اخباراخبار سخت افزار

پردازنده اینتل Core i9-15900K با نتایج ناامیدکننده‌ای در Geekbench دیده شد

به نظر می‌رسه که پردازندهٔ اینتل Core i9-15900K، توی Geekbench ظاهر شده، اما با تعداد هسته و رشته‌هایی دقیقاً مشابه 14900K. به احتمال زیاد، این یه نمونهٔ مهندسی‌ست که اشتباهی شناسایی شده. تا پایان این خبر همراه بنچفا باشید.

اگه منتظر یه جانشین واقعی برای Core i9 14900K بودین، حالا Core i9 15900K اومده. ولی فعلاً زیاد بهش امید نبندین، چون به نظر می‌رسه این نسخه یه نمونهٔ اولیهٔ مهندسی‌ست که احتمالاً توی Geekbench اشتباهی برچسب خورده.

به احتمال قوی، این همون Core i9 14900K‌یه که توی نسخه‌های پیش‌تولید وجود داشته. اینتل معمولاً قبل از عرضه، چندین بار پردازنده‌هاش رو تست می‌کنه و گاهی ممکنه بعضی از این تراشه‌ها با شماره مدل‌های متفاوتی ثبت بشن. از طرفی، ممکنه پایگاه دادهٔ بنچمارک‌ها هم این نمونه‌های اولیه رو اشتباهی برچسب بزنه.

نتایج بنچ‌مارک پردازندهٔ اینتل Core i9-15900K؟

اینتل Core i9-15900K

می‌تونیم ببینیم که 15900K بیشتر مشخصاتش رو با 14900K به اشتراک گذاشته. این شامل ۲۴ هسته و ۳۲ رشته، و همچنین حافظه‌های کش L2 و L3 به ترتیب ۸ مگابایت و ۳۶ مگابایت می‌شه. سوکت هم همون LGA 1700‌ست؛ بنابراین به احتمال زیاد این یه 14900K‌یه که اشتباهی برچسب خورده، چیزی که شناسه‌ها هم نشون می‌دن. هر دو تراشه‌های Raptor Lake و Raptor Lake Refresh شناسه‌ی GenuineIntel Family 6 Model 183 Stepping 1 رو دارن، و همه می‌دونیم که پردازنده‌های واقعی نسل ۱۵ اینتل، یعنی تراشه‌های Arrow Lake، شناسه‌ی GenuineIntel Family 6 Model 198 Stepping 2 رو دارن.

با این حال، دیدن بنچمارک‌های 15900K جالبه، که عملکرد نسبتاً ضعیفی رو توی Geekbench نشون می‌ده. نمره‌های تک‌هسته‌ای و چند‌هسته‌ای (به ترتیب ۲۲۷۹ و ۱۱۶۹۰ امتیاز) به طور قابل توجهی پایین‌تر از 14900K‌ست، و می‌بینیم که فرکانس‌های ذکر شده هم خیلی پایین‌ترن. فرکانس پایه فقط ۸۰۰ مگاهرتز و فرکانس بوست ۴.۸ گیگاهرتز‌ست. در حالی که 14900K فرکانس بوست هسته‌های P-Core رو تا ۵.۸ گیگاهرتز می‌رسونه و توی Geekbench 6 نمره‌های نزدیک به ۳۰۰۰ امتیاز در تک‌هسته‌ای و ۲۰۰۰۰ امتیاز در چند‌هسته‌ای کسب می‌کنه.

این پردازنده روی یه مادربرد B760 از یه شرکت چینی به نام JGINYUE تست شده. این مادربرد JGINYUE B760I Snow Dream‌ه که از فاکتور فرم ITX و سوکت LGA 1700 پشتیبانی می‌کنه. این همه‌ی اطلاعاتیه که باید درباره‌ی این بنچمارک بدونید. پس فعلاً زیاد به دیدن یه سری پردازنده‌ی جدید از اینتل امیدوار نباشید، چون اینتل قرار نیست به زودی خانواده‌ی به اصطلاح «۱۵۰۰۰» رو راه‌اندازی کنه، که در واقع همون سری Core Ultra Series 2‌ست.

این پست براتون مفید بود؟ خوشحال می‌شیم نظرتون رو بدونیم!

روی ستاره‌ها بزنید تا به این مطلب امتیاز بدید!

میانگین امتیاز این مطلب ۵ / ۵. تعداد امتیازات ۱

نظری برای این مطلب ثبت نشده! شما اولین نفری هستید که رای می‌دید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا