آنباکسینگ کارت گرافیک RTX 5090 توسط انویدیا؛ بستهبندی سازگار با محیط زیست
خب رفقا، آنباکسینگ کارت گرافیک RTX 5090 بلکول، بالاخره توسط انویدیا انجام شد! هم جعبهاش یه حال و هوای جدید داره و هم جزئیات بیشتری ازش مشخص شده. این دفعه انگار تیم سبز فقط یه معماری جدید با این کارت گرافیک نسل بعدیش معرفی نکرده، بلکه بستهبندیش رو هم از نو طراحی کرده. تا آخر این خبر با بنچفا همراه باشید.
معمولا انویدیا عادت نداره که یه ویدیو مخصوص باز کردن جعبه کارت گرافیکاش بذاره، ولی این دفعه با RTX 5090 یه تغییر کلی در ظاهر بستهبندی داده که حالا دربارهش حرف میزنیم. میشه گفت انویدیا هم مثل بقیه کمپانیهای معروف مثل اپل، تصمیم گرفته که بستهبندی کارت گرافیکاش رو «دوستدار محیط زیست» کنه.
آنباکسینگ کارت گرافیک RTX 5090
خب، اول از همه جعبه اصلی RTX 5090 رو نگاه کنیم. انویدیا برای این کارت یه جعبه بیرونی از «الیاف کاغذی» انتخاب کرده که رنگش هم قهوهای مایل به خاکی هست. شاید خیلی خوشحالکننده نباشه برای گیمرهای حرفه ای، ولی یه قدم خوب از طرف تیم گرینه که داره به محیط زیست اهمیت میده. این بستهبندی صد درصد بدون پلاستیکه و نصف اندازهی جعبهی RTX 4090 هست. یعنی هم راحتتر جابه جا میشه و هم جذابتره. جالب اینجاست که روی جعبه بیرونی مثل جعبهی آیفونهای اپل، یه سری برچسبهای مخصوص داره و زیر نوار جداکنندهاش یه جمله نوشته شده: «الهام گرفته از گیمرها. ارتقا یافته با هوش مصنوعی. ساخته شده توسط انویدیا.»
داخل جعبهی RTX 5090 یه طرح برجسته وجود داره که نشون میده سیستم خنککنندهی جدید کارت چطوریه. جعبهی داخلی این دفعه خیلی جذابتر شده. رنگش «سنگ ماه» هست و لوگوی کارت گرافیک هم به صورت برجسته روی جعبه حک شده که بهش یه حس لوکس میده. داخل جعبه همچنین یه آداپتور برق هم هست که چهار تا پورت ۸ پین PCIe رو به یه پورت ۱۶ پین تبدیل میکنه. گفته میشه این استاندارد جدید برای تامین برق این کارت گرافیکه. حالا اگه بخوایم خود کارت رو بررسی کنیم، RTX 5090 حدود ۳۰۴ میلیمتر طول و ۱۳۷ میلیمتر عرض داره و فقط دو تا اسلات از مادربورد رو اشغال میکنه و ضخامتش هم ۴۰ میلیمتریه.
جاتون خالی، کارت گرافیک RTX 5090 انویدیا با استانداردهای “SFF-ready” سازگار شده! یعنی میشه اون رو تو خیلی از کیسهای کوچک و جمع و جور نصب کرد. این یعنی راحتتر میشه تو سیستمهای خانگی استفادهاش کرد. این تغییر در اندازه و شکل کارت به خاطر طراحی جدید “Double Flow Through” تیم گرینه که از چندین برد الکترونیکی تشکیل شده. با این طراحی، دو تا فن هوا رو مستقیم به سمت یه برد مرکزی میفرستن که خود پردازندهی گرافیکی، حافظه و بخش تامین برق روی اون قرار داره.
برای تکمیل این «چند برد الکترونیکی»، یه برد دیگه هم وجود داره که کانکتور PCIe مادربورد رو به خودش وصل میکنه و یه برد انعطافپذیر هم با سیگنالهای پرسرعت، برد مرکزی رو به یه برد ورودی/خروجی جداگانه وصل میکنه. مهمتر از همه اینا، یه “3D Vapor Chamber” یکپارچه وجود داره که بخار رو مستقیما به لولههای حرارتی هدایت میکنه و باعث میشه خنککاری خیلی بهتر بشه. جزئیات دیگه هم شامل چهار تا پورت هست: سه تا DisplayPort 2.1b با UHBR 20 و یه پورت HDMI 2.1b.
خب اینم از بستهبندی و باز کردن جعبهی کارت! باید بگم که انویدیا واقعا خوب کار کرده. نه تنها موفق شده اندازه کارت گرافیک پرچمدارش رو به شدت کاهش بده، بلکه با تغییر بستهبندی هم یه کار متفاوت انجام داده. خیلی کنجکاوم ببینم که مردم عادی چه واکنشی به RTX 5090 نشون میدن.