
تراشههای پیشرفته TSMC ضمن قراردادی در آمریکا تولید خواهند شد
امروز توی یه نشست خبری در کاخ سفید، مدیرعامل TSMC، آقای C.C. Wei، کنار دونالد ترامپ ایستاد و اعلام کرد که شرکتش قراره ۱۰۰ میلیارد دلار تو آمریکا سرمایهگذاری کنه. بیشتر این فعالیتها هم قراره تو ایالت آریزونا انجام بشه. علاوه بر این، TSMC چند بخش R&D هم در آمریکا توسعه میده. با بنچفا تا پایان این خبر همراه باشید.
آمریکا یک غول در زمینه سیلیکون خواهد شد!
قویترین چیپهای هوش مصنوعی دنیا همینجا، تو آمریکا ساخته میشن.
دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا
این تعهد جدید، علاوه بر سرمایهگذاری ۶۵ میلیارد دلاری قبلی TSMC توی کارخونههاییه که همین حالا هم دارن چیپهای ۴ نانومتری تولید میکنن. این سرمایهگذاری قراره برای ساخت سه تا کارخونه تولید چیپ، دو تا مرکز بستهبندی چیپ و یه مرکز تحقیق و توسعه استفاده بشه. اون همچنین گفت که این پروژه بیش از ۲۰ هزار شغل تو منطقه آریزونا ایجاد میکنه، در حالی که بیانیه خبری خود TSMC اشاره کرده که این پروژه طی چهار سال آینده از ۴۰ هزار شغل توی بخش ساخت و ساز پشتیبانی میکنه و هزاران شغل پردرآمد و تخصصی توی بخش تولید چیپ و تحقیق و توسعه ایجاد میکنه.

به گزارش Tom’s Hardware، هنوز مشخص نیست که TSMC قراره روی چه تکنولوژیهایی چیپ بسازه یا ظرفیت تولید چقدره. ولی نام شرکتهایی مثل اپل، AMD، انویدیا و کوالکام به عنوان مشتریان احتمالی برده شد. با توجه به سرمایهگذاریهای قبلی اپل، احتمالا اپل از چند سال آینده بخش عمده چیپهاش رو از کارخونه آمریکایی TSMC دریافت کنه.
TSMC باید این قرارداد رو میپذیرفت!
ترامپ روی اهمیت این موضوع از نظر اقتصادی و امنیت ملی آمریکا تاکید کرد و گفت که تولید چیپهای پیشرفته تو خاک آمریکا برای کشور ضروریه. قانون CHIPS و Science Act توی دوره بایدن باعث شد که TSMC برای حضور توی آمریکا ترغیب بشه، اما هاوارد لاتنیک، وزیر بازرگانی، معتقده که تعرفههای ترامپ بودن که TSMC رو مجبور کردن این تصمیم رو بگیره. تعرفههای ترامپ علاوه بر فشار بر خود TSMC، باعث میشه که شرکتهای دیگری هم که ازش خرید میکنن ضرر زیادی به خاطر این تعرفه بکنن.
این اقدام باعث میشه که TSMC بتونه تولیدش رو از تایوان متنوعتر کنه، مخصوصاً با توجه به این که تایوان همیشه درگیر بلایای طبیعی مثل زلزله و طوفانهای سهمگینه. علاوه بر این، تنشهای ژئوپلیتیکی با چین هم همیشه یه نگرانی بوده. داشتن کارخونه تو آمریکا به این شرکت اجازه میده که به مشتریهاش نزدیکتر بشه و ظرفیت تولیدش رو برای شرکتهایی که مدیرعاملش بهشون اشاره کرد، تضمین کنه. این قرارداد به آمریکا هم کمک میکنه تا بتونه سریعتر به بزرگترین کشور تولیدکننده چیپ سیلیکون تبدیل بشه.
البته این خبر ممکنه به مذاق همه خوش نیاد. اینتل، که نیمه دوم سال ۲۰۲۴ رو با بحران مالی جدی دست و پنجه نرم میکرد، حالا با یه رقیب بزرگ تو خاک خودش مواجه شده که قراره بیشتر هم سرمایهگذاری کنه. هنوز مشخص نیست که TSMC چیپهای پیشرفته خودش رو توی آمریکا تولید میکنه یا نه، اما دولت تایوان مجوز ساخت چیپهای ۲ نانومتری این شرکت در خارج از کشور رو صادر کرده، که احتمالاً محل تولیدش همین آریزونا خواهد بود. قبلا TSMC گفته بود که تولید چیپ در آمریکا از تایوان گرونتر برای این شرکت تموم میشه، حالا باید دید آیا با مرکز R&D جدیدی که راه اندازی میکنن این موضوع بهینهتر میشه یا نه.