انویدیا قصد پایان همکاری با TSMC رو داره!
شایعاتی هست که انویدیا قصد داره از فرآیند ۲ نانومتری TSMC صرفنظر کنه و بهجای اون سراغ سامسونگ فاندری بره. گویا هزینههای فرآیند ۲ نانومتری TSMC بالاتر از انتظارات شرکتها بوده. تا پایان این گزارش همراه بنچفا باشید.
TSMC قیمت بالایی برای فرآیند ۲ نانومتری تعیین کرده!
برتری TSMC توی فرآیند ۲ نانومتری ممکنه اینجا به خطر بیفته، چرا که مشتریان بزرگ صنعت نیمه هادی حالا دارن دنبال جایگزینهای دیگه میگردن. طبق گزارشی که Ctee از رسانههای کره جنوبی نقل کرده، انویدیا و چند شرکت دیگه دارن بحث میکنن که سفارشهای ۲ نانومتری خودشون از TSMC رو کنسل کنن و به شرکتهایی مثل سامسونگ فاندری منتقل کنن. دلیلش هم اینه که طرفهای درگیر معتقدن هزینههای فرآیند ۲ نانومتری فعلاً خیلی بالاست و بهصرفه نیست. با توجه به اینکه TSMC فعلاً تنها تأمینکننده «معتبر» توی این زمینه محسوب میشه، این شرکت از این وضعیت برای کنترل قیمتها استفاده میکنه.
البته قبل از اینکه وارد جزئیات این گزارش بشیم، باید بگیم که این خبر در حد یه شایعهست و باید با شک بهش نگاه کرد. در حال حاضر، تأمینکنندههای اصلی ۲ نانومتری شامل TSMC، سامسونگ و یه شرکت ژاپنی به اسم Rapidus هستن. البته گفته میشه که دو شرکت آخر از نظر نرخ بازدهی هنوز از TSMC عقبترن. این روند قبلاً توی فرآیندهای دیگه هم دیده شده، ولی به نظر میرسه این بار TSMC با رقابت جدیتری مواجه میشه، چون مشتریهای اصلیش دارن به تنوع دادن به تأمینکنندهها فکر میکنن و دنبال اضافه کردن شرکای جدید هستن. درسته که در حال حاضر شرکتهای دیگه نمیتونن تراشههای باکیفیت TSMC تولید کنن، اما با وجود درخواست بالا، بعید نیست که به سرعت به اون سطح لازم از کیفیت برسن.
TSMC به این سادگیها کنترلش رو از دست نمیده
به طور خاص، گفته میشه انویدیا داره گزینه گرفتن فرآیند ۲ نانومتری از سامسونگ فاندری رو بررسی میکنه. اما فعلاً مردده، چون سامسونگ سابقه خوبی توی همکاری با مشتریایی مثل کوالکام نداشته. جدا از انویدیا، اخیراً گزارش دادیم که کوالکام هم قراره استراتژی «منبع دوگانه» رو پیش بگیره و از هر دو شرکت TSMC و سامسونگ برای زنجیره تأمین ۲ نانومتری خودش استفاده کنه. پس میشه گفت که توی فرآیند بزرگ بعدی، رقبا بیشتر از همیشه حضور دارن و دیگه TSMC تنها بازیگر این میدان نخواهد بود. استفاده از دو منبع تولید تراشه برای شرکتها چندان منطقی نیست، چرا که باید طراحیهاشون رو با طرز ساخت هر دو شرکت بهینه کنن که کار زمان بریه.
نکته دیگهای که باید در نظر داشت، اینه که TSMC تخفیف زیادی به مشتریان ثابت خودش میده. با در نظر گرفتن این موضوع، ممکنه تغییر سازنده برای شرکتها چندان به صرفه نباشه.
فعلاً پذیرش فرآیند ۲ نانومتری به نظر میرسه که کند شده. چون اپل برنامههای خودش رو به ۲۰۲۶ موکول کرده و با این وضع که انویدیا و کوالکام هم دنبال گزینههای دیگه هستن، به نظر میرسه ادغام این فناوری توی محصولات مصرفی زمانبر باشه. اما اگه فرآیند ۲ نانومتری سامسونگ نتونه بازار رو تحت تأثیر قرار بده، شرکتها چارهای ندارن جز اینکه دوباره به TSMC برگردن. اینتل هم در این زمان داره روی فرآیند 18A کار میکنه، اما اون هم با مشکلات متعددی در حال حاضر مواجهه.
کاش بره تا کلا کله پا بشه چون زیادی دارن الکی قیمت میبرن بالا