بررسیلپ‌تاپ
منتخب بنچفا

بررسی لپ‌تاپ ASUS Vivobook S 15 با پردازنده X Elite: نامطلوب! + بنچمارک

امروز بررسی یک لپ‌تاپ مورد انتظار رو داریم. Asus Vivobook S15 با پردازنده X Elite اسنپدراگون. این اولین پردازنده غیر x86 برای لپ‌تاپ‌های ویندوزی در چند سال اخیره و می‌خوایم ببینیم آیا معماری آرم می‌تونه حریف امپراطوری x86ها بر بازار بشه یا نه. با بنچفا تا پایان این بررسی Asus Vivobook S 15 همراه باشید.


سپاس از افراشاپ که این دستگاه رو در اختیار بنچفا گذاشت. شما می‌تونید Vivobook S 15 یا هر لپ‌تاپ دیگه‌ای که می‌خواید رو با استفاده از کد تخفیف Benchfa از افراشاپ تهیه کنید.

ویدیوی بررسی لپ‌تاپ ASUS Vivobook S 15 با پردازنده X Elite

تماشا در یوتوب:

بدنه و کیفیت ساخت

بدنه Vivobook S 15 با پردازنده X Elite نسبت به مدل‌های x86 این دستگاه یه تغییرات ریزی داشته و کمی عرض اون بیشتر شده. بدنه تمام آلومینیومی این دستگاه استحکام خوبی به اون داده و به طور طور کلی این دستگاه از بیرون حس یک دستگاه شیک و مدرن رو به کاربر میده.

لولای دو محوره Vivobook S 15 به صفحه نمایش اون اجازه میده که ۱۸۰ درجه باز بشه و یه کمی لرزش داره. به لطف صفحه اولد سبک اون هم شما می‌تونید به راحتی مانیتور این دستگاه رو با یک دست باز کنید. ویوو بوک جدید وزنش ۱.۴۳ کیلوگرمه، کمی سبک‌تر از مک بوک ایر ۱۵ اینچی با وزن ۱.۵ کیلوگرم. منبع تغذیه ۹۰ وات این دستگاه هم با کابلش ۳۹۲ گرم وزن داره. این شارژر خوبیه اما دو تا ایراد داره. این شارژر با کابل USB-C لپ‌تاپ رو شارژ می‌کنه اما کابل USB-C اون قابل جدا شدن نیست. این خیلی مهمه چرا که احتمال آسیب دیدن این کابل وجود داره و بهتره که قابلیت تعویض اون وجود داشته باشه.

دوم اینکه اگه واحد آداپتر روی دوشاخه بود، مثل شارژرهای اپل، جابجایی و استفاده از اون راحت‌تر بود. کابل ۲ شاخه به ۳ پین این شارژر هم تو دست و پاست و هم یه جاهایی استفاده ازشو سخت می‌کنه.

پورت‌ها و اتصالات

در ادامه بررسی لپ‌تاپ ASUS Vivobook S 15 با پردازنده X Elite به پورت‌های آن می‌رسیم. از نظر پورت و اتصالات Vivobook S 15 واقعا عالیه. سمت راست این دستگاه میزبان دو پورت USB 3.2 Gen1ئه، با درگاه USB-A. سمت چپ دستگاه شاهد دو پورت USB4 هستیم، هر دو ۴۰ گیگابیت بر ثانیه و دارای قابلیت displayport alt. همونطور که گفتم شارژ دستگاه هم از طریق همین پورت‌های Type-C صورت می‌گیره. سمت چپ دستگاه به جز این پورت‌ها شاهد HDMI 2.1 و جک کامبو هدفون هم هستیم، به علاوه یه درگاه MicroSD.

این دستگاه به RJ۴۵ مجهز نیست و برای استفاده از اینترنت باید از وایفای استفاده کنید. Vivobook S 15 به مودم FastConnect 7800 کوالکام مجهزه، که اتصالات Wi-Fi 7 و Bluetooth 5.4 و Bluetooth LE رو برای این دستگاه فراهم کرده.

کیبورد و تاچ پد در بررسی لپ‌تاپ ASUS Vivobook S 15 با پردازنده X Elite

کیبورد این دستگاه شباهت زیادی به کیبورد Vivobook Pro 15 که به تازگی بررسی کردیم داره، تمام مشکلات اون رو هم داره. کلید‌های کیبورد Vivobook S 15 فاصله خوبی از هم دارن و تایپ باهاشون راحته. مشکل ما با این کیبورد اینه که پوشش اون یکم حس ناراحتی داره و حرکت انگشت رو خود کلیدها حس جالبی نداره. ناخن هم که روش کشیده میشه دقیقا حس کشیده شدن ناخن روی تخته گچی میده و اصلا حس راحتی نیست:))).

خوبی این کیبورد اینه که فول سایزه و کلیدهای نامپد هم داره. راستی کلید کوپایلت هم جای دکمه کنترل سمت راست رو گرفته. (میم کشته شدن کنترل سمت راست به دست کوپایلت) این کلید رو که بزنید کوپایلت رو براتون باز می‌کنه که در واقع یک اپلیکیشن نیست، یک وب اپلیکیشنه. هر بار که شما روی دکمه کوپایلت می‌زنید عملا اج هم یه بار باز میشه. سر مایکروسافت دقیقا وسط کاریه که شما دارید می‌کنید!

و اما تاچ پد. این تاچ پد بزرگ و نرم و راحتیه و کنارهای اون هم جسچرهای حرکتی برای کنترل صدا، نور صفحه نمایش و جلو و عقب بردن مدیا داره.

صفحه نمایش

همونطور که پیش‌تر گفتیم، مانیتور این دستگاه اولده. صفحه نمایش OLED دستگاه Vivobook S 15 سایز ۱۵.۶ اینچی داره با رزولوشن ۲۸۸۰×۱۶۲۰ و رفرش ریت ۱۲۰ هرتز. نسبت تصویر ۱۶:۹ این صفحه نمایش OLED به این معنیه که کاربری اصلی این دستگاه بیشتر تماشای فیلم و سریاله تا استفاده کاری.

میزان روشنایی این صفحه نمایش طبق تست‌های NotebookCheck در نمایش تصویر SDR، میزان ۳۸۰ نیت بوده. در نمایش HDR هم میزان روشنایی اون به حداکثر ۶۰۸ نیت رسیده. یه مشکلی که ما با صفحه نمایش این دستگاه داشتیم که Vivobook Pro 15 هم این مشکل رو داشت، این بود که پوشش پلاستیکی صفحه نمایش هنگامی که صفحه تاریکه بازتاب خیلی وارپ شده‌ای رو به نمایش می‌ذاره. به جز این، در کل این صفحه نمایش خیلی خوبیه، حاشیه خیلی کمی داره و ایسوس قابلیت‌های خوبی هم به اون اضافه کرده. این صفحه نمایش مناسبی برای کاربران حرفه‌ایه، البته درباره این موضوع کلی حرف داریم!

باتری در بررسی لپ‌تاپ ASUS Vivobook S 15 با پردازنده X Elite

همه درباره طول عمر باتری عالی این دستگاه با پردازنده اسنپدراگون صحبت می‌کنن اما کسی اشاره‌ای به این نمی‌کنه که Vivobook S 15 به یه باتری ۷۰ وات ساعتی مجهزه! این باتری قطعا باید عمر بالایی در اختیار شما بذاره! در تست باتری ما، این دستگاه عالی عمل کرد و پس از حدود ۴ ساعت استفاده مداوم برای وبگردی با وایفای و تایپ در محیط وردپرس، همچنان ۵۰٪ از باتری باقی مونده بود. البته اینم در نظر داشته باشید که به طور پیش فرض هنگام استفاده از لپ‌تاپ با باتری، ویندوز به حالت Best Power Efficiency بود. همچنین بر خلاف باقی لپ‌تاپ‌ها، زمانی که به ۳۰٪ شارژ می‌رسید حالت Low Power Mode فعال میشد، روی باقی لپ‌تاپ‌ها این میزان روی ۲۰ درصده.

سخت افزار لپ‌تاپ ASUS Vivobook S 15

حالا می‌رسیم به مهم‌ترین بخش این لپ‌تاپ که اینجا کلی حرف برای گفتن داریم و اصلا دلیل اهمیت این دستگاه همینه! ASUS Vivobook S 15 که دست ماست به پردازنده Snapdragon X Elite مجهزه، یه پردازنده با معماری ARM و نه x86. پردازنده X Elite در سه نسخه با فرکانس‌های متفاوت عرضه شده. هر ۴ مدل ۱۲ هسته پردازشی با معماری Oryon دارن، با پردازنده گرافیکی Adreno. از ۱۲ هسته پردازشی ۴ تا از اون‌ها با نام Oryon P2 ذکر شدن و ۸ تا با نام Oryon P1. سرعت بوست اون‌ها یکیه اما تفاوتی که دارن در فرکانس آیدل اون‌هاست. هسته‌های P1 فرکانس آیدل ۷۰۰ مگاهرتز دارن که احتمالا همین سرعت پایین در حالت آیدل برتری عمر باتری این دستگاه رو فراهم کرده. پردازنده X Elite به ۴۲ مگابایت حافظه کش هم مجهزه، اما اصلا مشخص نیست هر هسته چه میزان کشی داره. تسک منیجر نشون میده که ۳.۴ مگابایت کش L1 وجود داره و ۳۶ مگابایت کش L2. از طریق بنچمارک کرونا هم فهمیدیم ۱۲ مگابایت کش L3 داریم. اصلا مشخص نیست چی به چیه!

مدل پردازنده‌ای که روی Vivobook S 15 استفاده شده، ضعیف‌ترین مدل X Eliteئه، مدل X3E-78-100. این مدل فرکانس مولتی ترد ۳.۴ گیگاهرتز داره و اصلا فرکانس بوست هم نداره. توان پردازنده گرافیکی اون هم ۳.۸ ترافلاپسه. خیلی از مشخصات و متریک‌های پردازنده هم اصلا مانیتور نمیشن، مثلا ما نمی‌تونیم از طریق hwinfo یا هر اپ دیگه‌ای بفهمیم که میزان مصرف برق دستگاه چقدره.

Credit: Qualcomm

این دستگاه به ۳۲ گیگابایت رم لحیم شده هم مجهزه که ۸۴۴۸ مگاترنسفر بر ثانیه سرعت داره و LPDDR5Xئه. مهم‌ترین مشخصه این پردازنده هم یک NPU با ۴۵ تاپس قدرته که می‌تونیم درش بیاریم تزئینی بزنیم رو دیوار، فعلا کاربردی نداره!

تجربه استفاده از ARM

آقا ساپورت ARM واقعا جالب نیست، خصوصا در بخش بنچمارک‌ها و کشتی سواری. خیلی از بنچمارک‌های ما به صورت نیتیو روی ARM نیستن که بخوایم تست بگیریم. مثلا تست Blender Benchmark با استفاده از شبیه‌سازی به صورت virtual انجام شد و آمارش اصلا جالب نیست. تنها بنچمارک‌هایی که به صورت نیتیو اجرا شدن، Geekbench 6.3 و Cinebench R24 و Corona 10 بودن و یک سری بنچمارک‌ها مثل سوپرپوزیشن اصلا باز نمی‌شدن!

یه سری اپلیکیشن‌ها هم به صورت کامل در دسترس نیستن. برخی اپلیکیشن‌ها نسخه ARM ندارن یا نسخه ARM اون‌ها در نسخه بتاست. خیلی مهمه که اگه قصد خرید این دستگاه رو دارید، مطمئن بشین که برنامه‌هاتون به صورت نیتیو روی این دستگاه هستن.

تو بخش گیم اوضاع بدتره. مثالش استیم؛ اپ استیم روی ARM نیست. نکته جالب اینه که اپ استیم بر پایه کرومیومه، پس باید باشه، چون کرومیوم رو آرم اوکیه، ولی استیم نیست. این مشکل رو خیلی از بازی‌ها هست، مثلا ولورنت و لیگ آو لجندز هم از ARM ساپورت نمی‌کنن. خیلی از بازی‌های آنلاین که سیستم آنتی چیت دارن، آنتی چیت‌شون فقط در سیستم عامل‌های x86 اجرا میشه، ونگارد لیگ و ولورنت هم به سیستم‌های x64 محدوده.

حالا دیگه بریم به همین چندتا بنچمارکی که داریم برسیم، اما بعدا که اوضاع بهتر شد باید یه ریویزیت به ویندوز روی آرم داشته باشیم.


بنچمارک عملکرد ASUS Vivobook S 15

برای بنچمارک این دستگاه صرفا نرم افزارهایی رو تست کردیم که به صورت نیتیو روی این پردازنده اجرا میشن. این لیست خیلی محدودیه که شامل Geekbench و Cinebench میشه، اما خب اگه می‌خوایم توان واقعی سخت افزار این لپ‌تاپ رو بفهمیم، مجبوریم به همین‌ها بسنده کنیم. برخی از اپلیکیشن‌هایی که به صورت Virtual اجرا می‌شدن رو تست گرفتیم، اما به خاطر نتایج فوق‌العاده عجیب و همچنین اینکه نیتیو نیست، اون‌ها رو در این بخش قرار ندادیم.

امتیاز Cinebench R24 لپ‌تاپ Vivobook S 15 با پردازنده Snapdragon X Elite

در همین تست اول شاهد عملکرد خیلی خوبی از سمت Snapdragon X Elite هستیم. این پردازنده تونست امتیاز ۹۴۰ رو ثبت کنه و با تغییر پروفایل اپلیکیشن MyAsus به Full Speed، این امتیاز به ۱۰۹۸ افزایش پیدا کرد، ۱۶٪ افزایش. امتیاز تک هسته‌ای اون هم ۱۰۴ بود که جلوتر مقایسه اون رو هم می‌بینیم.

در مقایسه بهترین نتیجه این پردازنده با بهترین نتیجه باقی پردازنده‌های، می‌بینیم که Snapdragon X Elite با اختلاف از خیلی از پردازنده‌ها بهتر عمل کرده و 13650HX و Core Ultra 7 155H رو شکست داده. تنها پردازنده دیتابیس ما که از اون سریع‌تر بوده، 14900HX با ۲٪ برتریه. آمار تک هسته‌ای X1E-78 هم نزدیک به آمار باقی پردازنده‌ها بوده.

این نشون میده که کوالکام استعداد بالایی در ساخت تراشه داره و می‌تونه در حد اینتل و AMD ظاهر بشه. اینم در نظر داشته باشید که X1E-78 ضعیف‌ترین مدل X Elite محسوب میشه و مدل‌های دیگه با فرکانس بالاتری کار می‌کنن.

بزرگ‌ترین محدودیت Snapdragon X Elite محدودیت نرم افزارهاست. کوالکام موقع معرفی این پردازنده اعلام کرد که کلی از نرم افزارهای پر کاربرد سریعا برای استفاده روی پردازنده‌های با معماری ARM در دسترس خواهند بود اما می‌بینیم که پس از ۷ ماه از عرضه این محصول، هنوز ساپورت نرم افزاری مطلوب نیست. حتی بهترین سخت افزار دنیا هم بدون نرم افزار مناسب، غیر قابل استفاده خواهد بود!

عملکرد Vivobook S 15 در Geekbench 6

اول با تست پردازنده گرافیکی Geekbench 6 شروع می‌کنیم. همونطور که می‌بینید، Snapdragon X Elite مجهز به پردازنده گرافیکی Adreno ضعیف‌ترین پردازنده گرافیکی این لیسته و از گرافیک یکپارچه Intel Arc روی پردازنده Core Ultra 7 155H ضعیف‌تر بوده. این نشون میده که حتی اگه بازی‌ها رو به صورت نیتیو هم بتونید اجرا کنید، احتمالا شاهد عملکرد خوبی از اون‌ها نخواهید بود.

در تست CPU پردازنده Snapdragon X Elite دوباره عالی ظاهر شد و رتبه دوم نمودار رو گرفت. این آمار از 13650HX و 8945HS بهتره و دوباه ثابت می‌کنه که پردازنده‌های ARM می‌تونن عملکرد خیلی خوبی داشته باشن، اما به خاطر ساپورت نرم افزاری ضعیف در تنگنا قرار می‌گیرن.


کلام آخر: آیا Snapdragon آماده استفاده عمومی هست یا نه؟

در این مطلب به بررسی لپ‌تاپ ASUS Vivobook S 15 با پردازنده X Elite پرداختیم. لپ تاپ ASUS Vivobook S 15 در دو زمینه ما رو شگفت زده کرد؛ اول عمر باتری طولانی که از تمام لپ‌تاپ‌های ویندوزی دیگه در حال حاضر یه سر و گردن بالاتره، یکی هم در تست‌های پردازنده محور. با این حال، این دو تنها عواملی نیستن که در انتخاب لپ‌تاپ تاثیرگذارن.

تنها مشکلی که ما با این دستگاه داشتیم، ساپورت نرم افزاری ضعیف اونه. بهتره زمانی که می‌خواید لپ‌تاپ تهیه کنید چک کنید ببینید دستگاه شما از نرم‌افزارها و بازی‌های مد نظرتون پشتیبانی می‌کنه یا نه.

به طور کلی ما از Vivobook S 15 راضی بودیم، خصوصا که نسبت به سایز ۱۵ اینچیش دستگاه سبکیه و حمل و نقلش راحته، دستگاه شیک و جالبیم هست. اگه هدف‌تون بیشتر کارهای سبک و وب‌گردی و تماشای فیلم و سریاله، این دستگاه انتخاب خیلی خوبی برای شماست.

این پست براتون مفید بود؟ خوشحال می‌شیم نظرتون رو بدونیم!

روی ستاره‌ها بزنید تا به این مطلب امتیاز بدید!

میانگین امتیاز این مطلب ۰ / ۵. تعداد امتیازات ۰

نظری برای این مطلب ثبت نشده! شما اولین نفری هستید که رای می‌دید!

محسن خدابخش

.Hello there من محسنم، با کلی علاقه که هیچ ربطی به هم ندارن. علاقه‌ام به گیم از 5 سالگی شروع شد و بیشتر فهمیدن درباره اینکه چطوری بازی‌ها اجرا میشن باعث شد به دنیای سخت افزار کامپیوتر وارد بشم. عاشق فیلم و سریال (مخصوصا استار وارز) هستم و تا الان زمان زیادی از زندگیم رو پای League of Legends هدر دادم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا