امروز تصمیم گرفتیم یه شانس دیگه به سری ویووبوک ایسوس بدیم و مدل X1504VAP رو قراره بررسی کنیم. این لپتاپ با اختلاف یکی از عجیبترین لپتاپهاییه که میتونید تهیه کنید. آخرش هم بهتون میگم چه لپتاپهای دیگهای رو میتونید با این قیمت تهیه کنید. حتما حتما تا آخر لپتاپ ASUS Vivobook X1504VAP بررسی با بنچفا همراه باشید.
بررسی لپتاپ ASUS Vivobook X1504VAP رو روی یوتوب تماشا کنید!
لپتاپ ASUS Vivobook X1504VAP رو افراشاپ در اختیار ما گذاشت. شما میتونید این لپتاپ یا هر لپتاپ دیگهای که میخواید رو به صورت حضوری یا آنلاین با استفاده از کد تخفیف Benchfa از افراشاپ تهیه کنید.
مشخصات لپتاپ ASUS Vivobook X1504
ما قبلا یه مدل دیگه از این سری رو با همین نام ASUS Vivobook X1504 بررسی کرده بودیم. این مدل X1504VAP لپتاپ دقیقا در همون شاسیه، تنها پردازنده متفاوتی داره.
پردازنده این لپتاپ Core 7 150U از اینتله. Vivobook X1504V پردازنده گرافیکی مجزا نداره و به ۹۶ واحد پردازش گرافیکی آنبرد متکیه. مدلی که دست ماست به ۱۶ گیگابایت حافظه DDR4-3200 هم مجهزه که قابل ارتقا هم نیست و تنها یک رم داره. یک ترابایت هم حافظه SSD، تموم.
بدنه، شاسی و پورتها
همونطور که گفتم این دستگاه شاسی یکسانی با Vivobook X1504 که بررسی کردیم داره و کاملا همون شاسی رو استفاده کرده. این لپتاپ بدنه پلاستیکی نقرهای رنگ داره که اثر انگشت رو جذب نمیکنه، اما چربی انگشت به خوبی روش میمونه.
کاور دستگاه به راحتی باز نمیشه و باید حتما از دو دست استفاده کنید. لولای این کاور هم عملکرد چندان مناسبی نداره و لرزش زیادی حین باز و بسته کردن داره. البته وقتی ثابت میذاریدش تکون نمیخوره.
Vivobook X1504V به عنوان یک دستگاه روزمره وزن مناسبی داره، ۱.۷ کیلوگرم، یه شارژر سبک ۴۵ واتی هم داره که جابجایی این دستگاه رو به طور کلی خیلی راحت میکنه.
از دلایل اصلی وزن سبک این دستگاه باتری کوچیک اونه. باتری ۴۲ وات ساعتی سه سلولی این دستگاه هم به سرعت شارژ میشه و هم به سرعت خالی میشه. در تست باتری ما که شامل وبگردی و نوشتن بررسی اون روی وردپرس میشه، این دستگاه حدود ۳ ساعت به ما باتری داد که عملکرد نسبتا خوبی محسوب میشه.
پورتهای ASUS Vivobook X1504V متعددن، اما چندان خوب نیستن. ما شاهد یک پورت USB 2.0 سمت چپ دستگاه هستیم، با دو پورت USB 3.2 Type-A و یه پورت USB 3.2 Type-C. با توجه به استفاده شما ممکنه که یک پورت Type-C برای شما کافی نباشه. خود من به طور معمول همزمان دو دستگاه دارم که از Type-C بهره میبرن و با این لپتاپ به مشکل خوردم. با توجه به اینکه این لپتاپ همین امسال عرضه شده، این پورتها و کمبود Type-C یکم آزاردهندهست.
در کنار این پورتها ما شاهد جک ۳.۵ میلی متری صدا و پورت HDMI هم هستیم. این دستگاه پورت RJ45 نداره و برای اتصال به اینترنت باید به وایفای متکی باشید. اگه جای اون USB 2.0 یه پورت RJ45 میذاشتن بهتر بود منتها همونطور که گفتم این شاسی برای یه لپتاپ دیگهست و ایسوس برای پایین آوردن قیمت دستگاه از همون استفاده کرده و هیچ تغییری توش به وجود نیاورده.
صفحه نمایش و اسپیکر
صفحه نمایش بزرگترین نقطه ضعف لپتاپ ASUS Vivobook X1504VAP محسوب میشه. Vivobook X1504V به یه صفحه نمایش LCD با فناوری TN و رزولوشن 1080p مجهزه. به طور خلاصه بخوام بگم، نگاه کردن به این صفحه نمایش از نگاه کردن به صفحه نمایش لپتاپ Dell Precisionام که ۱۵ سال پیش خریدم بدتره! کنتراست این صفحه نمایش خیلی پایینه و کلا مشکی رو خاکستری نشون میده، پوشش ماتش هم عملکرد خوبی در جلوگیری از بازتاب نور نداره. بدتر از همه اونها، زاویه دید بد اونه که باید حتما در یک حالت خاصی بهش نگاه کنید تا جزئیات صفحه رو شاید یکم بهتر ببینید. از یکم بالاتر که نگاه میکنید، که برای من حالت عادی کار کردنم با لپتاپ میشه، عملا انگار دارید از پشت یه شیشه سفیدرنگ به صفحه نمایش نگاه میکنید.
بر خلاف مانیتور، با اسپیکرهای خوبی روبروییم که هم صدای شفافی داره هم شدت صدای اون مناسبه.
کیبورد و تاچ پد
کیبورد و تاچ پر از بزرگترین مزایای این دستگاه هستن. کیبورد ASUS Vivobook X1504 یه کیبورد فول سایزه که فاصله بین کلیدها تایپ روی اونو خیلی ساده کرده. فشار کلیدها هم مناسبن و تنها ایراد اینه که نور پس زمینه نداره، که اگه جای کلیدها رو حفظ باشید این مشکلی براتون محسوب نمیشه.
تاچ پد اون هم بر خلاف انتظارات ما بود. این یه تاچ پد پلاستیکی و کوچیکه، اما با این وجود کار کردن باهاش روون و راحته، مشکلی هم باهاش نداشتیم. فقط فشار دادن اون برای کلیک کردن سخته که با تپ تاچ پد هم میتونید به همون هدف برسید.
سخت افزار و بنچمارک
همونطور که جلوتر گفتم، مدلی که دست ماست به Core 7 150U مجهزه. این پردازنده ۲ تا P-Core داره و ۸ تا E-Core، مجموعا ۱۲ تا ترد. این پردازنده از سری Raptor Lake-Uئه، که در واقع تراشههای Raptor Lake نیست و یه نسخه رفرش از نسل ۱۲ اینتله.
برای پردازنده گرافیکی لپتاپ ASUS Vivobook X1504VAP به گرافیک آنبرد پردازنده اکتفا کرده. پردازنده Core 7 150U به ۹۶ واحد گرافیکی مجهزه که برای انجام کارهای سبک و تا حدودی بازیهای Esport کافیه. همچنین ۲ گیگابایت از حافظه رم دستگاه به پردازنده گرافیکی اختصاص داره.
ASUS Vivobook X1504VAP تنها یک درگاه رم داره، که یه رم ۱۶ گیگابایت DDR4-3200 روی اون نصب شده. قابلیت ارتقای رم به حجمی بیش از این ممکن نیست.
حافظه SSD این دستگاه هم یک حافظه NVMe PCIe 4.0ئه از مایکرون. حجم اون هم یک ترابایته. تنها همین یک اسلات حافظه هم در این دستگاه هست و برای دریافت حافظه بیشتر، باید این حافظه رو دربیارید یه حافظه دیگه نصب کنید.
تست Cinebench R24
با توجه به اینکه تنها ویژگی این لپتاپ پردازنده اونه، ما تست Cinebench R24 رو گرفتیم تا ببینیم در مقایسه با پردازندههای دیگه عملکرد این پردازنده چطوره.
در این تست پردازنده Core 7 150U عملا کندترین پردازندهای بوده که تا به حال تست کردیم. نتیجه تک هستهای اون کمی بهتره و با امتیاز ۹۷، از Ryzen 7 7735HS بهتر بوده، اما در چند هستهای خیلی ضعیف ظاهر شده. البته اینم در نظر داشته باشید که خیلی از لپتاپهای این نمودار قیمت بالاتری از Vivobook X1504 دارن، اما خب ویژگیهای دیگهای هم ارائه میدن.
به جای ASUS Vivobook X1504VAP این لپتاپها رو بخرید!
همونطور که مشخصه، ما از این لپتاپ چندان خوشمون نیومد. ایسوس تمام زورش رو زده تا یه لپتاپ واقعا اقتصادی راهی بازار کنه، اما Vivobook X1504VAP همچنان در مقایسه با رقباش قیمت خیلی بالایی داره. چندین رقیب برای این لپتاپ در بازار وجود داره که از نظر ما، ارزش خرید بالاتری نسبت به اون دارن. بریم نگاهی به اونها هم داشته باشیم.
ASUS Zenbook 14 OLED
ما قبلا Zenbook 14 OLED رو بررسی کرده بودیم، منتها با یه پردازنده دیگه. ASUS Zenbook 14 OLED با پردازنده Core Ultra 5 125H در حال حاضر در محدوده قیمتی یکسانی با Vivobook X1504 قرار داره و انتخاب خیلی بهتری محسوب میشه.
این لپتاپ بدنه بهتر و سبکتری داره، پردازنده به روزتر و قدرتمندتری داره و میزان مصرف برقش هم بهتره، صفحه نمایش به مراتب بهتری هم داره. تنها نکته منفی این لپتاپ، اینه که به ۸ گیگابایت حافظه رم مجهزه که اگه بخواید میتونید مدل ۱۶ گیگابایت اونو تهیه کنید.
Lenovo Ideapad Slim 3
Ideapad Slim 3 هم از بهترین لپتاپهایی بود که بررسی کردیم، اون هم با قیمت خیلی مناسب. Ideapad Slim 3 با پردازنده 13620H لپتاپ خیلی خوبی در رنج قیمت ۴۰ تا ۵۰ میلیونه و از خیلی از نظرها، از Vivobook X1504 بهتره.
Lenovo Ideapad 5
Ideapad 5 از نظر شاسی و بدنه نسبت به Ideapad Slim 3 برتری داره. همچنین این لپتاپ یه مزیت دیگه هم داره، به پردازنده گرافیکی مجزا مجهزه.
پردازنده گرافیکی این دستگاه چیز خاصی نیست و MX 550 انویدیاست، اما همین پردازنده گرافیکی هم به شما امکان اجرای برخی بازیهای سبک و Esport رو میده.
کلام آخر: از ASUS Vivobook X1504 دوری کنید!
ما در سری ویووبوک هیچوقت لپتاپ کامل و بی عیب و نقصی ندیدیم. با توجه به بازه قیمتی که این لپتاپها در اونها هستن این موضوع قابل قبولیه، اما گاهی در مقایسه با لپتاپهای دیگه این سری میزان ارزش خرید خیلی پایینی رو به نمایش میذارن.
ما تمام تلاشمون رو کردیم از لپتاپ ASUS Vivobook X1504VAP خوشمون بیاد، اما خب نشد! این لپتاپ نقاط ضعف خیلی زیادی داره، از صفحه نمایش خیلی بد گرفته تا باتری نسبتا ضعیفی که داره. همچنین در مقایسه با رقبا چندان جالب نیست و بهتره که سراغ مدلهای دیگهای که در این مطلب بهتون معرفی کردیم برید.