اخباراخبار سخت افزار

اینتل پردازنده‌های Core 200H رو در سکوت خبری معرفی کرد

اینتل بدون مراسم معارفه، برخی از پردازنده‌های Core 200H رو روی سایتش لیست کرده. قبلا اینتل گفته بود که این پردازنده‌ها قراره در سه ماهه اول ۲۰۲۵ معرفی بشن، اما گویا تصمیم گرفتن زودتر اقدام کنن و اون‌ها رو به این صورت معرفی کنن! برای آشنایی با این پردازنده‌های جدید اینتل با بنچفا همراه باشید.

Raptor Lake نخواهد مرد!

به نقل از momomo_x، اینتل وجود خانواده Core 200H رو روی یک جدول روی سایتش تأیید کرده. طبق نام‌گذاری جدید اینتل، این پردازنده‌ها به‌عنوان نسخه اقتصادی از سری Core Ultra 200H معرفی می‌شن که انتظار میده ماه آینده عرضه بشه. توی جدول مقایسه‌ای اینتل فقط به مدل‌های کلاس H اشاره شده، اما گفته می‌شه سری Core 200U هم در دست ساخته. این سری از همون معماری Raptor Lake Refresh استفاده می‌کنه، ولی با مصرف انرژی متفاوت.

پردازنده‌های اینتلی که بدون پسوند “Ultra” عرضه میشن، از معماری جدید این شرکت استفاده نمی‌کنن. سری Core 100 با معماری Meteor Lake برای بازار میان‌رده عرضه شد، مثل مدل‌های Core 100U. اینتل سری Core 100H رو به‌نفع محصولات موجود از نسل سیزدهم کنار گذاشت. خانواده Core 200H در واقع همون سری H نسل سیزدهم اینتله. با اینکه معماری پایه تغییری نکرده، کیفیت بالاتر سیلیکون باعث شده سرعت کلاک این پردازنده‌ها افزایش قابل توجهی پیدا کنه. البته گویا پروسه ساخت هم تغییری نکرده و همچنان از Intel 7 که پروسه ۱۰ نانومتری اینتله برای ساخت این پردازنده‌ها استفاده میشه!

پردازنده‌های سری Core 200H/U که با اسم “Series 2” معرفی شدن، از هسته‌های P با اسم Raptor Cove و هسته‌های E با اسم Gracemont استفاده می‌کنن و با فناوری ساخت Intel 7 تولید می‌شن. این مشخصات نشون می‌ده این پردازنده‌ها نسبت به نسل ۱۳ تنها بهبودهای جزئی داشتن. برای مثال، پشتیبانی از حافظه از DDR5-5200 به DDR5-5600 (SODIMM) ارتقا پیدا کرده. جدول زیر می‌تونه راهنمای خوبی براتون باشه.

Core i5-13420HCore 5 210HCore i5-13600HCore 5 220HCore i7-13620HCore 7 240HCore i7-13700HCore 7 250HCore i9-13900HCore 9 270Hنام پردازنده
۸۸۱۲۱۲۱۰۱۰۱۴۱۴۱۴۱۴تعداد هسته
۱۲۱۲۱۶۱۶۱۶۱۶۲۰۲۰۲۰۲۰تعداد ترد
۴.۶ GHz۴.۸ GHz۴.۸ GHz۴.۹ GHz۴.۹ GHz۵.۲ GHz۵.۰ GHz۵.۴ GHz۵.۴ GHz۵.۸ GHzفرکانس بوست P-Core
۳.۴ GHz۳.۶ GHz۳.۸ GHz۳.۷ GHz۳.۶ GHz۴ GHz۳.۷ GHz۴ GHz۴.۱ GHz۴.۱ GHzفرکانس بوست E-Core
12MB12MB18MB18MB24MB24MB24MB24MB24MB24MBحافظه کش L2

مدل پرچمدار Core 9 270H که ۱۴ هسته و ۲۰ رشته داره، جهش بزرگی توی سرعت کلاک داشته و از ۵.۴ گیگاهرتز به ۵.۸ گیگاهرتز رسیده. مدل Core 7 250H هم جایگزین i7-13700H شده، با ۱۴ هسته و تقریباً ۱۰ درصد افزایش سرعت بوست در هر دو نوع هسته. در واقع ما شاهد یه رفرش دیگه از نسل ۱۳ اینتل هستیم؛ همون معماری، همون پروسه، فقط کیفیت سیلیکون بالاتر و در نتیجه، فرکانس بالاتر. نسل ۱۴ اینتل که با نام Raptor Lake Refresh شناخته میشد، تنها مدل‌های HX برای لپ‌تاپ داشت و شاهد پردازنده میان‌رده‌ای از این سری نبودیم.

این اتفاق عجیبی نیست!

AMD هم قبلا این کار رو کرده. سری ۶۰۰۰ پردازنده‌های لپ‌تاپی AMD در واقع رفرشی از سری Ryzen 5000 بود. در سری ۷۰۰۰ هم AMD مدل‌های زیادی با معماری‌های قدیمی عرضه کرد، مثلا Ryzen 7 7435HS که روی TUF A15 دیدیم هسته‌های Zen 3 داشت که باز معماری Zen 3 بود. تفاوت این کار اینتل با AMD اینه که اینتل عملا همون تراشه‌ها با همون تکنولوژی رو داره دوباره استفاده می‌کنه، اما AMD پردازنده‌ها رو کمی به روز کرد و با ویژگی‌های جدید و همچنین با یه پروسه به روزتر اون‌ها رو عرضه کرد.

اینتل برنامه داره پردازنده‌های Core Ultra 200H، Core Ultra 200HX، و Core Ultra 200U رو توی CES معرفی کنه. هم‌زمان، احتمالاً لپ‌تاپ‌هایی با این پردازنده‌های جدید Core 200H Raptor Lake Refresh وارد بازار بشن. شایعات می‌گن که سری Core Ultra 200U به Arrow Lake مربوط نمی‌شه و به‌جاش با نسخه اصلاح‌شده Meteor Lake روی فناوری Intel 3 ساخته می‌شه، که پروسه ۷ نانومتریه. همچنین یه سری مشابه Core 200U در دست ساخته که احتمالاً تا ماه آینده یا زودتر از اون عرضه بشه.

این پست براتون مفید بود؟ خوشحال می‌شیم نظرتون رو بدونیم!

روی ستاره‌ها بزنید تا به این مطلب امتیاز بدید!

میانگین امتیاز این مطلب ۰ / ۵. تعداد امتیازات ۰

نظری برای این مطلب ثبت نشده! شما اولین نفری هستید که رای می‌دید!

محسن خدابخش

.Hello there من محسنم، با کلی علاقه که هیچ ربطی به هم ندارن. علاقه‌ام به گیم از 5 سالگی شروع شد و بیشتر فهمیدن درباره اینکه چطوری بازی‌ها اجرا میشن باعث شد به دنیای سخت افزار کامپیوتر وارد بشم. عاشق فیلم و سریال (مخصوصا استار وارز) هستم و تا الان زمان زیادی از زندگیم رو پای League of Legends هدر دادم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا