
وضعیت کارخونههای TSMC تو آمریکا داغونه؛ پر شدن کامل خطوط تولید
به نظر میرسه TSMC هم تو آمریکا حسابی معروف شده، چون غولهای فناوری دارن سفارشهاشون رو به کارخونههای این شرکت تو آمریکا میریزن. این موضوع یه گلوگاه بزرگ ایجاد کرده.
با توجه به تنشهای زنجیره تأمین جهانی، شرکتها به صنعت آمریکا رو آوردن تا تجارتشون رو تضمین کنن. همین باعث شده تقاضا برای تولید تو این منطقه به شدت بالا بره. TSMC از این فرصت استفاده کرد و بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار تو آمریکا سرمایهگذاری کرد و کارخونهاش تو آریزونا رو گسترش داد تا ظرفیت تولیدش بیشتر بشه و بتونه تراشههای فوقپیشرفته بسازه. حالا طبق گزارش روزنامه اقتصادی تایوان، حتی بعد از این توسعه هم کارخونههای TSMC تو آمریکا کاملاً توسط اپل و انویدیا رزرو شدن.
دلیل این استقبال بینظیر از TSMC تو آمریکا اینه که شرکتهای فناوری ترجیح میدن به جای مناطق پرتنش مثل تایوان، تو آمریکا سفارش بدن. علاوه بر این، تولید تو آمریکا بهشون این مزیت رو میده که از سیاستهای دولت ترامپ بهره ببرن. برای همینه که انویدیا و اپل میلیاردها دلار سرمایهگذاری تو این کشور اعلام کردن. TSMC هم داره از این جو نهایت استفاده رو میبره، چون سود سهماههش داره به شدت رشد میکنه و به نظر نمیرسه این روند به این زودیها متوقف بشه.
TSMC برنامههای بزرگی برای کارخونههاش تو آمریکا داره، از جمله انتقال فناوری برای تولید تراشههای پیشرفته. این شرکت قصد داره فرآیند A16 (1.6 نانومتر) رو تو آمریکا تولید کنه و پیشبینی میشه تا ۳۰ درصد از تراشههای ۲ نانومتری دنیا رو هم اینجا بسازه. پس آمریکا در بلندمدت یه اولویت مهم برای TSMC باقی میمونه. علاوه بر این، این غول تایوانی برنامه داره یه مرکز تحقیق و توسعه و یه کارخانه بستهبندی پیشرفته هم تو آمریکا راهاندازی کنه، تا این کشور به عنوان جایگزینی برای تایوان عمل کنه.
تا قبل از این، تصور عمومی این بود که صنعت تراشه آمریکا فقط مال اینتل هستش و این شرکت باید تعیینکنندهی خطمشی تولید داخلی باشه. اما با توافق TSMC و ترامپ، اوضاع یه چرخش غیرمنتظره خورد و حالا به نظر میرسه اینتل باید تو بازاری رقابت کنه که قبلاً مال خودش دونسته میشد! البته خوشبینیهای زیادی درباره نسل بعدی تراشههای اینتل (مخصوصاً فرآیند 18A) وجود داره، پس شاید در آینده دوباره برگشت بخورن، اما این فرآیند زمانبرده.