
ورکاستیشن جدید DGX انویدیا با چیپ فوقالعاده GB300 برای هوش مصنوعی
انویدیا از پلتفرم ورکاستیشن DGX Station رونمایی کرد که از یه چیپ GB300 Desktop Superchip بهره میبره. این چیپ ترکیبی از پردازنده Grace و پردازنده گرافیکی Blackwell انویدیاست که برای پردازشهای هوش مصنوعی طراحی شده. این دستگاه مخصوص توسعهدهندههای نرمافزار، محققان و دانشمندان داده ساخته شده و قراره تا اواخر امسال توسط شرکتهای مختلف تولیدکننده ورکاستیشن عرضه بشه. با این خبر همراه بنچفا باشید.
چیپ GB300 Superchip، ترکیب CPU و GPU برای قدرت بیشتر
DGX Station اولین سیستم دسکتاپیه که از چیپ GB300 Superchip استفاده میکنه. این چیپ شامل یه پردازنده Grace میشه که از طریق رابط NVLink C2C به پردازنده گرافیکی Blackwell Ultra وصل میشه. این کارت گرافیک از هستههای تنسور نسل جدید با دقت FP4 بهره میبره و توی فرم فاکتور SXM عرضه میشه.
یکی از ویژگیهای کلیدی این سیستم، حافظه یکپارچه ۷۸۴ گیگابایتیه که شامل حافظه LPDDR5X برای پردازنده و HBM3E برای پردازنده گرافیکی میشه. این مقدار رم به شدت برای پردازشهای سنگین هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی کاربردیه.

ورکاستیشن جدید انویدیا، فراتر از بازار سنتی
انویدیا با معرفی DGX Station مجهز به GB300 Superchip و همچنین سیستم DGX Spark که از چیپ GB10 Grace Blackwell Superchip استفاده میکنه، به نظر میرسه که داره پلتفرمهای دسکتاپ مبتنی بر پردازندههای Arm رو برای بازار گستردهتری توسعه میده. این یعنی علاوه بر دانشمندان داده و محققان، احتمالا کاربران حرفهای دیگهای هم به این محصولات دسترسی پیدا خواهند کرد.
مشخصات سختافزاری: قدرت بالای مصرف انرژی و قابلیتهای گسترش
انویدیا هنوز مشخصات دقیق چیپ Desktop Superchip رو منتشر نکرده، ولی چیزی که تا الان مشخص شده اینه که این چیپ ترکیبی از پردازنده Grace و کارت گرافیک Blackwell Ultra هست که برای سیستمهای دسکتاپ بهینهسازی شده. یکی از موارد مهم در این سیستم، مدیریت مصرف انرژی هست.
- مادربرد این سیستم دارای اتصالات برق ATX + EPS12V برای پردازنده و سایر قطعات هست.
- سه عدد کانکتور 12V-2×۶ (H++) داره که میتونه تا ۱۸۰۰ وات برق رو مستقیماً به کارت گرافیک برسونه.
- سه اسلات PCIe x16 برای نصب کارتهای اضافی.
- سه اسلات M.2 برای نصب SSD.
- اتصالات صدا و USB برای دسترسی راحت به دستگاههای جانبی.
اتصال فوقسریع برای پردازشهای موازی
این سیستم به کارت شبکه Nvidia ConnectX-8 SuperNIC مجهزه که از سرعت ۸۰۰ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی میکنه. این قابلیت، DGX Station رو برای پروژههای مشترک در حوزه هوش مصنوعی ایدهآل میکنه و به کاربران اجازه میده که پردازشهای گسترده رو بهصورت توزیعشده مدیریت کنن.
قیمت و زمان عرضه DGX Station
انویدیا هنوز قیمت دقیق این سیستم رو اعلام نکرده، ولی طبق اطلاعاتی که از کارتهای گرافیک SXM داریم، احتمالاً قیمت DGX Station چند ده هزار دلار خواهد بود. این ورکاستیشن توسط برندهایی مثل Asus، Boxx، Dell، HP، Lambda، Lenovo و Supermicro به بازار عرضه میشه.