بررسیلپ‌تاپ
منتخب بنچفا

بررسی لپ‌تاپ Asus Vivobook Pro 15 OLED: قربانی کردن عملکرد برای کیفیت!

امروز می‌خوایم لپ‌تاپ Vivobook Pro 15 OLED N6506MV رو بررسی کنیم. این لپ‌تاپ انتخاب خوبی برای گیمرها محسوب نمیشه و بیشتر با هدف استفاده حرفه‌ای تولید شده،‌ که اینجا به بنچمارک‌های کاری هم می‌رسیم. بدون معطلی بریم سراغ بررسی این لپ‌تاپ ۸۳ میلیونی تا ببینیم چند مرده حلاجه. با بنچفا برای بررسی Vivobook Pro 15 OLED N6506MV همراه باشید.


بررسی Vivobook Pro 15 OLED N6506MV در یوتوب

تماشا در یوتوب

این لپ‌تاپ یا هر مدل دیگری از برندهای مطرح دنیا را می‌توانید با کد تخفیف «Benchfa»از افراشاپ تهیه کنید.

بدنه و کیفیت ساخت

مثل همیشه با بدنه و کیفیت ساخت شروع می‌کنیم. وزن این دستگاه به تنهایی ۱.۹ کیلوگرمه، یه شارژر ۲۰۰ وات هم داره که بهش می‌رسیم. با شارژر وزن کلی این دستگاه ۲.۳ کیلوگرمه. این لپ‌تاپ از جنس پلاستیک تولید شده، به جز کاور که از جنس آلومینیومه. این پوشش خیلی اثر انگشت به خودش نمی‌گیره. لولای اون هم بد نیست، دستگاه هم ۱۸۰ درجه کامل باز میشه،‌ اما به دلیل تک محوره بودن لولای اون چندان مستحکم نیست و موقع باز کردن اون با یه دست هم کامل خم شدنش رو می‌بینید.

زیر دستگاه هم شاهد اپنینگ خوبی برای فن‌ها هستیم، البته درباره فن‌ها حرف‌های بیشتری داریم که جلوتر بهش می‌رسیم. خروج هوا هم از زیر مانیتور و سمت چپ دستگاه انجام میشه.

بررسی لپ‌تاپ Asus Vivobook Pro 15 OLED

پورت‌ها و اتصالات لپ‌تاپ ویووبوک پرو ۱۵ اولد

بریم سراغ پورت‌ها. با توجه به اینکه این لپ‌تاپ با در نظر گرفتن تولیدکنندگان محتوا تولید شده، شاهد کلی پورت متنوع هستیم. بیشتر پورت‌ها سمت راست دستگاه قرار دارن، پورت شارژ، پورت RJ45، پورت HDMI، یه پورت USB3.2 5Gbps و دو تا پورت تاندربولت. یه هدفون جک کامبو هم اینجا دیده میشه. سمت چپ دستگاه هم یه USB 3.2 5Gbps دیگه دیده میشه، با پورت SD Card. یکی از مشکلاتی که با این دستگاه داشتیم محل قرارگیری چراغ‌های روشن بودن دستگاه و شارژ اون سمت چپ دستگاهه. پورت شارژ از سمت راست می‌خوره، بعد شما از سمت چپ باید ببینید که داره شارژ میشه یا نه! این با توجه به میز شما می‌تونه اذیت کننده باشه.

عملکرد باتری در بررسی لپ‌تاپ Asus Vivobook Pro 15 OLED

و اما باتری. باتری لپ‌تاپ Vivobook Pro 15 OLED N6506MV یه باتری ۷۵ وات ساعتی ۴ سلولیه. توی تست باتری ما، که نور کیبورد رو خاموش کردیم و صفحه نمایش رو گذاشتیم روی ۳۰٪ و بررسی خود محصول رو با استفاده از فایرفاکس روی داکس نوشتیم، این لپ‌تاپ تنها حدود ۱۵۰ دقیقه یا دو ساعت و نیم کار کرد که خیلی راضی کننده نبود. با توجه به اینکه این لپ‌تاپ ۲ LP E core داره و صفحه‌ش اولده، انتظار بیشتری از باتری اون داشتیم.

کیبورد و تاچ پد

بریم سراغ کیبورد و تاچ پد. اول با تاچ پد شروع می‌کنیم که یکم عجیبه. این تاچ پد پلاستیکیه، به قابلیت ASUS Dialpad هم مجهزه، که برای استفاده ازش باید Creatorhub ایسوس رو نصب کنید. برای کنترل خود دستگاه هم باید از اپ Myasus استفاده کنید. حالا شما تصور کنید تحمل کردن یه اپ ایسوس به تنهایی یه عذاب الهیه،‌ دوتاش رو کجای دلم بذارم. بعد صرفا یه قابلیته که به نصب پروآرت نیاز داره، ینی شما باید یه اپ جدا نصب کنید برای اینکه یه گردونه روی تاچ پد فعال بشه! تا صبح میشه راجع به این موضوع غر زد!

خب بریم سراغ باقی غرهامون راجع به تاچ پد. آقا این تاچ پد خیلی جالبی نیست. خیلی وقتا کلیک ما رو ریجستر نمی‌کرد. وقتی ریجستر می‌کنه تاچ پد خوبه، اما خیلی وقتا بود که ریجستر نمی‌کرد و این یه ایراد بزرگه. کلیکش هم یکم سفته و جاهایی که به کلیک کامل نیاز دارید می‌تونه یکم بره رو مخ.

کیبورد هم یه کیبورد معمولی بود. پوشش پلاستیک کلیدها خیلی نرم و راحته، اما کلیک اون‌ها اینطور نیست. این کیبورد یکم برای تایپ حرفه‌ای ناراحته و یکم فشار بیشتری لازم داره. البته جای کلیدها مناسبه و اندازه‌شون هم خوبه. کیبورد هم فول سایزه، البته فول سایزی که نامپد رو له کرده تا بذارتشون اونجا. 

نورپردازی این کیبورد هم عجیبه. کیبورد این لپ‌تاپ نورپردازی سفیدرنگ داره، که وقتی تو روز و یا جایی که یکم نور هست روشنش می‌کنید باعث میشه که بیشتر متن کلیدها رو نبینید! بهتره تو روز خاموشش کنید کلا و صرفا شبای تاریک ازش استفاده کنید. البته یه مشکل دیگه‌ای هم که داره اینه که نورپردازیه یکسان نیست، یه جاهایی روشن‌تر از یه جاهای دیگه‌ست! یه مشکل دیگه هم این بود که دکمه نام لاک چراغ نداره. این مشکل خاصی نیست اما با توجه به اینکه نامپد برای پیج داون و آپ و هوم و این کلیدها هم استفاده میشه، نیاز به یه چراغی بود که ببینیم الان رو چه حالتیه.

مانیتور و اسپیکر

بریم سراغ صوت و تصویر که اینجا این لپ‌تاپ می‌درخشه! Vivobook Pro 15 OLED N6506MV یه صفحه نمایش ۱۵.۶ اینچی ۱۲۰ هرتزی اولد داره. رزولوشن این مانیتور ۲۸۸۰ در ۱۶۲۰ئه و نسبت تصویر ۱۶:۹ داره و ایسوس و باقی شرکت‌ها به این رزولوشن میگن ۳ کی. این صفحه نمایش فوق‌العادیه‌ایه و ۱۰۰ درصد محیط dci p3 رو پوشش میده. حداکثر روشنایی HDR این صفحه نمایش هم ۶۰۰ نیته، با روشنایی SDR ۴۰۰ نیت. این مانیتور با وجود کلی خوبی،‌ پرفکت نیست و یه مشکلی باهاش داشتیم. پوشش این مانیتور یه جوریه. این صفحه براقه، مثل تمام صفحه‌های اولد. حالا پوشش این صفحه اولد یه جوریه که وقتی صفحه خاموشه و بهش نگاه می‌کنید یه جاهایی انگار یه وارپ عجیبی رو صفحه‌ست و صفحه پیچیده تو هم. این وقتی که صفحه روشنه اصلا حس نمیشه، اما وقتی صفحه تاریکه این خیلی واضحه.

این صفحه نمایش با این مشخصات برای کارهای حرفه‌ای مثل ادیت ویدیو و تصویر عالی عمل می‌کنه و برای فیلم دیدن هم فوق‌العاده‌س. اسپیکر این دستگاه توسط هارمن کاردون تولید شده و حجم صدای خوبی داره، اما به نظر یکم زیادی بم میاد و چندان لذت بخش نیست. به عنوان کسی که صدای اسپیکرهای هارمن کاردون رو زیاد شنیده این صدا برای هارمن نیست!

مشخصات سخت افزاری لپ‌تاپ Asus Vivobook Pro 15 OLED

می‌رسیم به مشخصات و سخت افزار. این لپ‌تاپی که دست ماست، Vivobook Pro 15 OLED N6506MV، مجهز به پردازنده Core Ultra 7 155H اینتله، از سری Meteor Lake. این چیپ ۶ پی کور و ۸ ای کور داره، با ۲ تا LP E Core. اینتل اون موقع هنوز هایپرترد رو حذف نکرده بود و تعداد تردهای این پردازنده ۲۲ ترده. سرعت بوست اون هم ۴.۸ گیگاهرتز.

در کنار این شاهد یه چینش جالب حافظه رم هستیم. این لپ‌تاپ به ۱۶ گیگابایت حافظه مجهزه، که از این ۱۶ گیگابایت ۸ گیگابایت آنبرده و قابل تغییر نیست، یه SODIMM ۸ گیگابایتی دیگه هم کنارش نصب شده. سرعت رم این دستگاه هم ۵۶۰۰ مگاترنسفر بر ثانیه‌ست.

پردازنده گرافیکی این لپ‌تاپ هم RTX 4060 با ۸ گیگابایت حافظه و توان ۱۱۵ واته. شما خیلی اصرار داشتید که چرا نمیاید درباره توان صحبت کنید و دلیلش اینه که تفاوت خاصی نداره! این سازنده چیپ گرافیکیه که مشخص می‌کنه چیپ چقد بکشه. حالا سازنده می‌تونه محدودش کنه که کمتر بکشه، اما بیشتر کردنش با اورکلاکش ممکنه که به خاطر ریسک‌هایی که هست اینکارو نمی‌کنن معمولا. حالا تو تست‌های ما هم حداکثر میزان مصرفی که دیدیم ۱۰۰ وات بود، اکثر اوقات هم دور و بر ۷۰ وات کار می‌کرد. کلا گیم چیزی نیست که میزان مصرف کارت رو ۱۰۰٪ کنه و فشار بین گرافیک و پردازنده جابجا میشه.


بنچمارک عملکرد Vivobook Pro 15 OLED N6506MV

حالا بریم سراغ تست و بنچمارک‌ها که عاصی‌مون کرد این لپ‌تاپ. هر نتیجه متفاوت بود،‌ که می‌دونیم مشکلش چیه. بریم سراغ بنچمارک‌ها.

عملکرد Vivobook Pro 15 OLED N6506MV در Cinebench R23

بنچمارک‌ها رو با cinebench r23 شروع می‌کنیم. ما اینجا در سه حالت تست گرفتیم. در حالت شارژ با پروفایل فن استاندارد شاهد امتیاز ۱۴۱۵۳ در تست چندهسته‌ای بودیم که کمتر از حد انتظارمون بود. با استفاده از یه استند معمولی که صرفا یکم فاصله بین میز و لپ‌تاپ رو زیاد می‌کنه، امتیاز به ۱۵۲۵۲ رسید که حدودا ۷٪ از تست اولیه سریع‌تر بود. با تنظیم سرعت فن از طریق اپلیکیشن myasus روی حالت full speed که باعث میشه سرعت فن طوری بالا بره تا توی اتاقتون صدای حموم میاد، شاهد امتیاز نهایی ۱۶۵۱۵ بودیم که ۸٪‌ از حالت قبلی و ۱۶٪ از تست اول‌مون سریع‌تر بوده.

عملکرد Vivobook Pro 15 OLED N6506MV در Cinebench R24

و اما تست R24. اینجا هم همون حالت‌ها رو تست کردیم، به علاوه حالت باتری. زمان استفاده از باتری، شاهد امتیاز چند‌هسته‌ای ۵۱۴ و امتیاز تک هسته‌ای ۹۰ بودیم. با اتصال به شارژ، این عدد برای تست چند هسته‌ای به ۸۰۰ و برای تست تک هسته‌ای به ۱۰۱ رسید.

بعد از اون با تغییر سرعت فن به full speed تست گرفتیم که امتیاز از ۸۰۰ به ۹۳۷ رسید که یه ارتقا ۱۳ درصدیه و واقعا به چشم میاد. با استفاده از استند اینجا شاهد تفاوت خاصی نبودیم.

حالا تست گرافیک cinebench r24. روی باتری شاهد امتیاز ۶۷۸۸ بودیم که با اتصال به شارژ به ۸۹۰۲ رسید. وقتی زدیم روی پروفایل فول اسپید، این عدد به ۹۳۲۰ رسید و خیلی عجیب با کاهش امتیاز به ۹۱۷۹ رسیدیم. 

عملکرد Vivobook Pro 15 OLED N6506MV در Superposition

تست بعدی سوپرپوزیشنه روی حالت 1080p extreme و اینجا شاهد امتیاز ۵۱۳۴ با پیک میزان مصرف ۷۰ وات و دمای حداکثر ۸۰ درجه بودیم. با استفاده از استند و سرعت فن متفاوت شاهد همین امتیاز بودیم باز. 

اما دلیل اینکه یه بار می‌بینیم با سرعت فن بالا عملکرد بهتر میشه یه بار نه چیه؟ دلیلش هیت سینک محدود این لپ‌تاپه. این دستگاه حدود ۱.۹ کیلوگرم وزن داره و بزرگ‌ترین دلیل این وزن کم، محدود بودن سطح خنک‌کنندگی این دستگاهه. Vivobook Pro 15 OLED N6506MV سه تا هیت پایپ داره، که گرمای پردازنده و پردازنده گرافیکی این دستگاه از طریق این هیت پایپ‌ها منتقل میشه به جلوی فن‌ها تا این فن‌ها این گرما رو خارج کنن. حالا این هیت پایپ‌ها گرما رو باید روی سطح هیت سینک پخش کنن تا هوای فن‌ها این گرما رو خارج کنه. هیت سینک این دستگاه بسیار محدوده، تعداد ورقه‌های فلزی هیت سینک کمه، فاصله‌شون هم زیاده. اگه این سطح یکم بیشتر بود، گرما بهتر پخش و از دستگاه خارج میشد.

عملکرد Vivobook Pro 15 OLED N6506MV در Geekbench 6

بریم سراغ GeekBench 6 که فقط در شارژ تست می‌گیریم. در تست چند هسته‌ای پردازنده، شاهد امتیاز ۱۲۳۵۷ بودیم، که از آمار Acer Swift Go 14 با همین پردازنده 155H بهتر بوده. در تست تک هسته‌ای هم با امتیاز ۲۲۲۵ تقریبا به اندازه 8645HS ظاهر شده.

در تست پردازنده گرافیکی OpenCL امتیاز ۸۸۴۴۶ رو پردازنده گرافیکی RTX 4060 این دستگاه ثبت کرد که تنها مقداری از RTX 4050 روی Victus 15 بهتره!

عملکرد Vivobook Pro 15 OLED N6506MV در Corona 10

می‌رسیم به تست کرونا ۱۰. این ورژن evolve شده از ویروس کرونا نیست یه بنچمارکه که بر پایه اپلیکیشن کروناست:))). بهترین امتیازی که ما در این تست گرفتیم، با استفاده از استند روی حالت شارژ بود که ۵,۰۰۰,۷۳۳ ری بر ثانیه رندر شدن. بدون استند این عدد ۴,۹۹۱,۸۳۱ ری بر ثانیه بود و با باتری این عدد به ۳,۲۳۵,۵۵۸ کاهش پیدا کرد.

عملکرد Vivobook Pro 15 OLED N6506MV در Blender

تست blender benchmark رو ما هم با پردازنده گرافیکی گرفتیم و هم با پردازنده. هر دو رو هم در حالت شارژ و بدون استند تست گرفتیم، استند تفاوت خیلی زیادی اینجا به وجود نمی‌آورد.

اول بریم سراغ تست روی پردازنده. اینجا تست monster امتیاز ۹۵، تست junkshop امتیاز ۶۳ و تست classroom امتیاز ۴۳ رو ثبت کرد.

با استفاده از پردازنده گرافیکی، این ارقام به ترتیب ۱۳۹۰ و ۸۱۰ و ۷۵۴ بودن.

و اما تست رندر آخرمون که یه تست رندر کاربردیه. ما اپلیکیشن داوینچی ریزالو استودیو رو روی این لپ‌تاپ نصب کردیم و ویدیوی بررسی 285K رو که روی یوتوب هست و می‌تونید ببینید رو رندر گرفتیم. موقع نصب داوینچی چندین دقیقه وقت می‌گیره تا نورال انجین پردازنده گرافیکی رو بهینه کنه و به همین دلیل روی پردازنده‌های گرافیکی انویدیا عملکرد خوبی دارن. 

این رندر رو که شامل افکت فیوژن و ادیت رنگ و صدا بود و یه ویدیوی یوتوب معمولی حساب میشه رو، Vivobook Pro 15 OLED N6506MV در ۹:۱۱ ثانیه یا ۵۵۱ ثانیه به پایان رسوند. یه نکته جالب اینه که سیستم محسن‌مون که این ویدیو رو رندر و پابلیش کرد با R5 3600 و RTX 2060 این رندر رو در حدود ۲۶ دقیقه کامل کرد!

بنچمارک گیمینگ Vivobook Pro 15 OLED N6506MV

دقت کنید که Vivobook Pro 15 OLED N6506MV یه لپ‌تاپ گیمینگ نیست. هدف ما در این بخش اینه که ببینیم آیا این لپ‌تاپ عملکرد خوبی در بازی‌ها به نمایش می‌ذاره یا نه، همین.

عملکرد Vivobook Pro 15 OLED N6506MV در Ghost of Tsushima

با بازی Ghost of Tsushima شروع می‌کنیم که اینجا Vivobook Pro 15 OLED N6506MV با افتخار در قعر جدول قرار داره. این یعنی این لپ‌تاپ از Victus 15 که ۵۰ میلیون قیمت داشت و مجهز به RTX 4050 بود، ۶۲٪‌کندتر بوده. البته اگه بررسی ویدیویی رو تماشا کنید، می‌بینید که در این بازی بیشتر توسط پردازنده محدود شده بودیم و مشکل از سمت گرافیک نبود.

عملکرد Vivobook Pro 15 OLED N6506MV در Silent Hill 2

ما این بازی رو تازه به تست بنچ‌مون اضافه کردیم و هنوز داریم روش کار می‌کنیم. برای بنچمارک از منطقه اولیه شروع بازی که خالی از NPCئه و فشار خاصی روی پردازنده نیست استفاده کردیم، به عبارتی تمام فشار روی پردازنده گرافیکی بوده. ری تریسینگ هم خاموش بوده.

با این اوصاف، Vivobook Pro 15 OLED N6506MV تونسته ۶٪‌ از Victus 15 2024 سریع‌تر باشه که میشه گفت قابل قبوله.


آیا Vivobook Pro 15 OLED N6506MV انتخاب خوبیه؟

همونطور که در بنچمارک‌ها دیدید، این لپ‌تاپ در هیچ بنچمارکی از لپ‌تاپ‌های هم قیمت خودش بهتر نبود. چیزی که این لپ‌تاپ برتری قابل توجهی در اون داره، کیفیت صفحه نمایشه که با توجه به استفاده شما، می‌تونه دلیلی خرید اون هم محسوب بشه.

حالا دیگه انتخاب با شماست و باید با توجه به نیازتون، بین لپ‌تاپ‌های دیگه موجود در بازار تصمیم بگیرید. ASUS TUF F16 انتخاب خیلی خوبی برای گیمرها در همین محدوده قیمته، همچنین Victus 16 و اگه بودجه محدودی دارید، Victus 15 هم انتخاب خیلی خوبیه.

نظر شما درباره این لپ‌تاپ چیه؟ اونو به کسی پیشنهاد می‌دید؟

این پست براتون مفید بود؟ خوشحال می‌شیم نظرتون رو بدونیم!

روی ستاره‌ها بزنید تا به این مطلب امتیاز بدید!

میانگین امتیاز این مطلب ۵ / ۵. تعداد امتیازات ۱

نظری برای این مطلب ثبت نشده! شما اولین نفری هستید که رای می‌دید!

محسن خدابخش

.Hello there من محسنم، با کلی علاقه که هیچ ربطی به هم ندارن. علاقه‌ام به گیم از 5 سالگی شروع شد و بیشتر فهمیدن درباره اینکه چطوری بازی‌ها اجرا میشن باعث شد به دنیای سخت افزار کامپیوتر وارد بشم. عاشق فیلم و سریال (مخصوصا استار وارز) هستم و تا الان زمان زیادی از زندگیم رو پای League of Legends هدر دادم.

‫۲ نظر

  1. من فکر میکنم یا لپتاپ شما مشکل داشته یا پردازش سنگینی تو بکگراند در حال اجرا بوده چون وب گردی حداقل ۷ تا ۱۰ ساعت باید باتریش جواب میداد، بنظر بهتره دوباره تست کنید چون باتریش مهمه برای همچین لپتاپی با cpu نسل core ultra

    1. ما در حالت‌های مختلف تست رو تکرار کردیم، بدون اینترنت هم تست کردیم اما کمک زیادی نکرد. انتظار بیشتری داشتیم اما مشخصات هم همین میزان باتری دهی رو ذکر کرده بود. قبلا از لپ‌تاپ‌های دیگه‌ای با این پردازنده تست گرفتیم نتایج بهتری داشتن،‌ اما این یکی اینطور نبود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
×