
انویدیا دموی سه بازی اکشن جدید را روی RTX 5090 به نمایش گذاشت؛ دستیابی به ۵۰۰ فریم بر ثانیه!
بعد از سری رونماییهاشون در GDC 2025، انویدیا کلیپهای کوتاهی از سه بازی اکشن مورد انتظار و پرطرفدار رو به اشتراک گذاشت: Lost Soul Aside ،Stellar Blade و Tides of Annihilation. همه این بازیها توسط توسعهدهندگان آسیایی ساخته شدن و از فناوری NVIDIA DLSS 4 Multi Frame Generation پشتیبانی میکنن تا نرخ فریم فوقالعاده بالا، حتی تا بیش از ۵۰۰ فریم بر ثانیه در Lost Soul Aside رو تضمین کنن.
این بازی اخیراً مدتهاست که در حال توسعهست. ما اولین بار تقریباً هفت سال پیش دربارهش شنیدیم، وقتی که برای پلیاستیشن ۴ پرو در حال توسعه بود. اما برخلاف بازیهای دیگه که تأخیر طولانیای داشتن، دلیل خیلی خوبی پشت این تأخیر وجود داره — همه چیز با پروژه تکنفرهی یانگ بینگ شروع شد و بعد توجه و حمایت زیادی بهش جلب شد. بالاخره Lost Soul Aside در ۳۰ می برای PC و پلیاستیشن ۵ منتشر میشه و به اولین بازی تکنفرهای تبدیل میشه که توسط Sony Interactive Entertainment در یک روز برای هر دو پلتفرم منتشر میشه. این بازی اکشن که هنوز روی Unreal Engine 4 اجرا میشه، از رهگیری پرتو (ray tracing) هم پشتیبانی میکنه.
به ترتیب تاریخ انتشار، بازی بعدی Stellar Blade هست که توسط توسعهدهنده کرهای Shift Up ساخته شده. این بازی (که مثل Lost Soul Aside توسط Sony Interactive Entertainment منتشر شده) یک سال پیش برای پلیاستیشن ۵ عرضه شد و فروش و نقدهای خیلی خوبی داشت، هرچند که هم توسعهدهنده و هم ناشر بعداً به دلیل نقض علامت تجاری مورد شکایت قرار گرفتن.
بازی Stellar Blade که اون هم روی Unreal Engine 4 اجرا میشه، با استفاده از NVIDIA DLSS 4 Multi Frame Generation تا ۳۷۱ فریم بر ثانیه اجرا میشه. نسخه PC این بازی انتظار میره در ژوئن منتشر بشه. هنوز مشخصات رسمی سیستم مورد نیازش رو نداریم.
در نهایت، به آخرین بازی میرسیم: Tides of Annihilation. این بازی اکشن/ماجراجویی که از اسطورههای آرتوری الهام گرفته، توسط استودیوی Eclipse Glow Games و با استفاده از Unreal Engine 5 در حال توسعهست و به طور موقت برای سال ۲۰۲۶ برنامهریزی شده. در تریلر این بازی، میبینیم که با کمک فناوری NVIDIA DLSS 4 Multi Frame Generation، تا ۳۵۹ فریم بر ثانیه اجرا میشه.

بدون شک، همه این تریلرها با استفاده از جدیدترین فلگشیپ انویدیا، یعنی GeForce RTX 5090 ضبط شدن. علاوه بر این، این بازیها در حالت Performance Mode و با رزولوشن ۴K اجرا شدن. با این حال، حتی با وجود این نکات، اعداد مربوط به نرخ فریم واقعاً چشمگیر هستن. البته باید صبر کنیم و خود بازیها رو تجربه کنیم تا بتونیم درباره روان بودنشون قضاوت کنیم، چون حتی با نرخ فریم بالا، ممکنه مشکل لگ یا کندی (stuttering) تجربه بازی رو خراب کنه.