اخباراخبار تکنولوژی

اینتل و TSMC به شراکتی رسیدن که صنعت تولید تراشه اینتل توسط TSMC مدیریت بشه

خبرها حاکی از اینه که اینتل و TSMC به یه توافق اولیه رسیدن تا با هم یه شرکت مشترک (Joint Venture) راه بندازن و کارخونه‌های تولید چیپ اینتل در آمریکا رو با هم اداره کنن. این خبر شوکه‌کننده‌ای برای بازار تراشه‌ست چرا که عملا رقابت رو از بین می‌بره. تا پایان این خبر همراه بنچفا باشید.

TSMC صاحب ۲۰٪ از سهام اینتل شد!

طبق اطلاعات اولیه، قراره TSMC حدود ۲۰ درصد از مالکیت این شرکت مشترک رو داشته باشه. هنوز معلوم نیست بقیه‌ی ۸۰ درصد سهم به چه شرکت‌هایی می‌رسه، ولی اوایل امسال گفته شد که TSMC با چند تا از شرکت‌های مطرح طراحی چیپ بدون کارخانه (fabless) که دفترشون تو آمریکا هست — مثل AMD، Broadcom، Nvidia و Qualcomm — صحبت کرده تا اون‌ها هم در این سرمایه‌گذاری شریک بشن. البته بعداً Nvidia و یکی از اعضای هیئت‌مدیره‌ی TSMC این مذاکرات رو رد کردن.

این خبر رو خبرگزاری Reuters منتشر کرده که منبعش گزارشی از سایت The Information بوده که به نقل از دو نفر آشنا با موضوع نوشته شده. فعلاً اینتل در مورد این خبر اظهار نظری نکرده، ولی سایت Tom’s Hardware گفته که از اینتل درخواست اطلاعات بیشتر کرده. ظاهراً این همکاری با فشار دولت آمریکا، به‌خصوص کاخ سفید و وزارت بازرگانی، شکل گرفته تا به مشکلات اینتل یه سروسامون بدن. با در نظر گرفتن میزان کنترل کاخ سفید روی آمریکا در گذشته، شنیدن این خبر عجیب نیست. همچنین TSMC سرمایه‌گذاری سنگینی روی آمریکا انجام داد، که باعث میشه محبوبیت بیشتری پیش دولت آمریکا داشته باشه.

راه حلی کوتاه یا مرگ تدریجی؟

از نگاه مقامات آمریکایی، این شراکت می‌تونه به ثبات اوضاع اینتل کمک کنه. چون استراتژی IDM 2.0 اینتل تا حالا اون‌طور که باید و شاید جواب نداده، نه از نظر کیفیت محصولات و نه از نظر تکنولوژی تولید چیپ. از طرف دیگه، دولت فعلی آمریکا هم مخالف اینه که کارخونه‌های چیپ‌سازی اینتل به طور کامل به یه سرمایه‌گذار خارجی مثل TSMC واگذار بشن.

فعلاً هنوز مشخص نیست نقش دقیق TSMC در این همکاری چیه، چون خیلی از کارخونه‌های اینتل در آمریکا که میلیاردها دلار هزینه ساختشون بوده، فقط مخصوص ساخت پردازنده‌های اینتل هستن — از جمله اون‌هایی که با تکنولوژی Intel 3 و Intel 4 کار می‌کنن — و فقط یکی دو موردشون می‌تونن با فناوری ساخت Intel 18A تولید کنن. همچنین مشخص نیست که TSMC تا چه حد به تکنولوژی‌های اینتل دسترسی داره. با در نظر گرفتن اینکه اینتل به کلی دستگاه به روز ساخت تراشه و همینطور برخی از پیشرفت‌ترین تکنولوژی‌های ساخت دسترسی داره، این می‌تونه برای اینتل خیلی خوش‌آیند نباشه.

از اون طرف، اینم معلوم نیست که این سهم ۲۰ درصدی TSMC از اینتل فاندری، چه جوری با برنامه‌های خودش برای سرمایه‌گذاری ۱۶۵ میلیون دلاری در کارخونه‌ی Fab 21 توی آریزونا هماهنگه — جایی که قراره چیپ‌هایی برای شرکت‌های شریک TSMC مثل اپل تولید بشه.

همچنین این اصلا خبر خوبی برای فضای رقابتی تولید تراشه نیست. در حال حاضر صرفا ۳ شرکت مطرح به تکنولوژی‌های روز دنیا دسترسی دارن: سامسونگ، اینتل و TSMC. حالا اینکه از سه بازیگر مطرح دوتا از اون‌ها عملا یکی باشن خبر خوبی برای این فضا نیست. این می‌تونه تاثیرات منفی روی قیمت گذاری سیلیکون داشته باشه، خصوصا که حالا TSMC به میزان زیادی امکانات برای ساخت تراشه دسترسی داره.

این پست براتون مفید بود؟ خوشحال می‌شیم نظرتون رو بدونیم!

روی ستاره‌ها بزنید تا به این مطلب امتیاز بدید!

میانگین امتیاز این مطلب ۰ / ۵. تعداد امتیازات ۰

نظری برای این مطلب ثبت نشده! شما اولین نفری هستید که رای می‌دید!

محسن خدابخش

.Hello there من محسنم، با کلی علاقه که هیچ ربطی به هم ندارن. علاقه‌ام به گیم از 5 سالگی شروع شد و بیشتر فهمیدن درباره اینکه چطوری بازی‌ها اجرا میشن باعث شد به دنیای سخت افزار کامپیوتر وارد بشم. عاشق فیلم و سریال (مخصوصا استار وارز) هستم و تا الان زمان زیادی از زندگیم رو پای League of Legends هدر دادم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا