اخباراخبار تکنولوژی

اعتراض غول‌های تکنولوژی به تعرفه واردات چیپ در آمریکا

وزارت بازرگانی آمریکا از مردم خواسته تا درباره طرح جدیدی که می‌خواد برای واردات چیپ‌ها (تراشه‌ها) به آمریکا تعرفه بذاره، نظر بدن. حالا چندتا از شرکت‌های بزرگ تکنولوژی با ارسال نامه‌هایی، اعتراض خودشون رو اعلام کردن.

حتی TSMC هم عصبانیه!

یکی از قوی‌ترین واکنش‌ها رو شرکت تایوانی TSMC داشته؛ بزرگ‌ترین کارخانه تولید چیپ در دنیاست و برای شرکت‌هایی مثل اپل، AMD، انویدیا و حتی اینتل چیپ می‌سازه. توی نامه‌ای که به وزارت بازرگانی فرستاده، هشدار داده که این تعرفه‌ها می‌تونه باعث کاهش شدید تقاضا برای محصولات الکترونیکی مشتری‌هاش بشه، که در نهایت روی درآمدش تأثیر می‌ذاره و ممکنه پروژه عظیم ۱۶۵ میلیارد دلاری‌ش توی آریزونا رو به تاخیر بندازه.

TSMC نوشته:

«کاهش تقاضا برای محصولات مشتری‌های آمریکایی ما ممکنه باعث بشه تقاضا برای ظرفیت تولید و خدمات ما در آمریکا هم بیاد پایین.
افت تقاضا می‌تونه برنامه‌ریزی برای ساخت و بهره‌برداری از کارخانه‌هامون توی آریزونا رو با مشکل روبرو کنه و حتی توان مالی ما برای اجرای به‌موقع این پروژه جاه‌طلبانه رو کاهش بده.»

در حال حاضر، کارخانه آریزونای TSMC شروع به تولید انبوه چیپ‌های اپل کرده و قرار شده بیش از ۱۹ میلیارد چیپ رو از همین آمریکا تأمین کنه. ولی شرکت گفته ظرفیت فعلیش حتی با اینکه تا پایان ۲۰۲۷ کاملاً پر شده، هنوز جوابگوی تقاضای جهانی نیست.

TSMC در پایان نامه‌اش هشدار داده:

«تعرفه‌هایی که باعث گرون‌تر شدن محصولات مصرفی می‌شن، تقاضای اون محصولات و قطعات نیمه‌رسانایی که داخلشون هست رو پایین میارن.
بهتره که از وضع تعرفه یا هر محدودیت دیگه روی چیپ‌هایی که خارج از آمریکا تولید می‌شن خودداری بشه.»

هدف آمریکا از این تعرفه‌ها این بوده که تولید چیپ‌های پیشرفته رو به خاک آمریکا بیاره، اما این امنیت ملی تایوان رو به خطر می‌ندازه. به همین خاطره که TSMC انقدر درباره تمام کارهایی که در خاک آمریکا می‌کنه محتاطه.

دل، اچ‌پی و اینتل هم واکنش نشون دادن

Dell و HP هم با TSMC هم‌نظر بودن. دل گفته:

«تولید چیپ در آمریکا هنوز زیرساخت کافی نداره که بتونه نیاز فعلی و آینده بازار رو تأمین کنه.»

ولی HP (دقیق‌تر بگیم: HPE یا Hewlett Packard Enterprise) حتی شدیدتر انتقاد کرده:

«ما هیچ راهی جز وارد کردن چیپ برای کارخانه‌های آمریکایی‌مون نداریم. اگه تعرفه روی این چیپ‌ها اعمال بشه، نه‌تنها توسعه تولید داخلی‌مون ضربه می‌خوره، بلکه تحقیق و توسعه و نوآوری هم عقب می‌افته. این یعنی لطمه به امنیت ملی و رشد اقتصادی آمریکا.»

این هم نظر کاملا درستیه. اصلا آمریکا به حدی نیروی کار حرفه‌ای نداره که شرکت‌های تکنولوژی تمام تولید سیلیکون‌شون رو به داخل خاک آمریکا منتقل کنن.

اینتل: هم خدا رو می‌خواد، هم خرما رو!

از اون طرف، اینتل که خودش از نیمه ۲۰۲۴ دچار مشکلات مالی شده، رویکرد متفاوت‌تری داره. توی پاسخ رسمی‌ش نوشته:

«باید از چیپ‌هایی که داخل آمریکا تولید می‌شن، محافظت بشه.»

اینتل می‌خواد تراشه‌هایی که با تکنولوژی و مالکیت فکری آمریکایی ساخته می‌شن از تعرفه معاف باشن، حتی اگه توی کشورهای دیگه تولید بشن. همچنین گفته تجهیزاتی مثل دستگاه‌های ASML که توی تولید چیپ استفاده می‌شن هم نباید مشمول مالیات اضافی بشن. اینتل گفته:

«درسته که ما متعهد به تولید چیپ در آمریکا هستیم، ولی اینکه کل زنجیره تأمین رو داخلی کنیم، بدون صرف کلی هزینه و تأخیر در تولید، شدنی نیست.»

این رویکرد هوشمندانه باعث می‌شه شرکت‌های بزرگ آمریکایی بتونن تا زمانی که زیرساخت داخلی‌شون رو تقویت می‌کنن، همچنان از ظرفیت تولید خارج از کشور استفاده کنن و مالیات اضافی هم ندن.

این پست براتون مفید بود؟ خوشحال می‌شیم نظرتون رو بدونیم!

روی ستاره‌ها بزنید تا به این مطلب امتیاز بدید!

میانگین امتیاز این مطلب ۰ / ۵. تعداد امتیازات ۰

نظری برای این مطلب ثبت نشده! شما اولین نفری هستید که رای می‌دید!

محسن خدابخش

.Hello there من محسنم، با کلی علاقه که هیچ ربطی به هم ندارن. علاقه‌ام به گیم از 5 سالگی شروع شد و بیشتر فهمیدن درباره اینکه چطوری بازی‌ها اجرا میشن باعث شد به دنیای سخت افزار کامپیوتر وارد بشم. عاشق فیلم و سریال (مخصوصا استار وارز) هستم و تا الان زمان زیادی از زندگیم رو پای League of Legends هدر دادم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا