بررسیلپ‌تاپ
منتخب بنچفا

بررسی لپ‌تاپ Lenovo Ideapad 5 2 in 1: لپ‌تاپ دوست داشتنی!

سری آیدیاپد لپ‌تاپ‌های لنوو همیشه به طراحی‌های مینیمال و شیک خودش معروفه. وزن این دستگاه حدود ۱.۴ کیلوگرمه که باعث می‌شه برای حمل و نقل روزمره یا سفرهای کاری انتخاب خیلی خوبی باشه. ضخامت کم و لبه‌های منحنی‌شکل حس یک محصول لوکس رو بهتون منتقل می‌کنه. در کنار تمام این‌ها، یه صفحه نمایش لمسی با چرخش ۳۶۰ درجه داره که به راحتی می‌تونید ازش به عنوان یه تبلت قدرتمند استفاده کنید. این لپ‌تاپ، Lenovo Ideapad 5 2 in 1 ئه که واقعا دستگاه منحصر به فردیه! تا پایان بررسی این دستگاه همراه بنچفا باشید.

ویدیو بررسی لپ‌تاپ Lenovo Ideapad 5 2 in 1

سپاس از افراشاپ که این دستگاه رو برای بررسی در اختیار بنچفا گذاشت. شما می‌تونید Lenovo Ideapad 5 یا هر لپ‌تاپی که می‌خواید رو از افراشاپ با کد تخفیف Benchfa تهیه کنید.

بدنه، کیفیت ساخت و اتصالات

بدنه Lenovo Ideapad 5 2 in 1 از جنس پلاستیک ساخته شده. بافت این پلاستیک خیلی نرم و روونه و به ظاهر اون نمی‌خوره که پلاستیکی باشه. رنگ دستگاهی که دست ما بود سورمه‌ای بود اما دستگاه در رنگ طوسی هم تولید میشه. بدنه این دستگاه به شدت باریکه و تنها ۱۸ میلی متر ضخامت داره. برای خنک کردن دستگاه هم یک فن حضور داره که نسبت به اندازه‌ش، در سرعت‌های بالا کمی صدای زیادی داره.

این فن هوا رو از زیر دستگاه می‌کشه و از بالای کیبورد خارج می‌کنه. شاید فکر کنید که با باز کردن ۳۶۰ درجه دستگاه ورودی هوا مختل میشه، اما اینطور نیست و پایه سیلیکونی زیر دستگاه فاصله کافی برای ورودی هوا رو ایجاد می‌کنن.

از نظر تعدد پورت‌ها و اتصالات هم این لپ‌تاپ آپشن‌های خوبی در اختیار شما می‌ذاره. Lenovo Ideapad 5 2 in 1 به ۴ پورت USB در کنار باقی اتصالات مجهزه.

دو عدد USB-C با پشتیبانی از شارژ سریع و انتقال داده‌های پرسرعت

دو عدد USB-A برای اتصال فلش‌مموری یا دستگاه‌های جانبی

HDMI برای اتصال به مانیتور یا پروژکتور

جک ۳.۵ میلی‌متری صدا برای هدست یا اسپیکر

در کنار این پورت‌ها، یک درگاه Micro SD هم کنار این لپ‌تاپ دیده میشه. اینم در نظر داشته باشید که شارژر دستگاه با پورت USB-C متصل میشه، پس گاها نیازه که یکی از این پورت‌ها رو فراموش کنید. برای اتصال شارژر هم می‌تونید از هر دو پورت استفاده کنید و محدودیتی وجود نداره.

صفحه‌نمایش و اسپیکر

Lenovo Ideapad 5 2 in 1 به یه صفحه نمایش ۱۴ اینچی با رزولوشن ۱۹۲۰x۱۲۰۰ پیکسل مجهزه. نسبت تصویر ۱۶:۱۰ تصویر این صفحه نمایش برای استفاده‌های کاری نسبت تصویر بهتریه. همچنین همونطور که گفتیم، لولای این دستگاه به این صفحه نمایش اجازه میده که ۳۶۰ درجه باز بشه. در این حالت دستگاه به شکل یک تبلت درمیاد و کیبورد خاموش میشه.

پنل این صفحه نمایش IPSئه، البته پوشش رنگ بالایی نداره و تنها ۶۵٪ از محیط رنگی sRGB رو پوشش میده. پوشش این صفحه نمایش براقه، که برای یک صفحه نمایش لمسی طبیعیه.

همچنین این نمایشگر روشنایی مناسبی داره که حدود ۳۰۰ نیتسه که برای استفاده توی محیط با نور طبیعی مشکلی ایجاد نمی‌کنه اما اگر در مکانی با نور شدید کار کنید، احتمالا خوانایی تصویر کمی کاهش پیدا می‌کنه.

اسپیکر دستگاه هم اسپیکر خاصی نیست اما همیشه دیدیم که لنوو در زمینه اسپیکر عملکرد قابل قبولی داره. Lenovo Ideapad 5 2 in 1 به دو اسپیکر در چپ و راست دستگاه مجهزه که صدای رسا و شفافی داره اما حجم صدای اون چندان بالا نیست.

کیبورد، تاچ پد و تاچ صفحه نمایش

کیبوردهای لنوو در تمام سری‌هاش همیشه بهتر از حد انتظار بودن. Lenovo Ideapad 5 2 in 1 هم از این قاعده مستثنا نیست و شاهد یه کیبورد نرم و روون هستیم. این کیبورد فاقد کلید‌های نامپده، نورپردازی سفیدرنگ هم داره. تایپ با این کیبورد هم راحته و هم خسته کننده نیست. زمانی که لپ‌تاپ رو به صورت ۳۶۰ درجه باز می‌کنید، کیبورد دستگاه خاموش میشه تا با کلیک شاهد تایپ اشتباه نباشیم و در این حالت باید از کیبورد روی صفحه مایکروسافت استفاده کنید.

حسگر اثر انگشت Lenovo Ideapad 5 2 in 1 کمی پایین‌تر از کیبورد قرار داره. مشکلی که با این حسگر داریم اینه که با باز کردن ۳۶۰ درجه دستگاه این حسگر جایگاه مناسبی نداره. اگه کنار دستگاه قرار داشت بهتر بود. کلید پاور دستگاه روی لبه سمت راست دستگاه قرار داره که جایگاه خیلی خوبیه براش.

تاچ پد دستگاه هم خیلی روون و راحته و کلیکش هم اذیت نمی‌کنه. این تاچ پد پلاستیکیه و با توجه به اینکه این دستگاه به عنوان تبلت هم قابل استفاده‌ست، طبیعیه که تمرکز دستگاه روی این تاچ پد نباشه.

و اما تجربه استفاده از تاچ صفحه نمایش. صفحه نمایش تاچ این دستگاه پوشش پلاستیکی داره و براقه. استفاده از این صفحه نمایش تجربه خیلی خوبیه، خصوصا که دستگاه به صورت کلی پرسرعته و تاخیری در استفاده دیده نمیشه. تنها مشکل این صفحه نمایش، اینه که درست مثل صفحه گوشی کلی اثر انگشت روش می‌مونه و باید دائم اونو تمیز کنید.

باتری و شارژ

ما شاهد یه باتری ۳ سلولی ۵۷ وات ساعتی در دستگاه Lenovo Ideapad 5 2 in 1 هستیم. این باتری این امکان رو میده که بتونید تا ۵ ساعت بدون هیچ مشکلی از دستگاه استفاده کنید. البته که کاربری شما ممکنه متفاوت باشه و خروجی متفاوتی از این باتری دریافت کنید.

شارژر این دستگاه هم یه شارژر ۶۵ واتیه که هم جمع و جور و سبکه و هم دستگاه رو می‌تونه با سرعت بالایی شارژ کنه. در کل Lenovo Ideapad 5 2 in 1 در زمینه پرتابل بودن دستگاه خیلی خوبی محسوب میشه.

سخت افزار

Ideapad 5 2 in1 که دست ماست به پردازنده Ryzen 7 8845HS مجهزه. این پردازنده از سری Hawk Point به ۸ هسته Zen 4 مجهزه، مجموعا ۱۶ ترد و با پروسه ۴ نانومتری TSMC تولید شده. مجموع کش L2 و L3 اون ۲۴ مگابایته و میزان TDP ۴۵ وات داره. این پردازنده واحد NPU هم داره، با نام XDNA NPU، که ۱۶ تاپس قدرت پردازش گرافیکی داره. همچنین پردازنده‌های Zen 4 و Zen 5 شرکت AMD از AVX-512 هم پشتیبانی می‌کنن که برای کسایی که کارشون یادگیری ماشینی و هوش مصنوعیه می‌تونه خیلی مهم باشه.

Lenovo Ideapad 5 2 in 1 به پردازنده گرافیکی مجزا مجهز نیست، که برای این فرم فاکتور قابل قبوله. پردازنده Ryzen 7 8845HS به پردازنده گرافیکی Radeon 780M مجهزه، که ۱۲ واحد CU با مجموعا ۷۶۸ شیدر داره. ۲گیگابایت از رم دستگاه هم به این پردازنده گرافیکی اختصاص داره.

حافظه (RAM) و فضای ذخیره‌سازی

مدلی که دست ما بود، یعنی IdeaPad 5 2-in-1 14AHP9-VA، به ۱۶ گیگابایت حافظه رم LPDDR5X مجهزه. این حافظه متاسفانه قابل ارتقا نیست.

یک ترابایت حافظه SSD روی یک درگاه NVMe هم نصب شده. Lenovo Ideapad 5 2 in 1 به تنها یک درگاه حافظه مجهزه و برای ارتقا حافظه، باید همین حافظه رو جابجا کنید.

بنچمارک عملکرد Lenovo Ideapad 5 2 in 1

بریم ببینیم این دستگاه چه عملکردی رو به نمایش می‌ذاره. با توجه به اینکه شاهد گرافیک مجزا نیستیم، نباید عملکر خاصی رو از پردازنده گرافیکی انتظار داشته باشیم، اما همچنان می‌تونیم شاهد عملکرد خوبی در کارهای پردازنده محور باشیم.

بنچمارک Cinebench R23

اولین بنچمارک Cinebench R23 بود که Ryzen 7 8845HS با ۸ هسته و ۱۶ ترد، تونست امتیاز ۱۳۹۷۳ رو روی حالت پرفورمنس با پایه در حالت شارژ کسب کنه. این امتیاز اونو مقداری بالاتر از M4 اپل و پایین‌تر از 13650HX قرار میده. برای لپ‌تاپی با این ابعاد، باید گفت که این میزان عملکرد واقعا خوبه. لپ‌تاپ HP Victus 15 با پردازنده Ryzen 5 8645HS رو هم که بررسی کرده بودیم، امتیاز ۱۲۲۴۰ رو در این تست گرفته بود. اون ۲ هسته کمتر داشت و به خاطر همین امتیازش ۱۴٪ کمتر شد.

بنچمارک Cinebench R24

 تست Cinebench R24 رو در دو حالت گرفتیم، یکی حالت شارژ و با استند، یکی هم در حالت باتری و دستگاه رو هم به صورت ۳۶۰ درجه باز کرده بودیم.

در حالت شارژ امتیاز چند هسته‌ای این ۷۷۶ شد، ۳٪ کندتر از 13650HX و ۱۳٪ سریع‌تر از 7735HS. روی باتری امتیاز چند هسته‌ای این لپ‌تاپ افت چشمگیری نداشت و امتیاز چندهسته‌ای ۶۰۹ رو ثبت کرد. این امتیاز مناسبی با در نظر گرفتن عمر باتری خوب این دستگاهه.

بنچمارک Corona 10

در Corona 10 این دستگاه خیلی خوب ظاهر شد، اما همچنان به خوبی برخی رقباش نیست. در این تست Ryzen 7 8845HS حدود ۱۰٪ از Core Ultra 7 155H ضعیف‌تر بود، ۳۲٪ هم از 14650HX. در حالت باتری هم عملکرد دستگاه حدود ۲۴٪ افت کرد.

بنچمارک رندر در Davinci Resolve

ما از اپلیکیشن Davinci Resolve Studio برای تدوین ویدیوهامون استفاده می‌کنیم. پروژه‌ای که برای تست رندر انتخاب کردیم هم ویدیو بررسی Core Ultra 9 285K اینتل روی یوتوبه. اینجا شاهد اتفاق خیلی جالبی بودیم. اولا که Lenovo Ideapad 5 2 in 1 بدون هیچ مشکلی تونست پروژه ما رو اجرا و هندل کنه و به مشکلی برنخورد؛ دوما این دستگاه رندر رو در ۵۳۶ ثانیه به پایان رسوند، که از Vivobook Pro 15 هم سریع‌تره! این آمار خیلی جالبی بود و نشون میده که چرا در کنار مشخصات، بنچمارک هم اهمیت بالایی داره.

بنچمارک Superposition

تست سوپرپوزیشن روی حالت 1080p Extreme نیاز به حافظه گرافیکی زیادی داره. به همین دلیله که در این تست شاهد نتیجه عجیبی از Radeon 780M هستیم. بهتره که برای مقایسه عملکرد پردازنده گرافیکی، بریم سراغ بنچمارک‌های گیمینگ.

بنچمارک گیمینگ در بررسی لپ‌تاپ Lenovo Ideapad 5 2 in 1

با توجه به اینکه Lenovo Ideapad 5 2 in 1 با در نظر گرفتن گیم ساخته نشده، انتظار زیادی ازش نداریم، اما دوست داریم ببینیم پردازنده Ryzen 7 8845HS با پردازنده گرافیکی آنبرد Radeon 780M آیا مناسب گیم هست یا نه. این بنچمارک‌ها رو فقط روی حالت شارژ گرفتیم.

Cyberpunk 2077 در بررسی لپ‌تاپ Lenovo Ideapad 5 2 in 1

با سایبرپانک شروع می‌کنیم که این تست رو فقط روی رزولوشن 1080p با تنظیمات Ultra اجرا کردیم. این تست به خوبی عملکرد پردازنده گرافیکی این دستگاه در برابر رقبا رو به نمایش می‌ذاره. Radeon 780M تونسته با ۲۵ فریم بر ثانیه به صورت میانگین، ۵۰٪ از RTX 4050 کندتر باشه. با استفاده از FSR و فریم جنریشن می‌تونید به فریم ریت بالاتری برسید، اما بهترین کار اینه که تنظیمات گرافیکی رو پایین بیارید چون واقعا سنگینه برای این پردازنده گرافیکی!

Spider-Man Miles Morales در بررسی لپ‌تاپ Lenovo Ideapad 5 2 in 1

در Spider-Man Miles Morales می‌بینیم که Lenovo Ideapad 5 2 in 1 با ۳۸ فریم بر ثانیه به خوبی قابل بازیه و حداقل نرخ فریم‌ها هم چندان دور از ذهن نیستن. با این لپ‌تاپ می‌تونید تجربه نسبتا خوبی در این بازی داشته باشید.

Ghost of Tsushima در بررسی لپ‌تاپ Lenovo Ideapad 5 2 in 1

Ghost of Tsushima عنوان نسبتا سبکیه، اما همونطور که می‌بینید روی بالاترین تنظیمات گرافیکی عنوان سنگینی برای Lenovo Ideapad 5 2 in 1 محسوب میشه. با ۳۱ فریم بر ثانیه به صورت میانگین، این عملکرد قابل قبولی داشته، اما برای تجربه خوب قطعا باید تنظیمات رو پایین بیارید و از FSR استفاده کنید.

جمع‌بندی

در این مطلب به بررسی لپ‌تاپ Lenovo Ideapad 5 2 in 1 پرداختیم.اگر دنبال یه لپ‌تاپ سبک، قدرتمند و با امکانات متنوع هستید که بتونه هم کارهای روزمره و هم کارهای حرفه‌ای‌تری مثل ادیت ویدیو یا طراحی گرافیکی رو به خوبی انجام بده، IdeaPad 5 2-in-1 مدل 14AHP9 انتخابی عالیه. طراحی شیک، پردازنده قدرتمند، حافظه سریع SSD و صفحه‌نمایش لمسی، این دستگاه رو به گزینه‌ای مناسب برای دانشجوها، فریلنسرها و حتی کاربران حرفه‌ای تبدیل کرده.

این پست براتون مفید بود؟ خوشحال می‌شیم نظرتون رو بدونیم!

روی ستاره‌ها بزنید تا به این مطلب امتیاز بدید!

میانگین امتیاز این مطلب ۳ / ۵. تعداد امتیازات ۲

نظری برای این مطلب ثبت نشده! شما اولین نفری هستید که رای می‌دید!

مهرانا عیسی‌پور

من مهرانا عیسی‌پور هستم، علاقه‌مند به دنیای تکنولوژی و یک geek واقعی. از سال ۱۳۹۶ به‌طور جدی وارد دنیای تکنولوژی شدم و به عنوان خبرنگار و تولیدکننده محتوا با رسانه‌های مختلف همکاری کردم. هدف اصلی من ارتباط مؤثر با مخاطبان است و همراهی انسان‌هایی با علایق مشابه که مایل هستند از آخرین اخبار دنیای تکنولوژی با تمرکز بر سخت‌افزار کامپیوتر آگاه شوند. در این راستا، من تمام تلاشم را می‌کنم تا اخبار مهم و جذاب را در دسترس همه قرار داده و محتواهای آموزشی و مفیدی را ارائه دهم. من به اشتراک گذاشتن دانش و تجربیاتم با جامعه تکنولوژی علاقه‌مندم و مایلم تا همه بهترین استفاده را از تکنولوژی‌های روز داشته باشند. اگر شما هم دوست دارید در جریان آخرین تحولات سخت‌افزار باشید و از دنیای تکنولوژی‌ باخبر شوید، در این سفر هیجان‌انگیز همراه من باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا