محصولات ایسر همیشه ما رو سورپرایز میکنن، هرکدوم به یه روشی. امروز هم یه لپتاپ از ایسر داریم، Acer Nitro V 16 2024 که ایسر تونسته به شکل عجیبی کلی مزیت و عیب رو همزمان با هم تو این دستگاه جا بده، با یه قیمت که اونم عجیبه. با بنچفا همراه باشید تا ببینیم لپتاپ ۲۰۲۴ Acer Nitro V 16 چند مرده حلاجه.
مشخصات ۲۰۲۴ Acer Nitro V 16
لپتاپ Acer Nitro V 16 2024 در مدلهای مختلفی تولید و عرضه شده. این دستگاه با دو پردازنده و دو گرافیک مختلف در بازار وجود داره. مدلی که دست ماست، به پردازنده i7 14650HX اینتل و پردازنده گرافیکی RTX 4050 انویدیا مجهزه. در زمان نوشتن این مطلب، این دستگاه ۷۶ میلیون تومان قیمت داره.
Acer Nitro V 15 | نام لپتاپ |
---|---|
Nitro V 16 ANV16-71-760Q-Z | مدل دستگاه |
Intel Core i7 14650HX | پردازنده |
16GB DDR5-5600 | حافظه رم |
۲ اسلات حافظه SODIMM یک اسلات حافظه نصب شده حداکثر ظرفیت ۳۲ گیگابایت | تعداد و ظرفیت اسلات حافظه |
۲ اسلات حافظه NVMe یک اسلات حافظه نصب شده | تعداد و ظرفیت حافظه ذخیرهسازی |
RTX 4050 Mobile ۷۵ Watt | پردازنده گرافیکی |
۶ گیگابایت GDDR6 | حافظه پردازنده گرافیکی |
۴ سلولی – ۵۷ وات ساعت | حجم باتری |
۱۶ اینچی ۱۹۲۰×۱۲۰۰ 165Hz IPS – 50% sRGB | صفحه نمایش |
۱۳۵ واتی | شارژر |
سپاس از افراشاپ که این دستگاه رو برای بررسی در اختیار بنچفا گذاشت. شما میتونید Acer Nitro V 16 یا هر دستگاه دیگهای که میخواید رو با استفاده از کد تخفیف Benchfa از افراشاپ به صورت حضوری یا آنلاین تهیه کنید.
شاسی و کیفیت ساخت
بریم سراغ شاسی و کیفیت ساخت بدنه. ایسر یه دستگاه ۱۶ اینچی ۲.۵ کیلویی راهی بازار کرده. بدنه Acer Nitro V 16 از جنس پلاستیکه، کاور اون هم براقه. جای جای این دستگاه یه مگنت واقعی اثر انگشته. لولای اون استحکام خوبی داره، اما باز کردن در لپتاپ کار سختیه و همچنین مثل برادر کوچکترش Acer Nitro V 15 که اونم بررسی کردیم، مانیتور کمی وابل داره که پس از چند ثانیه از باز شدن قطع میشه.
کولینگ این دستگاه به وسیله دو تا فن که چپ و راست دستگاه قرار دارن انجام میشه. این دوتا فن هوا رو از زیر دستگاه میکشن و کنار و پشت دستگاه خارج میکنن. نکته جالب اینه که با اینکه دوتا فن دستگاه در چپ و راست اون قرار دارن، اما ایسر بخش بین اونها رو هم برای قرار دادن یه فن باز گذاشته و همچنین مش هم داره! Acer Nitro V 16 در هیچ مدلی که ما دیدیم ۳ تا فن نداره، به خاطر همین به نظر میاد این تصمیم در طراحی برای اینه که اگه در آینده برای سخت افزار قویتر این شاسی استفاده شد، بشه سه تا فن داخل دستگاه قرار داد. البته که اون فن سوم راهی برای خروج هوا نداره. فاصلهای که پایه دستگاه برای عبور هوا ایجاد میکنه خوبه، منتها دریچههای ورود هوا خیلی باز نیستن. این پایهها خیلی هم محکمن و لپتاپ سر جاش سر نمیخوره.
قرارگیری پورتهای روی این دستگاه به معنای واقعی کلمه مضحکه. اولا که این دستگاه تنها ۳ تا پورت USB داره، دوتا Type-A 3.2 و یه Type-C Thunderbolt 4. حالا اوکی تاندربولت ۴ دادی بهمون دمت گرم، اومدی تنها پورت Type-C دستگاه رو گذاشتی پشتش؟ آره درست شنیدید برای اتصال هر کانکتور Type-C به این دستگاه باید لپتاپو برگردونید ببینید پورت کجاست که کانکتور رو بزنید تو پورت!:| حالا دلیلش منطقیه، اینو گذاشتن تا گرافیک اکسترنال وصل کنید، اما اینکه تو یه شاسی ۲۰۲۴ تنها یه پورت Type-C وجود داشته باشه اونم تو مناطق دور افتاده باشه منطقی نیست. خب چرا باید RJ45 کنار دستگاه باشه تایپ سی پشتش؟ برگردیم سر بحث خودمون.
دو درگاه USB دیگه این دستگاه هر دو USB 3.2 هستن که هر کدوم یه طرف دستگاه قرار داره. سمت راستی ۳.۲ gen2ئه، قابلیت فست شارژ گوشی رو هم داره. سمت چپ دستگاه درگاههای جک ۳.۵ میلی متری کامبوی صدا و پورت RJ45 هم حضور دارن. پشت دستگاه به غیر از درگاه تایپ سی، یک پورت HDMI 2.1 و پورت شارژ دستگاه هم حضور دارن.
باتری و شارژر
باتری این دستگاه نسبت به بدنه خیلی کوچیکه. Acer Nitro V 16 به یه باتری ۴ سلولی ۵۷ وات ساعتی داره. این دستگاه به سوییچ ماکس هم مجهزه و میزان مصرف باتریش میشه گفت تا حدودی بهینهست. توی تست باتری ما، که شامل نوشتن بررسی دستگاه با مرورگر فایرفاکس روی داکس گوگله، با ۳۰٪ روشنایی صفحه، Acer Nitro V 16 حدود ۲:۴۰ دقیقه باتری داد که نسبت به اینکه اینتلیه قابل قبوله.
شارژر این دستگاه یه شارژر نسبتا بزرگ ۱۳۵ واتیه. با این شارژر دستگاه در حدود ۱ ساعت صد درصد شارژ میشه، منتها هم خود دستگاه و هم شارژر خیلی داغ میکنن.
صفحه نمایش و اسپیکر
در زمینه صفحه نمایش هم شاهد اتفاقات جذابی نیستیم. Acer Nitro V 16 به یک مانیتور ۱۶ اینچی با نسبت تصویر ۱۶:۱۰ و رفرش ریت ۱۶۵ هرتز مجهزه. این صفحه نمایش به گفته ایسر IPSئه، با زاویه دید خوبی هم که داره میشه اینو تایید کرد، اما از باقی جهات خیلی شبیه IPSها نیست. صفحه نمایش این دستگاه تنها ۵۰٪ از محیط رنگ sRGB رو پوشش میده، اونم با شاخص deltaE ۴.۵! شاخص deltaE بالای ۳ یعنی عملا رنگها هیچ شباهتی به رنگ هدفی که باید نمایش داده بشه ندارن. این نتیجه تست laptopmedia بود. میزان روشنایی این صفحه نمایش هم ۳۰۰ نیته، با کنتراست ۱۳۰۰:۱.
در زمینه اسپیکر این دستگاه بهتر عمل کرده و شاهد اسپیکرهای dts X هستیم. این اسپیکرها در زمینه شفافیت و حجم صدا عالی عمل میکنن، منتها صداشون زیاد اکو داره.
کیبورد و تاچ پد
کیبورد Acer Nitro V 16 شباهت زیادی به Acer Nitro V 15 داره، منتها نورپردازی داره. این کیبورد فول سایزه و تمام کلیدها رو به علاوه نامپد داره. بالای نامپد یه کلید اختصاصی برای اپلیکیشن کنترل این دستگاه با نام Nitrosense حضور داره، همچنین کلیدهای اختصاصی مالتی مدیا هم حضور دارن. بالای کیبورد هم در سمت چپ دستگاه یه کلید برای تغییر حالتهای کولینگ دستگاه حضور داره.
کلید پاور بالای نامپده و جای اختصاصی برای خودش نداره. همچنین حس کلیک اون هم تفاوتی با کلیدهای دیگه نداره. این موضوع روی خیلی از لپتاپهای ایسر دیده میشه.
تجربه تایپ با این کلیدها خیلی خوبه. هم نرم و راحتن و انگشتها به خوبی روشون سر میخورن، هم فشار دادنشون سخت نیست. فاصله کلیدها از همدیگه هم مناسبه و در کل تجربه خوبی با اون خواهید داشت.
تاچ پد Acer Nitro V 16 یه تاچ پد بزرگ پلاستیکیه. تاچ پد بدی نیست، اما چندان تعریفی هم نیست. حرکت انگشت روی این تاچ پد چندان نرم نیست و خیلی باهاش راحت نبودیم. با توجه به اینکه دستگاه گیمینگه میشه گفت که این موضوع چندان تو ذوق نمیزنه.
سخت افزار
همونطور که جلوتر گفتم، دستگاهی که دست ماست به پردازنده i7 14650HX و RTX 4050 مجهزه. اول بریم نگاهی به پردازنده داشته باشیم.
نسل ۱۴ اینتل یه رفرش از نسل ۱۳ بود. همون معماری، همون چینش و تنها فرکانس بالاتر به لطف کیفیت بهتر سیلیکون. نسل ۱۴ همچنان از پروسه ۱۰ نانومتری اینتل با نام Intel 7 بهره میبره، اما این پروسه در طول سالها بهینهتر شده و به همین دلیل، فرکانس بالاتره و خرابی پایینتر.
پردازنده i7 14650HX بیشتر به 13700HX شبیهه تا 13650HX. این پردازنده ۸ P-core و ۸ E-core داره. فرکانس توربو P-Core اون هم ۵.۲ گیگاهرتزه. میزان کش L2 اون ۲ مگابایت به ازای هر P-Core و ۴ مگابایت برای هر کلاستر ۴ هستهای E-Coreئه، ۳۰ مگابایت هم کش L3 داره.
پردازنده گرافیکی RTX 4050 این دستگاه هم محدودیت میزان مصرف ۶۵ وات داشت. گویا ایسر علاقهای نداره شما گرافیکهاش خوب کار کنن. این پردازنده گرافیکی از سری ۴۰ انویدیا از یه پروسه کاستومایز شده از پروسه ۵ نانومتری TSMC بهره میبره، ۲۰ هسته SM و ۲۵۶۰ واحد شیدر یا کودا داره، ۸۰ تا هم هسته تنسور برای پردازشهای ماتریسی هوش مصنوعی. برای حافظه هم از یه باس ۹۶ بیت بهره میبره و ۶ گیگابایت حافظه GDDR6 داره، مجموعا ۱۹۲ گیگابایت بر ثانیه پهنای باند حافظه این پردازنده گرافیکیه.
مدلی که دست ماست به ۵۱۲ گیگابایت حافظه سامسونگ و ۱۶ گیگابایت حافظه رم DDR5-5600 مجهزه. ACER Nitro V 16 دو درگاه حافظه M.2 حافظه و دو درگاه حافظه رم داره. مدل ما تنها یک ماژول رم و یک حافظه داره که هر دو قابل ارتقا هستن.
حافظهها به صورت پسیو خنک میشن. یک ورقه فلزی روی حافظههای رم قرار داره و این حافظهها هم زیر و هم روشون پد حرارتی دارن. هر دو حافظه SSD هم پد حرارتی دارن و گرمای اونها به بدنه دستگاه منتقل میشه. درسته که بدنه پلاستیکیه، اما باز هم چون سطح بزرگتریه باعث میشه گرمای حافظه مقداری کم بشه.
بنچمارک عملکرد ۲۰۲۴ Acer Nitro V 16
بنچمارکهای تمام دستگاههایی که در نمودار میبینید رو در شرایط یکسانی تست کردیم. برای بنچمارک عملکرد Acer Nitro V 16 2024 از دو حالت استفاده کردیم، اولی تست عملکرد روی حالت شارژ و پروفایل Performance و دومی تست عملکرد روی باتری روی حالت Balanced. بریم سراغ نتایج.
Cinebench R23
اولین بنچمارک، Cinebench R23 بود که پردازنده لپتاپ Acer Nitro V 16 با پردازنده 14650HX درخشید. با امتیاز ۱۸۱۲۹ در تست چند هستهای، این پردازنده به دومین پردازنده قدرتمند نمودار ما تبدیل شد و از 13900HX هم تونسته بهتر ظاهر بشه.
Cinebench R24
ما لپتاپ Acer Nitro V 16 رو در ۳ حالت در Cinebench R24 تست کردیم. در حالت اول یعنی پروفایل Performance روی حالت شارژ، شاهد امتیاز ۱۰۳۸ بودیم که روی پروفایل Turbo، این امتیاز به ۱۱۰۲ افزایش پیدا کرد. هر دوی این تستها، در حالتی که لپتاپ روی استند بوده انجام شده. روی باتری پردازندههای اینتل همیشه عملکرد خیلی ضعیفی رو به نمایش میذارن. اینجا هم میبینیم که روی باتری و با پروفایل Balanced، امتیاز ۴۳۹ ثبت شد.
در مقایسه با لپتاپهای دیگه، Acer Nitro V 16 عملکرد خیلی خوبی رو به نمایش گذاشته و تنها Acer Predator Helios Neo 16 با برتری ۱ درصدی اونو شکست داده. نکته جالبتر اینه که پشت سر اون، پردازنده Snapdragon X Elite رو داریم، که عملکرد خیلی خوبی هم از این پردازندهست. اون پردازنده بیشتر در زمینه ساپورت نرم افزاری مشکل داشت تا عملکرد خام.
تست پردازنده گرافیکی Cinebench R24 رو هم اجرا کردیم. پردازنده گرافیکی RTX 4050 روی Acer Nitro V 16 محدودیت مصرف برق ۷۵ واتی داره. در این تست دیدیم که این پردازنده گرافیکی از HP Victus 15 که اون هم همین پردازنده گرافیکی رو داشت ضعیفتر بوده، تنها به دلیل همون میزان مصرف محدودتر.
Geekbench 6
تست Geekbench 6 رو تنها روی حالت شارژ با پروفایل Performance با استفاده از استند اجرا کردیم. در این تست پردازنده i7 14650HX روی لپتاپ Acer Nitro V 16 موفق شد امتیاز ۱۲۸۷۹ رو ثبت کنه. این امتیاز چندان جالبی نیست، چرا که 13650HX با ۲ هسته کمتر روی لپتاپ ASUS TUF F16 تونسته بود ۵٪ سریعتر ظاهر بشه.
در تست پردازنده گرافیکی Geekbench 6، پردازنده گرافیکی RTX 4050 این دستگاه با امتیاز ۸۲۳۹۷ امتیاز یکسانی با HP Victus 15 ثبت کرد و به طور میانگین ۱۲٪ از RTX 4060های این نمودار کندتر بوده.
Superposition
ما تست Superposition رو روی حالت 1080p Extreme اجرا میکنیم. در این تست ما دیدیم که RTX 4050 روی Acer Nitro V 16 به میزان محدودیت مصرف ۷۵ واتش رسید و ۷۰ درجه سانتیگراد بالاترین دمای ثبت شده پردازنده گرافیکی بود. امتیاز این پردازنده گرافیکی در این حالت، ۴۴۱۵ بود که دوباره از HP Victus 15 کمتر بوده. روی باتری هم امتیاز ۲۴۶۷ ثبت شد.
Corona 10
بنچمارک Corona پردازنده محوره و تست کوتاهیه، به خاطر همین به خوبی عملکرد کولینگ دستگاه رو نشون نمیده. با این حال تست خیلی خوب و کاربردی برای کاربران حرفهای محسوب میشه. روی حالت شارژ با استند و پروفایل Performance، پردازنده 14650HX تونست امتیاز ۵۹۵۵۵۸۲ رو ثبت کنه. نکته جالبتر وقتی بود که پروفایل لپتاپ رو به حالت Turbo تغییر دادیم؛ در این حالت، شاهد افزایش ۱۴ درصدی امتیاز بودیم! این پیشرفت خیلی خوبی برای یک تنظیمات سادهست. البته که صدای لپتاپ روی حالت Turbo بالاتره، اما در هر حال پیشرفت خیلی خوب و چشمگیریه.
تست رندر در Davinci Resolve Studio
Davinci Resolve Studio اپلیکیشنیه که خودمون هم ازش استفاده میکنیم. تست رندر رو ما روی حالت شارژ و روی استند، با حالت Performance لپتاپ اجرا کردیم. با این شرایط، لپتاپ Acer Nitro V 16 رندر ویدیوی بررسی Core Ultra 9 285K ما که روی یوتوب میتونید ببینید رو در ۲۴۲ ثانیه به پایان رسوند. این آمار خیلی به آمار Asus TUF A15 نزدیکه، اون لپتاپ پردازنده ضعیفتر و پردازنده گرافیکی قویتری داشت. Acer Nitro V 15 که اون هم پردازندهش بهتر بود و گرافیکش ضعیفتر، ۷٪ از Acer Nitro V 16 کندتر بود.
بنچمارک گیمینگ Acer Nitro V 16 2024
میرسیم به بنچمارکهای گیمینگ. سخت افزار Acer Nitro V 16 2024 به ما نشون میده که این لپتاپ با در نظر گرفتن Esport طراحی و تولید شده؛ پردازنده قدرتمند، پردازنده گرافیکی میانرده و یک صفحه نمایش سریع. حالا بریم ببینیم تو تستهای گیمینگ چطور عمل میکنه.
Black Myth: Wukong
این بازی عنوان به روزیه که فشار زیادی هم روی پردازنده گرافیکی میاره. روی بالاترین تنظیمات گرافیکی در رزولوشن 1080p، لپتاپ Acer Nitro V 16 با پردازنده گرافیکی RTX 4050 تونست به طور میانگین ۳۰ فریم بر ثانیه به نمای بذاره. لپتاپهای مجهز به RTX 4060 به طور میانگین ۵۳ فریم بر ثانیه به نمایش میذاشتن و ۷۶٪ سریعتر بودن.
A Plague Tale: Requiem
در A Plague Tale Requiem دیدیم که Acer Nitro V 16 با پردازنده گرافیکی RX 4050 تا ۲۰٪ از لپتاپهای مجهز به RTX 4060 کندتره، اما نتیجه بهتری نسبت به HP Victus 15 به نمایش گذاشته. هیچکدوم از این دستگاهها باتلنک نشدن، به خاطر همین نمیدونم دقیق چرا نتایج اینطورین.
Cyberpunk 2077: Phantom Liberty
آمار سایبرپانک واقعا عجیبن. روی بالاترین تنظیمات گرافیکی بدون ری تریسینگ شاهد ۵۱ فریم بر ثانیه به صورت میانگین از Acer Nitro V 16 بودیم، اما با فعال کردن ری تریسینگ این آمار به ۶۸ فریم بر ثانیه رسید! پس از چند بار تست مطمئن شدیم که خطای تست نیست و احتمالا مشکلی از این نسخه بازی با سخت افزار دستگاهه.
Spider-Man: Miles Morales
اینجا هم شاهد آمار جالبی هستیم. لپتاپ Acer Nitro V 16 و برادر کوچکترش یعنی Nitro V 15 نتیجه یکسانی رو به نمایش گذاشتن، با اینکه پردازنده گرافیکی متفاوتی دارن. همچنین Predator Neo 16 و TUF F16 ضعیفتر ظاهر شدن!
Ghost of Tsushima
بازی Ghost of Tsushima به طور میانگین بازی سبکیه و دستگاههای زیادی میتونن بدون مشکل اونو اجرا کنن. Acer Nitro V 16 روی بالاترین تنظیمات گرافیکی در رزولوشن 1080p تونست ۶۳ فریم بر ثانیه به صورت میانگین به نمایش بذاره، که دوباره نزدیک Acer Nitro V 15 بود اما در زمینه حداقل نرخ فریمها ضعیفتر عمل کرده.
Overwatch 2
به لطف i7 14650HX، لپتاپ Acer Nitro V 16 در اورواچ میدرخشه. بازی اورواچ و خیلی دیگه از بازیهای Esport، بیشتر پردازنده محور هستن و به همین دلیل شاهد ۲۸٪ عملکرد بهتر Nitro V 16 نسبت به Nitro V 15 هستیم.
کلام آخر: آیا Acer Nitro V 16 2024 ارزش خرید داره؟
تصمیمگیری در این باره واقعا سخته. Acer Nitro V 16 2024 لپتاپ عجیبیه، پردازنده قدرتمندی داره که باعث میشه انتخاب خوبی برای کاربران حرفهای و Esportبازها باشه، اما صفحه نه چندان جالب اون باعث میشه پیشنهادش کار راحتی نباشه.
وزن ۲.۵ کیلویی اون هم باعث میشه این لپتاپ مناسب کسایی که نیاز دارن لپتاپ رو دائم جابجا کنن نباشه. با این حال با آمار گیمینگی که از این دستگاه دیدیم، Acer Nitro V 16 2024 میتونه انتخاب خیلی خوبی برای گیمرهای حرفهای باشه، اما پیشنهاد میکنم کنار اون یه مانیتور هم تهیه کنید.