بررسیلپ‌تاپ

بررسی لپ‌تاپ ASUS TUF A15: کیفیت ساخت بالا، عملکرد عالی

امروز می‌خوایم لپ‌تاپ ASUS TUF A15 رو بررسی کنیم که شباهت زیادی به ASUS TUF F16 داره. این لپ‌تاپ انتخاب خیلی خوبی برای گیمرهاست و کیفیت ساختش ما رو به شدت راضی کرد. البته که هیچ طراحی بی عیب نیست و امروز می‌خوایم درباره تمام مشخصات و ویژگی‌های این لپ‌تاپ صحبت کنیم. با بنچفا تا پایان بررسی ASUS TUF A15 همراه باشید.


مشخصات لپ‌تاپ ASUS TUF A15

مدلی که دست ماست به پردازنده Ryzen 7 7435HS و RTX 4060 مجهزه و در حال حاضر، ۶۸ میلیون تومن قیمت داره. این کانفیگ ثابت این مدل یعنی FA507NVR در ۴ مدل با حافظه رم و SSD متفاوت عرضه شده.

ASUS TUF A15نام لپ‌تاپ
TUF Gaming A15 FA507NVR-Z (2023)مدل دستگاه
AMD Ryzen 7 7435HSپردازنده
Single channel – 16GB
DDR5-4800
حافظه رم
۲ اسلات حافظه SODIMM
حداکثر ظرفیت ۳۲ گیگابایت
تعداد و ظرفیت اسلات حافظه
RTX 4060 Mobile
۷۵ Watt
پردازنده گرافیکی
۸ گیگابایت
GDDR6
حافظه پردازنده گرافیکی
۳ سلولی – ۵۷ وات ساعتحجم باتری
۱۵.۶ اینچی
۱۹۲۰×۱۰۸۰
144Hz
IPS – 100% sRGB
صفحه نمایش
۲.۲ کیلوگرموزن
۱۳۵ واتیشارژر

از نظر مشخصات، این لپ‌تاپ شباهت زیادی به Acer Nitro V 15 که به تازگی بررسی کردیم داره. مشخصات اون لپ‌تاپ هم همین بود، منتها در تست‌های ما عملکرد کولینگ خیلی مطلوبی نداشت. همچنین صفحه نمایش اون تنها ۶۲٪ محیط رنگی sRGB رو پوشش می‌داد. ASUS TUF A15 در هر دو این موضوعات بهبود پیدا کرده و جلوتر قراره با جزئیات بیشتر اونو بررسی کنیم.

ASUS TUF A15 رو افراشاپ در اختیار ما گذاشت. شما می‌تونید این لپ‌تاپ یا هر لپ‌تاپ دیگه‌ای که مد نظر دارید رو با استفاده از کد تخفیف Benchfa از افراشاپ تهیه کنید.

بررسی این دستگاه رو روی یوتوب تماشا کنید!

بدنه، کیفیت ساخت و پورت‌ها

شاسی این دستگاه با شاسی ASUS TUF F16 یکیه و صرفا کمی کوچک‌تره. به طور کلی این دستگاه سنگینی محسوب میشه و ۲.۲ کیلوگرم وزنشه که جابجا کردنش رو سخت می‌کنه. کاور این دستگاه از جنس آلومینیومه و باقی بخش‌ها از جنس پلاستیک تولید شدن. کاور این دستگاه به راحتی و با یه دست باز میشه و به لطف لولای خوبی که داره استحکامش عالیه و لرزشی هم نداره. چراغ‌های شارژ و استفاده از دستگاه هم بالای دستگاه قرار داره و هم زمانی که دستگاه بازه و هم زمانی که بسته‌ست این چراغ‌ها به راحتی در دیدرسن. این یه نکته خیلی مثبت برای کاربرانی که از لپ‌تاپ با یه مانیتور اکسترنال استفاده می‌کنن محسوب میشه.

از نظر پورت‌ها این دستگاه شما رو لنگ نمی‌ذاره، اما انتظار بیشتری داشتیم. سمت راست این دستگاه شاهد یک پورت USB 3.2 هستیم و باقی پورت‌ها سمت چپ اونه. این سمت شاهد پورت شارژ این دستگاه، یک پورت HDMI، یک پورت RJ45 و یک جک ۳.۵ میلی متری کامبو در کنار سه پورت USB دیگه هستیم، پورت USB-A دوم این دستگاه که اون هم ۳.۲ سوپراسپیده، با دو پورت USB-C که یکی سوپراسپیده و توانایی انتقال تصویر و ۱۰۰ وات انرژی رو داره. درباره اون یکی پورت USB-C چیزی گفته نشده. Acer Nitro V 15 از این نظر برتری داشت چون دو پورت USB4 در اختیار شما می‌ذاره.

زیر دستگاه هم شاهد دو دریچه عبور هوا روی فن‌ها هستیم که کمی محدوده و میزان هوایی که می‌تونه ازش عبور کنه خیلی زیاد نیست. حالا باید ببینیم تو تست‌های عملکرد چطوره و آیا می‌تونه قطعات رو به خوبی خنک کنه یا نه. برای عبور هوا از روی باقی قطعات هم شاهد ورودی‌های هوای دیگری هستیم. کمی پایین‌تر از اون‌ها هم شیار‌های اسپیکر حضور دارن.

هوای ورودی از عقب دستگاه و همچنین چپ و راست دستگاه خارج میشه. داخل این دستگاه مجموعا ۵ تا هیت پایپ دیده میشه و سطح هیت سینک هم در کنار این هیت پایپ‌ها مناسبه.

باتری و شارژر

بخشی از وزن زیاد این دستگاه، به خاطر باتری بزرگ اونه. ASUS TUF A15 یه باتری ۴ سلولی ۹۰ وات ساعتی داره که در تست باتری ما که شامل وبگردی و نوشتن متن روی وردپرس با نور صفحه نمایش ۳۰٪ میشه، این باتری به راحتی ۶ ساعت کار می‌کرد که برای این کلاس از دستگاه عالی محسوب میشه. اینم در نظر داشته باشید که این دستگاه ماکس سوییچ نداره و هیچوقت پردازنده گرافیکی غیرفعال نمیشه.

با استفاده از اپلیکیشن آرموری کریت می‌تونید دستگاه رو روی حالت سایلنت قرار بدید. با این حالت، فن‌های ASUS TUF A15 زمانی که فشاری روی قطعات نیست خاموش میشن و همچنین مصرف کاهش پیدا می‌کنه. در این حالت پردازنده و گرافیک این دستگاه به طور معمول دمای زیر ۵۰ درجه داره، زمانی هم که دما از ۵۵ درجه بالاتر میره، فن‌ها با دور پایینی شروع به کار می‌کنن تا دوباره دما رو پایین بیارن.

این دستگاه یه شارژر ۲۴۰ واتی هم داره که با وجود توان بالاش، چندان بزرگ نیست.

کیبورد و تاچ پد

من عاشق کیبورد و تاچ پد این دستگاهم! کیبورد این دستگاه یه کیبورد فول سایزه با نورپردازی RGB تک زون که از طریق اپ آرموری کریت می‌تونید کنترلش کنید. اندازه کلیدها عالیه، فشاری که نیاز دارن تایپ باهاش رو خیلی راحت و لذتبخش می‌کنه، دست‌تون هم از تایپ روی این کیبورد خسته نمیشه. کلیدهای WASD هم هایلایت شدن و روی W یک برآمدگیداره تا بتونید راحت پیداش کنید.

به جز شورتکات‌هایی که با استفاده از کلید‌های فانکشن قابل استفاده هستن، ۴ تا کلید دیگه هم بالاتر از کلید‌های F1 تا F4 دیده میشه که برای کم و زیاد کردن صدا، فعال و غیر فعال کردن میکروفن و باز کردن اپ آرموری کریت قابل استفاده هستن.

تاچ پد این دستگاه هم از تمام دستگاه‌های این محدوده قیمت با اختلاف بهتره. این تاچ پد شیشه‌ای اندازه بزرگی هم داره و با اینکه بزرگه، موقع استفاده از کیبورد مزاحم شما نمیشه.

صفحه نمایش و اسپیکر

صفحه نمایش از برتری‌های این دستگاه محسوب میشه. ASUS TUF A15 یه صفحه نمایش ۱۵.۶ اینچی با رزولوشن Full HD داره و حداکثر روشنایی اون ۲۷۴ نیتی در تست‌های Laptop media بوده. این صفحه نمایش IPS از ۱۰۰٪ محیط رنگی sRGB رو پوشش میده و دقت رنگش هم خیلی خوبه.

رفرش ریت صفحه نمایش ASUS TUF A15 هم ۱۴۴ هرتزه و از G-sync هم پشتیبانی می‌کنه. از طریق تنظیمات ویندوز، شما می‌تونید VRR این صفحه نمایش رو فعال کنید که رفرش ریت صفحه به صورت دینامیک بین ۷۲ تا ۱۴۴ هرتز تغییر می‌کنه.

هرچند روشنایی این صفحه نمایش زیاد نیست، اما پوشش مات اون عملکرد خیلی خوبی در دفع کردن نور خارجی داره و استفاده از مانیتور در محیطهایی که خیلی روشن نیست، تجربه عالی داره.

اسپیکر این دستگاه اسپیکر خاصی نیست، اما حجم صدای خوبی داره. صدای این اسپیکر چندان عمق نداره، اما در کل مشکل خاصی هم نداره.

سخت افزار لپ‌تاپ ASUS TUF A15

به سخت افزار این دستگاه می‌رسیم و همونطور که بهتون گفتم، شاهد یه سخت افزار تقریبا مشابه با Acer Nitro V 15 داره. در این قسمت شاهد یه Ryzen 7 7435HS هستیم، ۸ هسته پردازشی با معماری Zen 3+ با فرکانس بوست ۴.۵ گیگاهرتز و ۱۶ تا ترد داره، مجموع کش L2 و L3 اون هم ۲۰ مگابایته. معماری Zen 3 همون معماری سری ۵۰۰۰ ای ام دیه. پردازنده‌ای که روی Acer Nitro V 15 بود R7 7735HS بود، تنها تفاوتش هم اینه که فرکانس بوستش ۲۵۰ مگاهرتز از R7 7435HS اینجا کمتره و همچنین R7 7435HS پردازنده گرافیکی آنبرد نداره.

رم این دستگاه هم دقیقا رمیه که روی Nitro V 15 دیدیم، یک استیک SODIMM DDR5-4800 با تایمینگ ۴۰-۳۹-۳۹-۷۷. این رم ۱۶ گیگابایت حافظه در اختیار پردازنده گذاشته و شما می‌تونید یه ۱۶ گیگابایت دیگه هم اضافه کنید تا دستگاه رو به حداکثرش یعنی ۳۲ گیگابایت برسونید.

ASUS TUF A15 دست ما پردازنده گرافیکی RTX 4060 داره، محدودیت مصرف ۱۱۵ وات داره که البته گفتن بوست ۱۴۰ واتی هم داره، اما ما ندیدیم بالاتر از ۱۱۳ وات برق بکشه. درباره عملکرد اون هم جلوتر صحبت می‌کنیم.

در کنار این قطعات، این دستگاه دو درگاه PCIe برای حافظه‌های M.2 داره که روی مدل دست ما یک حافظه ۵۱۲ گیگابایتی PCIe 4.0 از Micron دیده میشه.

این مشخصاتی که گفتم کف مشخصات این دستگاه یعنی FA507NVR ایسوسه و سقف مشخصات اون هم تنها حافظه رم و SSD بیشتری داره، ۳۲ گیگابایت رم و ۲ ترابایت حافظه SSD. شما می‌تونید تمام مدل‌های این دستگاه رو در سایت اسپانسر این برنامه یعنی افراشاپ مشاهده کنید. مدلی که دست ماست با ۱۶ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت SSD الان ۶۸ میلیون تومان و با ۳۲ گیگابایت رم و ۲ ترابایت SSD قیمتش به ۷۸ میلیون تومان می‌رسه. بهترین مدلش از نظر ما با ۳۲ گیگابایت رم و ترابایت حافظه SSDئه که ۷۳ میلیون تومان قیمتشه.


بنچمارک عملکرد ASUS TUF A15

بریم سراغ بنچمارک‌ها. ما همه تست‌های روی شارژ رو با یه استند گرفتیم، تست‌های روی باتری رو هم بدون استند گرفتیم. روی حالت باتری هم پروفایل اپ آرموری کریت به صورت پیش فرض روی Silent بود،‌ روی شارژ هم روی پرفورمنس. حالت مصرف ویندوز هم روی بالانس بود. بریم سراغ نتایجی که گرفتیم.

امتیاز Cinebench R24 لپ‌تاپ ASUS TUF A15

امتیاز Cinebench R24 این دستگاه خیلی عجیبه. تو حالت شارژ در حالت Performance در تست چندهسته ای شاهد امتیاز ۶۷۰ بودیم که روی حالت Turbo ۶۷۸ ثبت شد. Acer Nitro V 15 با امتیاز ۶۸۵ یه کوچولو سریع‌تر ظاهر شد. امتیاز تک هسته‌ای با توجه به فرکانس بوست پایین‌تر این پردازنده کمی از R7 7735HS پایین‌تره.

روی حالت باتری این دستگاه تنها ۶٪ افت داشت و امتیاز چند هسته‌ای ۶۳۰ رو ثبت کرد. تازه این رو پروفایل Silent بود که اصلا صدایی از فن دستگاه درنمیومد!

و اما تست گرافیک. پردازنده گرافیکی این دستگاه محدودیت مصرف ۱۱۵ وات داره منتها تست گرافیک Cinebench R24 تستی نیست که پردازنده گرافیکی رو تا مرزش ببره. در حالت شارژ روی حالت Performance شاهد امتیاز ۹۸۱۸ بودیم که با استفاده از پروفایل Turbo این امتیاز به ۱۰۰۷۸ افزایش پیدا کرد. کلا با این دستگاه دیدیم که حالت Turbo اون چنان فایده‌ای نداره. روی باتری اینجا شاهد محدودیت بیشتری بودیم و امتیاز به ۷۱۴۵ کاهش پیدا کرد.

امتیاز Geekbench لپ‌تاپ ASUS TUF A15

باقی تست‌ها رو صرفا روی حالت Performance اجرا کردیم. در تست پردازنده در حالت شارژ شاهد امتیاز چند هسته‌ای ۸۱۳۷ بودیم که از امتیازی که Nitro V 15 گرفتیم بالاتره. البته امتیاز تک هسته‌ای کمتری از اون داشت، ۱۹۳۰.

در تست پردازنده گرافیکی RTX 4060 روی TUF A15 پس از Predator Helios Neo 16 و TUF F16 سریع‌ترین RTX 4060 در تست‌های لپ‌تاپ ما بود.

امتیاز Superposition لپ‌تاپ ASUS TUF A15

در سوپرپوزیشن ما دیدیم که این لپ‌تاپ به محدودیت میزان مصرفش رسید و مصرف ۱۱۳ واتی داشت. حداکثر دمایی هم که در این تست ثبت کرد، دمای ۷۷ درجه پردازنده و دمای ۸۷ درجه هات اسپات پردازنده گرافیکی بود. میزان دمای حافظه VRAM دیگه خیلی بالا رفت و به ۹۲ درجه رسید. ایسوس خوشبختانه سطح خنک کننده خود پردازنده گرافیکی و VRAM این دستگاه رو جدا کرده به خاطر همین دمای پردازنده گرافیکی خیلی بهتره.

امتیازی که در حالت شارژ از این دستگاه دیدیم، ۵۹۸۴ بود که با Victus 16 و TUF F16 که اونا هم RTX 4060 داشتن یکیه. در حالت باتری هم امتیاز ۳۷۹۳ ثبت شد.

تست Corona 10 در بررسی لپ تاپ ASUS TUF A15

در Corona 10 دوباره می‌بینیم عملکرد این دستگاه دوباره از Nitro V 15 بهتره و امتیازش رو روی چارت می‌بینید. تست Corona پردازنده محوره و عجیبه که اینجا شاهد عملکرد بهتر TUF A15 هستیم.

تست رندر داوینچی

تست آخرمون هم رندر داوینچیه. ۲۳۸ ثانیه این دستگاه طول کشید که از Acer Nitro V 15 بهتره و به طور کلی به خاطر صفحه نمایش بهتر، این دستگاه برای کارای حرفه‌ای انتخاب بهتریه.


بنچمارک گیمینگ

تست‌های گیمینگ ASUS TUF A15 رو در حال شارژ و روی استند گرفتیم. دستگاه هم در شارژ بود.

بررسی لپ تاپ ASUS TUF A15 در Cyberpunk 2077

تست Cyberpunk رو با بنچمارک خود بازی گرفتیم. این بنچمارک خوبی برای استرس گذاشتن روی سخت افزار نیست و عملکرد سیستم در بازی رو به خوبی نشون نمیده، اما خب قابل تکراره و به خوبی میشه قطعات رو با استفاده از این بنچمارک با هم مقایسه کرد. اینجا ASUS TUF A15 بدون ری ترسینگ با پریست Ultra تونست ۷۵ فریم بر ثانیه به نمایش بذاره که از TUF F16 و همچنین Acer Nitro V 15 بهتر بوده. کلا شاهد نمودار عجیبی هستیم.

با استفاده از ری تریسینگ روی حالت RT Medium لپ‌تاپ ASUS TUF A15 با ۳۹ فریم بر ثانیه، بین دو لپ‌تاپ دیگه قرار داره. ما تست‌ها رو چند بار تکرار کردیم تا مطمئن بشیم خطای تستی وجود نداره.

بررسی لپ تاپ ASUS TUF A15 در The Witcher 3

در Witcher 3 لپ‌تاپ Acer TUF A15 بهترین عملکرد رو به نمایش گذاشت. این تست روی حالت Ultra این بازی بود که گاهی هم می‌دیدیم که پردازنده گرافیکی توسط پردازنده ما باتلنک شده. این باتلنکه زمانی که در محیطهای شلوغ هستید بیشتر به چشم میاد.

این بازی از DLSS و فریم جنریشن هم پشتیبانی می‌کنه و اینطوری می‌تونید از حالت ری تریسینگ این بازی هم لذت ببرید.

بررسی لپ تاپ ASUS TUF A15 در A Plague Tale: Requiem

در A Plague Tale: Requiem شاهد عملکردی برابر از ASUS TUF A15 و Predator Helios Neo 16 هستیم. این لپ‌تاپ تونسته ASUS TUF F16 رو هم شکست بده، هرچند با برتری ناچیزی.

بازی A Plague Tale: Requiem از DLSS و فریم جنریشن هم استفاده می‌کنه و اگه بخواید اینطوری می‌تونید شاهد عملکرد بهتری از اون باشید.

بررسی لپ تاپ ASUS TUF A15 در Ghost of Tsushima

بازی آخرمون هم Ghost of Tsushima بود که اون هم روی بالاترین تنظیمات گرافیکی تست شده. اینجا دوباره شاهد برتری ASUS TUF A15 نسبت به باقی لپ‌تاپ‌های مجهز به RTX 4060 بودیم، با ۷۰ فریم بر ثانیه به صورت میانگین. اینجا هم در محیط‌هایی که NPC زیاد بود شاهد کمی باتلنک CPU بودیم، منتها چندان جدی نبود.


کلام آخر: بهترین بازدهی نسبت به قیمت!

در این مطلب به بررسی لپ تاپ ASUS TUF A15 پرداختیم. ASUS TUF A15 در تمام زمینه‌ها عالی عمل کرد، به جز تست‌های پردازنده محور که به خاط پردازنده نه چندان قدرتمند طبیعیه. اگه کارهای شما خیلی پردازنده محور نیست و بیشتر وقت‌تون به گیم می‌گذره، این لپ‌تاپ انتخاب خیلی خوبی برای شماست.

این دستگاه با قیمت خوبی که داره، دیدیم که عملکرد خوبی در اختیار شما می‌ذاره و همچنین به لطف صفحه نمایش IPS با پوشش رنگی کامل محیط sRGB، لپ‌تاپ ASUS TUF A15 انتخاب خوبی برای ادیتورها و تدوینگرها محسوب میشه.

تنها مشکل خاصی که میشه بهش اشاره کرد، وزن بالای این دستگاهه. اگه کسی هستید که زیاد با لپ‌تاپ اینور اونور میره، این موضوع قطعا اذیت‌تون خواهد کرد.

این پست براتون مفید بود؟ خوشحال می‌شیم نظرتون رو بدونیم!

روی ستاره‌ها بزنید تا به این مطلب امتیاز بدید!

میانگین امتیاز این مطلب ۰ / ۵. تعداد امتیازات ۰

نظری برای این مطلب ثبت نشده! شما اولین نفری هستید که رای می‌دید!

محسن خدابخش

.Hello there من محسنم، با کلی علاقه که هیچ ربطی به هم ندارن. علاقه‌ام به گیم از 5 سالگی شروع شد و بیشتر فهمیدن درباره اینکه چطوری بازی‌ها اجرا میشن باعث شد به دنیای سخت افزار کامپیوتر وارد بشم. عاشق فیلم و سریال (مخصوصا استار وارز) هستم و تا الان زمان زیادی از زندگیم رو پای League of Legends هدر دادم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا