اخباراخبار تکنولوژی

احتمال فروش بخشی از اینتل به TSMC وجود داره!

تو این چند وقت، یه سری شایعه پخش شده که اینتل و TSMC دارن روی یه توافق کار می‌کنن که طبق اون، کارخانه‌های اینتل تو آمریکا، پیشرفته‌ترین تراشه‌ها رو تولید کنن. حالا جدیدترین گزارش‌ها از تایوان میگن که ممکنه TSMC تا ۲۰٪ از سهام بخش ریخته‌گری اینتل (Intel Foundry Services یا همون IFS) رو بخره. با این گزارش همراه بنچفا باشید.

TSMC می‌خواد ۲۰٪ از سهام Intel Foundry رو بخره؟

در حالی که کلی خبر پیچیده که TSMC قراره کارخونه‌های اینتل رو مدیریت کنه، واقعیت اینه که همچین چیزی راحت نیست! دلیلش هم اینه که تولید تراشه یه فرایند خیلی پیچیده‌ست و هر شرکت روش مخصوص خودش رو داره. اینو میشه به راحتی از میزان تفاوتی که بخش‌های داخل آمریکای TSMC دارن فهمید. به‌علاوه، هر توافقی بین اینتل و TSMC حسابی زیر ذره‌بین مقامات نظارتی میره و شاید اصلاً تأیید نشه، چون می‌تونه باعث ایجاد یه نوع انحصار تو بازار بشه.

ولی حالا یه گزارش جدید از روزنامه Economic Daily تایوان میگه که شاید TSMC فقط یه سهم کوچیک از اینتل بخره. از طرفی، شرکت‌های آمریکایی مثل کوالکام (Qualcomm) و برادکام (Broadcom) هم ممکنه تو این معامله نقشی داشته باشن. این گزارش توضیح میده که این دو شرکت می‌تونن با ثبت سفارش‌های جدید، به راه‌اندازی و فعالیت این مجموعه جدید کمک کنن.

طبق این گزارش، دولت آمریکا (که تو دوران ترامپ برنامه “ساخت آمریکا” رو کلید زده بود)، خیلی دوست داره که TSMC این ۲۰٪ سهم رو بگیره. هنوز مشخص نیست که این سرمایه‌گذاری به‌صورت پول نقد انجام میشه یا TSMC تکنولوژی‌ش رو در اختیار اینتل میذاره، ولی در هر صورت، این توافق می‌تونه تأثیر بزرگی تو بازار تراشه‌ها بذاره.

اگه برادکام و کوالکام هم وارد ماجرا بشن، این سرمایه‌گذاری می‌تونه بهشون کمک کنه که تو رقابت با مدیاتک (MediaTek) تایوان دست بالا رو بگیرن. از اون طرف، هواوی که الان نمی‌تونه از جدیدترین تکنولوژی‌های تولید تراشه استفاده کنه، ولی مدیاتک همچین محدودیتی نداره و به خاطر فعالیت گسترده‌ش تو آسیا، به یه رقیب جدی برای شرکت‌های آمریکایی تبدیل شده.

تمام این‌ها به دلیل مشکلات مالی بزرگ اینتله…

این شایعه‌های فروش بخشی از اینتل، از وقتی شدت گرفت که پاتریک جلسینگر، مدیرعامل قبلی اینتل، چند ماه پیش به‌طور غیرمنتظره‌ای استعفا داد. مدیریت کارخونه‌های تولید تراشه یه کار خیلی سختیه، و اینتل هم این اواخر تو تأمین بودجه برای این بخش مشکل داشته.

البته این تنها مشکل اینتل نیست. اینتل چندین تلاش ناموفق و همچنین چند اشتباه مرگبار هم داشته. مشکلات ناپایداری پردازنده‌های نسل ۱۳ و ۱۴ ضرر بزرگی به اینتل زد و باعث افت شدید سهام اون‌ها شد. اینتل سرمایه‌گذاری زیادی هم برای پردازنده‌های گرافیکی Arc کرد که هنوز به سوددهی نرسیده. پردازنده‌های Arrow Lake هم از سوی کاربران محبوبیت خیلی پایینی داشتن.

خیلی از کاربران حرفه‌ای و سرورها و همچنین استودیوهای بزرگ همکاری‌شون با اینتل رو خاتمه دادن. Puget Systems هم اعلام کرد که پس از مدت‌ها سهم فروش AMD بالاتر از اینتل رفته. تمام این‌ها باعث شده که سهم اینتل از بازار کوچک و کوچک‌تر بشه و سودشون به شدت کاهش پیدا کنه.

در زمانی که تقاضا برای پردازنده‌های گرافیکی (GPU) تو حوزه کامپیوترهای سازمانی روزبه‌روز داره بیشتر میشه هم اینتل هنوز حرف زیادی برای گفتن نداره. همه‌ی اینا باعث شد که اینتل مجبور بشه یه سری تعدیل نیرو انجام بده و حتی پرداخت سود سهام رو هم متوقف کنه! درسته که سهامش از اول سال تا الان ۱۶.۷٪ رشد داشته، ولی نسبت به پارسال هنوز ۴۶٪ پایین‌تره! یعنی هنوز راه زیادی داره تا دوباره بتونه سرپا بشه.

تکنولوژی 18A؛ برگ برنده یا شکست سنگین؟

اگه اینتل بخواد بخش IFS رو بفروشه یا یه شراکت جدید راه بندازه، فرآیند تولید 18A نقش خیلی مهمی تو آینده‌ی این تصمیم داره. این تکنولوژی تعیین می‌کنه که چقدر سفارش برای تولید تراشه می‌تونه بگیره. اینتل اولین شرکتی تو دنیا بود که دستگاه‌های پیشرفته‌ی EUV از شرکت ASML هلند رو خرید، اما با این حال، باز هم تو سه‌ماهه‌ی آخر سال گذشته یه ضرر خالص گزارش کرد و پیش‌بینی‌هاش هم پایین‌تر از انتظارات تحلیل‌گرا بود.

با این اوصاف، اینتل باید بتونه تکنولوژی 18A رو درست پیاده کنه تا بتونه خودش رو تو بازار حفظ کنه. اگه این اتفاق نیفته، حتی همکاری با TSMC هم شاید نتونه اینتل رو از بحران مالی نجات بده!

این پست براتون مفید بود؟ خوشحال می‌شیم نظرتون رو بدونیم!

روی ستاره‌ها بزنید تا به این مطلب امتیاز بدید!

میانگین امتیاز این مطلب ۰ / ۵. تعداد امتیازات ۰

نظری برای این مطلب ثبت نشده! شما اولین نفری هستید که رای می‌دید!

محسن خدابخش

.Hello there من محسنم، با کلی علاقه که هیچ ربطی به هم ندارن. علاقه‌ام به گیم از 5 سالگی شروع شد و بیشتر فهمیدن درباره اینکه چطوری بازی‌ها اجرا میشن باعث شد به دنیای سخت افزار کامپیوتر وارد بشم. عاشق فیلم و سریال (مخصوصا استار وارز) هستم و تا الان زمان زیادی از زندگیم رو پای League of Legends هدر دادم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا