بررسیلپ‌تاپ

بررسی و بنچمارک لپ‌تاپ Apple Macbook Pro با تراشه M4

امروز می‌خوایم جدیدترین سری Macbook Pro با تراشه M4 اپل رو بررسی کنیم. این لپ‌تاپ انتخاب خیلی خوبی برای کاربران حرفه‌ای محسوب میششه و می‌خوایم عملکرد اون رو در برابر رقبا بسنجیم. اگه قصد خرید یه لپ‌تاپ حرفه‌ای و قدرتمند رو دارید، با بررسی Macbook Pro M4 همراه بنچفا باشید.


مشخصات لپ‌تاپ Macbook Pro 2024

اپل امسال Macbook Pro رو با ۳ تراشه جدید راهی بازار کرد؛ M4، M4 Pro و M4 Max. جلوتر اشاره‌ای به عملکرد همه اون‌ها خواهیم داشت، اما مدلی که برای بررسی دست ماست، مدل پایه این دستگاه با تراشه M4 و ۱۶ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظه ذخیره سازیه.

Apple Macbook Pro (2024)نام لپ‌تاپ
Apple MacBook Pro MW2U3مدل دستگاه
Apple M4پردازنده
Unified Memory – 16 GB
LPDDR5X-7500
حافظه رم
۸ گیگابایت
GDDR6
حافظه پردازنده گرافیکی
۶ سلولی
۷۲.۴ وات ساعت
حجم باتری
۷۰ واتتوان شارژر
۱۴.۲ اینچ
Mini-LED
Liquid Retina XDR display
۳۰۲۴×۱۹۶۴ – ۲۵۴ پیکسل در اینچ
ProMotion 120Hz
صفحه نمایش
۱.۵ کیلوگرموزن
۱۳۵ واتیشارژر

این دستگاه رو افراشاپ در اختیار بنچفا گذاشت که شما می‌تونید همین مدل یا لپ‌تاپ‌های مک و ویندوزی دیگه رو با استفاده از کد تخفیف Benchfa ازشون تهیه کنید.

بدنه و شاسی

نیازی نیست وقت زیادی رو در این بخش بگذرونیم؛ اولا که می‌دونیم این شاسی تفاوتی با سال قبلش نداره و همچنین کیفیت ساخت شاسی اپل رو می‌دونیم. Macbookهای اپل همگی طراحی ساده‌ای دارن، آلومینیوم یکپارچه، گوشه‌های گرد و لوگوی خود اپل وسط کاور دستگاه. مدلی که دست ماست رنگ مشکی اونه، Space Black، که مشکی مشکی نیست اما خب تیره‌ست. این رنگ مشکی مستعد جذب اثر انگشت و گرد و خاکه، منتها به راحتی با یه دستمال پارچه‌ای می‌تونید تمیزش کنید.

اپل با اختلاف بهترین لولاها رو برای صفحه نمایش دستگاه‌هاش طراحی کرده. این رو میشه از میزان کم خرابی مک بوک‌ها فهمید، البته مدل‌های قبل از ۲۰۲۰ با پردازنده‌های اینتل مشکل لولا زیاد داشتن. این لولا باعث میشه لپ‌تاپ به راحتی باز و بسته بشه و همچنین خیلی محکم و بی لرزش سر جاش قرار بگیره.

و اما پورت‌ها. Macbook Pro M4 مجموعا ۳ پورت USB-C داره که همگی Thunderbolt 4 هستن. روی مدل‌های مجهز به M4 Pro و M4 Max این پورت‌های Thunderbolt 5ان. دوتا از این پورت‌ها سمت راستن، یکی هم سمت چپ. اگه اکسسوری شما از پورت USB-A استفاده می‌کنه نیاز به یه دانگل دارید، اما ما با Type-C مشکلی نداریم و همه دستگاه‌هامون بدون مشکل وصل میشن.

به جز این، Macbook Pro M4 یک درگاه SD Card و جک ۳.۵ میلی متری صدا هم داره. برای شارژ هم این دستگاه از پورت Magsafe 3 استفاده می‌کنه. پورت Magsafe مک بوک یک درگاه با ۵ پین اتصاله که با آهنربا اتصال برقرار میشه و هم وصل کردن و هم قطع کردنش خیلی راحت و لذت‌بخشه.

و اما کولینگ. برعکس تمام لپ‌تاپ‌ها که از زیر دستگاه هوا رو می‌کشن، درگاه ورودی هوای Macbook Pro M4 در کنار اون قرار داره. البته کمی زاویه داره و روی کنار بدنه نیست. این دو تا مزیت داره؛ اولا که هوا بهتر روی قطعات داخلی دستگاه جریان پیدا می‌کنه و همه چیو خنک می‌کنه، دوم اینکه اگه دستگاه رو روی میز بذارید و ارتفاع نداشته باشه جریان هوا به مشکی نمی‌خوره.

Macbook Pro M4 به یک فن برای خنک کردن دستگاه مجهزه که در تست‌های ما هیچ صدایی ازش نشنیدیم. مدل‌های M4 Pro و M4 Max به دو تا فن مجهزن و اونا ممکنه کمی صدای بالاتری داشته باشن.

باتری و شارژر

شارژری که داخل جعبه دستگاه قرار داره هم یک شارژر ۷۰ واتیه، کابل شارژ هم ۲ متریه و رنگ کابل شارژ با دستگاه سته. اگه مک بوک طوسی بخرید کابل سفید و اگه مک بوک مشکی بخرید کابل مشکی تو جعبه‌ست. روی درگاه Magsafe که به لپ‌تاپ می‌خوره هم یه چراغ سفیدرنگ داره که وقتی دستگاه تو شارژه روشن میشه.

باتری دستگاه هم ۶ سلولیه. ifixit یه ترداون از این دستگاه داشت که سلول‌های باتری این دستگاه رو به نمایش گذاشت. ۶ سلول باتری این دستگاه در نیمه پایین بیس دستگاه تقسیم شده و ۷۲.۴ وات ساعت ظرفیت داره. مک بوک در بین تمام لپ‌تاپ‌ها بهترین عمر باتری رو به نمایش می‌ذاره و این دستگاه هم استثنا نیست. Macbook Pro M4 به گفته اپل می‌تونه ۱۶ ساعت بهتون زمان وبگردی باتری بده. باتری این دستگاه انقدر عملکرد خوبی داره که ما نتونستیم درست حسابی تستش کنیم هرکاری می‌کردیم تموم نمیشد! حتی ما چندتا ویدیو باهاش ادیت کردیم و دائما زیر فشار بود و وقتی کارمون تموم شد دیدیم هنوز ۳۰٪ شارژ داره! ککش هم نمی‌گزید.

صفحه نمایش و اسپیکر

Macbook Pro M4 از یه صفحه نمایش Mini LED بهره می‌بره. Mini LED در واقع یک تکنولوژی LCD محسوب میشه، که نور پس زمینه به جای اینکه به وسیله تنها چند LED تامین بشه، توسط چندین هزار LED کوچیک تامین میشه. مزیت اصلی پنل Mini LED اینه که روشنایی خیلی بالایی نسبت به OLED داره، اما همچنان کنتراست پنل‌های OLED بالاتره.

این صفحه نمایش که اپل بهش میگه Liquid Retina XDR display تعداد ۲۵۴ پیکسل در هر اینچ داره. کنتراست اون هم ۱.۰۰۰.۰۰۰:۱‌ئه. حداکثر میزان روشنایی SDR اون ۱۰۰۰ نیت و پیک روشنایی HDR اون ۱۶۰۰ نیته. صفحه نمایش Macbook Pro M4 از ProMotion هم پشتیبانی می‌کنه، ۱۲۰ هرتز نرخ تازه‌سازی اونه و به تکنولوژی True Tone هم مجهزه.

اسپیکر این دستگاه کنار کیبورد اونه. دوباره در زمینه اسپیکر لپ‌تاپ اپل میشه گفت بی رقیبه و تنها دستگاه‌هایی که توان رقابت با اونو دارن، ASUS Zephyrus G14 و ASUS Zenbook 14 OLED هستن. این اسپیکر هم شفافیت بالایی داره و هم حجم صداش مناسبه، ما در استفاده اون برای تنظیم صدا هم به مشکلی برنخوردیم.

کیبورد و تاچ پد

کیبورد و تاچ پد اپل هم تا قبل از ۲۰۱۹ تعریفی نبود، اما الان با اختلاف یکی از بهترین تجربه‌هاتون رو باهاش خواهید داشت. کیبورد این دستگاه ۷۸ کلید داره، تاچ پد و کلیدهای وسط رو نداره. کلیدهای F1 تا F12 هم به عنوان کلید کنترل استفاده میشن. تایپ کردن با این کیبورد به شدت راحته و اندازه خیلی خوبی داره. نبود نامپد به طور کلی کمی اذیت می‌کنه، اما با توجه به اینکه کلیدهای بالای کیبورد خیلی ازتون دور نیستن مشکل خاصی نیست.

تاچ پد این دستگاه آلومینیومه، مثل باقی بدنه دستگاه. تاچ پد اپل واقعا عالیه و هم از نظر gestureها و هم روونی واقعا حرف نداره. یه نکته باحال اون هم اینه که وقتی که تاچ پد رو فشار می‌دید کمی داخل میره، اما در واقع این فشار دادن شما نیست که صدای کلیک میده و اون کار هپتیک فیدبک دستگاهه.

سخت افزار Macbook Pro M4

مستقیم بریم سراغ نقل و نبات این لپ‌تاپ یعنی پردازنده اون. دستگاهی که دست ماست، مدل پایه مک بوک پروعه با چیپ M4 اپل. حالا قبل از اینکه به خود این چیپ برسیم، می‌خوام با توضیحات اضافه درباره اپل سیلیکون مختونو سوراخ کنم.

تا سال ۲۰۱۹ اپل پردازنده‌هاش رو از اینتل می‌خرید، همین i7ها و i5ها رو می‌خرید، برای خودش شخصی سازی می‌کرد و می‌ذاشت داخل لپ‌تاپ‌هاش. گرافیک‌هاش رو هم از AMD می‌گرفت. تو سال ۲۰۲۰ اپل از پردازنده‌های سری M رونمایی کرد، اپل سیلیکون مخصوص مک بوک‌ها و آیپدها. این چیپ‌ها تغییرات خیلی زیاد و مهمی رو به همراه آوردن. اول اینکه خرج اپل رو خیلی کاهش داد چون دیگه همه چیو خودش می‌ساخت.

اپل از معماری آرم برای این پردازنده‌ها استفاده می‌کنه، به جای معماری x86 که اینتل و AMD دارن. چند بار دیدیم که شرکت‌های مختلف اومدن پردازنده آرم برای استفاده روی دستگاه‌های ویندوزی ساختن اما هیچکدوم به موفقیت اپل نرسید.

در کنار این، اپل پردازنده گرافیکی خیلی قدرتمندی رو هم طراحی کرد اما نکته مهم این پردازنده‌ها، واحد پردازش عصبی یا همون NPU بود. اپل سال‌هاست که روی پردازنده‌هاش واحد پردازش عصبی می‌ذاره و اولیش روی پردازنده A11 bionic بود که روی آیفون ۸ و ۸ پلاس و ۱۰ دیدیمش. اون npu قدرتش برای زمان خودش خیلی بود اما الان باید بگیم که فقط ۶۰۰ میلیارد OPS بوده!

یکی دیگه از مزایا یا حالا معایب پردازنده‌های سری M، رم یکپارچه اونه که اپل بهش میگه unified memory. این حافظه رم خیلی پرسرعتیه که روی پکیج پردازنده‌ست و فاصله خیلی کمی با پردازنده داره. این فاصله کم باعث میشه تاخیر خیلی کاهش پیدا کنه منتها اینکه با پکیج پردازنده یکپارچه‌ست، اونو ارتقا ناپذیر می‌کنه و همچنین قیمتش رو بالا می‌بره.

پردازنده m4 که اینجا داریم نسل چهارم این پردازنده‌هاست و مدل‌های پرو و مکس هم داره. ما اینجا مدل پایه اون رو داریم که ۴ پی کور داره و ۶ ای کور. این پردازنده با معماری Armv9.2-A ساخته شده و یک پردازنده ۶۴ بیتیه. اپل دیگه از عرضه دستگاه با ۸ گیگابایت رم هم دست کشید و تمام مک بوک‌ها چه ایر و چه پرو با ۱۶ گیگابایت رم به صورت پایه عرضه میشن. مدل ام ۴ پایین‌ترین سرعت حافظه رو داره، ۱۲۰ گیگابایت بر ثانیه. این رم LPDDR5Xعه با سرعت ۷۵۰۰ مگاترنسفر بر ثانیه.

پردازنده گرافیکی اون هم مجهز به ۱۰ هسته پردازشیه که از ری تریسینگ هم پشتیبانی می‌کنه. پردازنده گرافیکی این پردازنده دقیقا همون پردازنده گرافیکیه که روی M3 دیدیم و معماری اون تغییری نکرده.

پردازنده‌های M4 و مدل پرو و پرو مکس همگی به ۱۶ هسته NPU هم مجهزن. این npu توان ۳۸ تاپس داره. یک سری از اپلیکیشن‌ها مثل Davinci Resolve Studio 19 و Finalcut pro 11 به خوبی از این npu استفاده می‌کنن. تمام دستگاه‌های اپل با چیپ M1 هم الان می‌تونن از قابلیت‌های Apple Intelligence بهره ببرن.

بنچمارک عملکرد Macbook Pro M4

با توجه به اینکه این دستگاه برای کاربران حرفه‌ای طراحی شده، ما هم تصمیم گرفتیم اون رو با باقی لپ‌تاپ‌های گرون قیمتی که تست کردیم مقایسه کنیم. سراغ بازی‌ها هم نرفتیم اما در آینده حتما یه برنامه باید برای بازی روی مک بگیریم.

Cinebench R23

در اولین تست یعنی Cinebench R23 لپ‌تاپ Macbook Pro M4 تونست با امتیاز ۱۳۸۳۳ در تست چند‌هسته‌ای، ۳۲٪ از Apple M3 سریع‌تر بوده. امتیاز تک هسته‌ای اون هم ۱۷٪ افزایش داشته و حالا شاهد بالاترین امتیاز تک‌هسته‌ای هستیم.

نسبت به باقی رقبا، پردازنده i7 13650HX روی TUF F16 تونسته برتری ۱۱ درصدی نسبت به Apple M4 به نمایش بذاره، منتها این در حالتی بود که لپ‌تاپ تب کرده بود از گرما.

Geekbench 6

در تست Geekbench شاهد آمار کاملا متفاوتی هستیم. Macbook Pro M4 تونسته با امتیاز ۱۵۰۹۰ از Vivobook S15 با پردازنده Snapdragon هم عبور کنه و تنها 14900HX روی Acer Predator از اون بهتر بوده، با برتری ۱۵ درصدی. همچنین می‌بینیم که در تست تک هسته‌ای Macbook Pro M4 با اختلاف بهتر بوده.

در نمودار آخر تمام پردازنده‌های سری M اپل رو براتون یه جا جمع کردیم. با استفاده از این نمودار می‌تونید خودتون به راحتی پیشرفتی که اپل طی این ۴ سال داشته رو ببینید.

چیپ M4 اپل در تست Geekbench در حد M2 Max ظاهر شده، با امتیاز تک هسته‌ای خیلی بهتر. اگه هنوز از مک بوک‌های اینتلی یا نسل اول اپل سیلیکون استفاده می‌کنید، M4 می‌تونه پیشرفت خوبی رو براتون به نمایش بذاره.


کلام آخر: آیا Macbook Pro M4 ارزش خرید داره؟

Macbook Pro M4 انتخاب خیلی خوبی برای کاربراییه که نیاز به یه لپ‌تاپ قدرتمند و سبک دارن. این لپ‌تاپ یه پکیج کامل محسوب میشه؛ پردازنده قدرتمند و بهینه، صفحه نمایش عالی و عمر باتری طولانی.

قیمت بالای اون قطعا یه چالش محسوب میشه. مدلی که دست ما بود همین الان حدود ۱۵۰ میلیون تومن قیمتشه، با ۵۱۲ گیگابایت حافظه و ۱۶ گیگابایت رم. با اوضاع قیمت ارز در ایران هم نمیشه پیشبینی کرد که پایین میاد یا نه. به هر حال در بین رقبا، این لپ‌تاپ چندان قیمت بدی نداره.

این پست براتون مفید بود؟ خوشحال می‌شیم نظرتون رو بدونیم!

روی ستاره‌ها بزنید تا به این مطلب امتیاز بدید!

میانگین امتیاز این مطلب ۰ / ۵. تعداد امتیازات ۰

نظری برای این مطلب ثبت نشده! شما اولین نفری هستید که رای می‌دید!

محسن خدابخش

.Hello there من محسنم، با کلی علاقه که هیچ ربطی به هم ندارن. علاقه‌ام به گیم از 5 سالگی شروع شد و بیشتر فهمیدن درباره اینکه چطوری بازی‌ها اجرا میشن باعث شد به دنیای سخت افزار کامپیوتر وارد بشم. عاشق فیلم و سریال (مخصوصا استار وارز) هستم و تا الان زمان زیادی از زندگیم رو پای League of Legends هدر دادم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا