محصولات لیان لی با گارانتی تخت جمشید
اخباراخبار سخت افزار

عملکرد پردازنده‌های Core Ultra 7 265KF و Core Ultra 5 245K اینتل لو رفت

مشخصات دوتا از پردازنده‌های سری Arrow Lake اینتل که قراره در اواخر سال جاری میلادی راهی بازار بشن لو رفته. با توجه به اینکه هنوز با عرضه این پردازنده‌‎ها خیلی فاصله داریم، نمیشه خیلی به این اطلاعات استناد کرد، اما میشه فهمید که باید انتظار چه عملکردی رو داشته باشیم. با بنچفا برای آشنایی با Core Ultra 7 265KF و Core Ultra 5 245K همراه باشید.


مشخصات پردازنده‌های Core Ultra 7 265KF و Core Ultra 5 245K

هر دوی این پردازنده‌ها گویا قراره مدل‌های میان رده باشن. پردازنده Core Ultra 7 265KF طبق مشخصات ۸ P-core با معماری Lion Cove داره با ۱۲ E-core با معماری Skymont. این دقیقا تعداد هسته‌هاییه که روی ۱۴۷۰۰K هم شاهد بودیم. حداکثر فرکانسی که برای این پردازنده دیده شده هم ۵۵۰۰ مگاهرتز بوده. فرکانس معمولا آخرین چیزیه که تایید میشه پس نمیشه به این یکی خیلی اعتماد کرد.

پردازنده Core Ultra 5 245K هم ۶ هسته Lion Cove و ۸ هسته Skymont داره، دقیقا مثل ۱۳۶۰۰K و ۱۴۶۰۰K. حداکثر فرکانس دیده شده این پردازنده ۵۱۳۹ مگاهرتز بوده، که همونطور که گفته شد بهتره به فرکانس اعتماد نکنید.

امتیاز Geekbench پردازنده Core Ultra 7 265KF و Core Ultra 5 245K

به جز این مشخصات، نتایج تست Geekbench این پردازنده‌ها هم لو رفته، روی مادربردهای Z890. متاسفانه یکی از اون‌ها با Geekbench 5.4.5 و یکی با Geekbench 6.3 تست شده، که باعث میشه نتونیم این دو پردازنده رو با هم مقایسه کنیم و صرفا بتونیم با باقی پردازنده‌ها مقایسه کنیم.

همونطور که تاریخ این دو تست رو می‌بینید، هر دو متعلق به ۱۵ آگوست ۲۰۲۴ هستن، یعنی ۲۵ مرداد ۱۴۰۳. این دوتا رو با همدیگه مقایسه نکنید، چون نسخه‌های متفاوتی از Geekbench هستن. با این حال می‌تونیم اونو با داده‌های دیگه‌ای که از پردازنده‌ها هست مقایسه کرد، که این کار رو Videocardz انجام داده.

عملکرد پردازنده‌های Core Ultra 7 265KF و Core Ultra 5 245K اینتل لو رفت
Credit: Videocardz

تست اول همون Geekbench 5 بود که پردازنده Core Ultra 5 245K تست شده. اینجا می‌بینیم که این پردازنده اصلا عملکرد قابل قبولی نداشته؛ امتیاز تک هسته‌ای اون به شدت پایینه و پیشرفتی نسبت به نسل قبل نداشته. عملکرد چندهسته‌ای اون هم قابل قبول نیست، چرا که تنها مقداری از همرده‌های نسل قبلش یعنی ۱۳۶۰۰K و ۱۴۶۰۰K بالاتره.

عملکرد پردازنده‌های Core Ultra 7 265KF و Core Ultra 5 245K اینتل لو رفت

پردازنده Core Ultra 7 265KF هم اوضاع مناسبی نداره. امتیاز تک هسته‌ای اون بهتر شده، اما نه به طرز چشمگیری، عملکرد ضعیف‌تری هم نسبت به ۹۷۰۰X در تست تک هسته‌ای داره. امتیاز چند هسته‌ای اون هم تنها ۱% از ۱۴۷۰۰K بهتره. این امتیازها اصلا مناسب یه نسل جدید نیست. حتی نسل ۱۴ هم پیشرفت بیشتری نسبت به نسل ۱۳ نشون داده بود!

بخش زیادی از دلیل نتایجی که می‌بینیم به دلیل تغییرات زیاد معماری پردازنده‌های اینتله. اینتل تصمیم گرفته که کلا هایپرتردینگ رو کنار بذاره، این تصمیم بزرگیه و همچنین باعث میشه خیلی از اپلیکیشن‌ها با این معماری سازگار نباشن. ممکنه Geekbench هم یکی از همین برنامه‌ها باشه. همچنین ممکنه این‌ها نسخه‌های نه چندان قدرتمند این سری باشن و پردازنده‌های Ultra 5 و Ultra 7 دیگری هم در برنامه‌های اینتل باشه.

حالا باید تا زمان عرضه صبر کنیم و ببینیم اینتل برنامه‌ای برای بهتر کردن اوضاع این پردازنده‌ها داره یا نه. هنوز خیلی با عرضه پردازنده‌های سری Arrow Lake فاصله داریم پس ممکنه اوضاع خیلی متفاوت بشه.

این پست براتون مفید بود؟ خوشحال می‌شیم نظرتون رو بدونیم!

روی یک ستاره بزنید تا به این مطلب امتیاز بدید!

میانگین امتیاز این مطلب ۰ / ۵. تعداد امتیازات ۰

نظری برای این مطلب ثبت نشده! شما اولین نفری هستید که رای می‌دید!

محسن خدابخش

.Hello there من محسنم، با کلی علاقه که هیچ ربطی به هم ندارن. علاقه‌ام به گیم از 5 سالگی شروع شد و بیشتر فهمیدن درباره اینکه چطوری بازی‌ها اجرا میشن باعث شد به دنیای سخت افزار کامپیوتر وارد بشم. عاشق فیلم و سریال (مخصوصا استار وارز) هستم و تا الان زمان زیادی از زندگیم رو پای League of Legends هدر دادم.

‫۳ نظر

  1. لطفا توضیح کامل بدید منظوتون از اینکه به خاطر حذف هایپرتردینگ با خیلی از اپلیکیشین ها سازگاری نداشته باشه چیه حتی یک مقاله بذارید و در مورد اینکه یک پردازنده اگه هایپرتردینگ داشته باشه بهتره یا نداشته باشه چون اگه هایپرتردینگ خوبه پس چرا اینتل با این همه مهندس سخت افزار به این نتیجه رسیده هایپرتردینگ رو حذف کنه

  2. لطفا توضیح کامل بدید منظوتون از اینکه به خاطر حذف هایپرتردینگ با خیلی از اپلیکیشین ها سازگاری نداشته باشه چیه حتی یک مقاله بذارید و در مورد اینکه یک پردازنده اگه هایپرتردینگ داشته باشه بهتره یا نداشته باشه چون اگه هایپرتردینگ خوبه پس چرا اینتل با این همه مهندس سخت افزار به این نتیجه رسیده هایپرتردینگ رو حذف کنه

    1. سلام وقت بخیر. نمیشه به طور دقیق گفت هایپرتردینگ اوضاع رو بهتر می‌کنه یا بدتر، اینا چیزایین که صرفا اینتل در آزمایشگاهش می‌تونه بررسی کنه و ببینه عملکرد هسته‌ها با هایپرتردینگ بهتره یا بدتر. خیلی از اپلیکیشن‌ها در حال حاضر برای استفاده از ترد بیشتر بهینه شدن، مثل blender. حالا ممکنه زمانبر باشه که این اپ‌ها نسخه جدیدی بدن که با این معماری هم سازگار باشه، البته بستگی به این هم داره که اینتل اطلاعات مورد نیاز رو کی در دسترس تولیدکننده‌های اپلیکیشن می‌ذاره. ما این موضوع رو با نسل ۱۲ هم شاهد بودیم، که زمانی که اینتل سیستم پردازنده‌های هیبرید رو معرفی کرد خیلی از اپلیکیشن‌ها و حتی ویندوز نمی‌دونستن دقیق کدوم ورک لود‌ها روی کدوم هسته‌ها اجرا بشن که عملکرد مناسبی داشته باشن، که اینتل با همکاری با بازیسازها و مایکروسافت این موضوع رو بهبود بخشید. ممکنه با سری Arrow lake هم شاهد همین اتفاق باشیم، که این امتیاز ضعیف geekbench می‌تونه نشون‌دهنده‌ش باشه.
      حذف هایپرتردینگ راه خیلی خوبی برای کاهش هزینه پردازنده‌ست، چون محیط سیلیکون مورد استفاده کمتر میشه. اینتل صحبت‌هایی هم درباره بهینگی مصرف با این کار کرد. در نهایت، باید صبر کنیم و ببینیم این صحبت‌ها چه تاثیری روی عملکرد نهایی داره، فعلا نمیشه نظر قطعی داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
×