۴۰ واحد محاسباتی داره، در حالی که چیپهای Strix Point فقط ۱۲ تا داشتن. به همین خاطر انتظار میره Radeon 8060S عملکرد خیلی بهتری تو بازیها نسبت به Radeon 880M و 890M داشته باشه و حتی با کارتهای گرافیک مجزا مثل RX 7600 یا مشابه اونها رقابت کنه.
با این ترکیب قوی CPU و iGPU، پردازندههای Strix Halo دیگه نیازی به کارت گرافیک مجزا تو لپتاپهای گیمینگ اقتصادی (ارزونتر) رو از بین میبره و میتونه عملکرد محاسباتی خیلی سریعتری رو هم تو کارهایی که بیشتر به CPU وابسته هستن، ارائه بده. ما یه سری بنچمارک مصنوعی از Radeon 8060S دیدیم، اما هنوز هیچ بنچمارک گیمینگی ازش منتشر نشده. ما با اشتیاق منتظر عرضهاش هستیم که گفته میشه تو نمایشگاه CES سال ۲۰۲۵ خواهد بود، جایی که AMD محصولات بیشتری رو معرفی میکنه.
نام گذاری فاجعه هست در پردازنده های amd خوب چرا اینجوری
باید ۴ گروه باشه که با پسوند l برای لپ تاپ ها و اون یکی بدون پسوند برای رو میزی
حالا ۴ گرون شامل
اداری و خونگی/میان رده/نیمه بالارده/بالارده که هرکدوم با پسوندی مشخص میشن و در ۲نمونه بدون گرافیک و با گرافیک باید باشن
حال به نظر من
رایزن ۳ اداری و خانگی
رایزن ۵ میان رده ها
رایزن ۷ شبه پرچمدار
رایزن ۹ بالارده
که خودشون شامل ۴ گروه مدل میشن و پسوند g برای گرافیک و بدون g برای بدون گرافیک داخلی و پسوند ایکس کنونی باید حذف بشه
اما در تمامی مدلهای لپتاپی گرافیک آنبرد هست پس اونجا که L میاد دیگه نیازی به پسوند g نیست))مثال
ryzen 3l 3500
ryzen 3l 5500
ryzen 3l 7500
ryzen 3l 9500
که اینا به ترتیب قدرت و گرافیک بیشتری در مدل لپات های ارزان دانشجویی دارن تا به ترتیب به ryzen 5/7/9 برن بالا در مورد این روش نام گذاری به نظر من اصلا گیج کننده نیست و همه میفهمن چی به چیه
و برای لپ تاپ های سری رایزن ۷ به بعد گرافیک جدا بزاره چون با توجه به قدرت گرافیک های آنبرد تا سری ۵ نیازی نیست فکر کنم پسوند 3D هم بشه فقط در سری ۹ استفاده کرد یا به جای این کلمه الترا استفاده کرد در هر صورت نام گذاری ام دی فاجعه هست و نظمی نداره و کاربر برا درک قبل خرید باید مدتها اول متوجه سری پردازنده و تست ها بشه بعد بفهمه چی به چیه در حالی که در سری اینتل کمی راحت تره هرچند اونا هم گیج کننده هست