اخباراخبار تکنولوژیاخبار سخت افزار

شرکت TSMC بلافاصله بعد از دریافت مجوز شروع به ساخت کارخانه در آمریکا کرد

شرکت TSMC دیروز بی‌سروصدا کار ساخت سومین کارخانهٔ تولید تراشه‌اش در آریزونا رو شروع کرد. این رو ادارهٔ تجارت آمریکا توی یه بیانیهٔ مطبوعاتی اعلام کرده.

TSMC دیروز مجوز ساخت این کارخانه رو گرفت و ظرف چند ساعت بعد از تأیید دولت، ماشین‌آلات ساختمانی رو به محل فرستاد تا کار رو شروع کنن. این عملیات ساخت، بخشی از تعهد ۱۰۰ میلیارد دلاری این شرکت برای سرمایه‌گذاری در آمریکاست که اوایل امسال با حضور دونالد ترامپ رئیس‌جمهور وقت آمریکا اعلام شد. این کارخانه جدید، بخشی از مجموعه شرکت TSMC در آریزوناست که قبلاً با سرمایه‌گذاری ۶۵ میلیارد دلاری این شرکت شروع به کار کرده بود.

مجموعهٔ TSMC در آریزونا بزرگ‌ترین پایگاه عملیاتی این شرکت توی آمریکاست. سرمایه‌گذاری اولیهٔ ۶۵ میلیارد دلاری این شرکت شامل ساخت سه کارخانه میشد که سومینش قراره تراشه‌های پیشرفته با فناوری ۲ نانومتری تولید کنه. دیروز مراسم شروع ساخت همین کارخانهٔ سوم برگزار شد و هاوارد لاتنیک، وزیر تجارت آمریکا، هم بلافاصله بعد از شروع کار از محل بازدید کرد.

توی بیانیهٔ ادارهٔ تجارت آمریکا اشاره شده که سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری TSMC که اوایل امسال با ترامپ اعلام شد، حدود ۴۰ هزار شغل ساختمانی توی آمریکا ایجاد میکنه و بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار به اقتصاد آریزونا کمک می‌کنه.

جالب اینجاست که شرکت TSMC درست همون روزی مجوز ساخت کارخانهٔ سوم رو گرفت که ساختش رو شروع کرد. به نظر می‌رسه این عجله‌ی کار، به خاطر گزارش‌های رسانه‌ای تایوان بوده که ادعا کردن TSMC هنوز جزئیات سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری اضافیش توی آمریکا رو برای تأیید به دولت تایوان ارائه نکرده.

هدف کارخانه‌های شرکت TSMC در آمریکا

شرکت TSMC

هدف اصلی کارخانهٔ جدید TSMC در آریزونا اینه که نیاز شرکت‌های آمریکایی به تراشه رو به جای واردات از خارج (مخصوصاً تایوان) توی خود آمریکا تأمین کنه. اپل، انویدیا و AMD همگی در این مراسم پیام‌های ازپیش‌تهیه‌شده‌شون رو قرائت کردن.

اپل بزرگ‌ترین مشتری TSMC هست و برای گوشی‌ها، تبلت‌ها و لپتاپ‌هاش به صورت انحصاری از تراشه‌های این شرکت استفاده می‌کنه. حتی اگه تراشه‌ها رو از کارخانهٔ آریزونا بخره، به احتمال زیاد باید برای مونتاژ نهایی به خارج از آمریکا فرستاده بشن.

تیم کوک، مدیرعامل اپل، در سخنانش تأکید کرد که شرکتش اولین و بزرگ‌ترین مشتری کارخانهٔ TSMC در آریزوناست. از طرف دیگه، جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا که این روزها امیدواره دولت آمریکا محدودیت‌های صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی به ۱۷ کشور و تایوان رو لغو کنه، از «حمایت دولت از تولید داخلی» تقدیر کرد و گفت این سیاست‌ها ساخت زیرساخت‌های هوش مصنوعی رو توی آمریکا ممکن و حیاتی می‌کنه، چون انقلاب صنعتی بعدی بهش وابسته‌ست.

لیسا سو، مدیرعامل AMD، هم یک قدم فراتر گذاشت و اعلام کرد که شرکتش قصد داره از فرآیند تولید N2 (۲ نانومتری) TSMC برای محصولات HPC استفاده کنه. این تراشه‌ها در مدل‌سازی، تحقیقات، هوش مصنوعی و کاربردهای مشابه به کار می‌رن. سو گفت که AMD «یکی از مشتریان اصلی فناوری N2 و همچنین کارخانهٔ ۲۱ آریزوناست» و از فناوری‌های شرکت TSMC تقدیر کرد که به AMD اجازه می‌ده محصولات پیشرفته‌تری به بازار عرضه کنه.

این پست براتون مفید بود؟ خوشحال می‌شیم نظرتون رو بدونیم!

روی ستاره‌ها بزنید تا به این مطلب امتیاز بدید!

میانگین امتیاز این مطلب ۰ / ۵. تعداد امتیازات ۰

نظری برای این مطلب ثبت نشده! شما اولین نفری هستید که رای می‌دید!

‫۲ نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا