
بهترین سیستم گیمینگ تا ۷۰ میلیون تومان – زمستان ۱۴۰۳
در این مقاله میخوایم یه سیستم گیمینگ قدرتمند با بودجه ۷۰ میلیون تومان به شما معرفی کنیم. اگه قصد خرید سیستم گیمینگ دارید، این مقاله حتما میتونه کمکتون کنه. این کانفیگ قطعا تنها کانفیگ ممکن برای این میزان بودجه نیست، اما ما سعی کردیم بهترین کانفیگ ممکن رو براتون فراهم کنیم. تا پایان برای سیستم گیمینگ با بودجه ۷۰ میلیون تومان همراه بنچفا باشید.
مشاوره اختصاصی بنچفا
اگر برای خرید قطعات کامپیوتر یا سیستمتون کمک لازم دارید، تیم بنچفا میتونه بهصورت اختصاصی متناسب با کاربری و نیاز شما، یک کانفیگ حرفهای آماده کنه که تکتک قطعاتش با توجه به سلیقه و نیاز شما انتخاب شدن. همچنین تو خرید قطعات هم میتونه کمکتون کنه تا بهترین قطعات رو با پایینترین قیمت از بازار تهیه کنید. برای اطلاعات بیشتر، وارد صفحه «مشاوره حرفهای خرید قطعات کامپیوتر با بنچفا» بشید. 👌😎❤️

اهمیت انتخاب درست قطعات، زمانی مشخص میشه که در زمان عملکرد متوجه میشید یه مشکلی وجود داره یا سیستمی که انتخاب کردید برای نیازهای شما مناسب نیست.
در ادامه به ترتیب قطعات پیش میریم و برای هر قطعه از PC یک مدل معرفی میکنیم. هرچند میتونید توی همین مطلب جایگزینهایی هم برای اونها پیدا کنید. پس دیگه معطل نمیکنیم و میریم سراغ معرفی قطعات سیستم گیمینگ تا ۷۰ میلیون تومان.
ویدئو سیستم پیشنهادی ۷۰ میلیون مناسب گیمینگ-رندرینگ
ممنون که با دیدن این ویدئو در یوتوب از ما حمایت میکنید.
این ویدیو با هدف سیستم گیمینگ با هزینه ۵۰ – ۶۰ میلیون تومان ضبط شده بود و بعدا با افزایش قیمتها این سیستم به یه سیستم ۷۰ – ۸۰ میلیونی تبدیل شد. با توجه به اینکه اکثر قطعات همچنان یکسان هستن، این ویدیو همچنان قابل توجهه، منتها به قیمتها توجه نکنید.
قطعات پیشنهادی برای سیستم گیمینگ ۷۰ میلیون تومان
یکی از نکات مهم اینه که هرچقدر شما بودجه بیشتری داشته باشید، احتمال اینکه بودجهتون به هدر بره بیشتره. هدف ما اینه که سیستمی رو به شما پیشنهاد بدیم که از نظر نسبت قیمت به عملکرد بهترین میزان تناسب رو داشته باشه. بریم سراغ قطعات پیشنهادی برای سیستم گیمینگ تا ۷۰ میلیون تومان.
پردازنده Intel Core i5 13400F

درحال حاضر برای انتخاب پردازنده، مدلهای مختلفی وجود داره اما برای این بازی قیمتی یعنی تا ۷۰ میلیون تومن و جمع کردن یک سیستم میانرده اقتصادی رو به خوب پردازنده Intel Core i5 13400F میتونه انتخاب خیلی خوبی باشه. این پردازنده اگه بررسی i5 13400 رو مطالعه کرده باشید، میدونید که این پردازنده عملا یه نسخه کندتر از 12600K نسل ۱۲ اینتله، یعنی پردازنده جدیدی نیست. حالا شما با کمی هزینه بیشتر و تهیه یه مادربرد بهتر، میتونید همون 12600K رو تهیه کنید، اما خب هزینه بالاتری رو برای پرداخت کنید. نسخه F اون فاقد گرافیک مجتمعه ولی از نظر عملکرد هیچ تفاوتی با نسخه غیر F نداره. بنابراین ما برای تقسیم درست بودجه، مدل F اون رو انتخاب کردیم. بررسی پردازنده Intel Core i5 13400F رو میتونید در بنچفا بخونید.
مادربرد ASUS Prime H610m-a WIFI D4

مادربرد ASUS Prime H610m-a WIFI D4 قطعا اقتصادیترین مادربرد برای این پردازنده محسوب میشه و میتونه میزبان خوبی برای اون باشه. این مادربرد وایفای و بلوتوث هم داره که میتونه آپشن مهمی محسوب بشه. همچنین در حال حاضر اگه بودجه کافی دارید میتونید با هزینه بیشتر مادربرد ASUS TUF B760 Plus WIFI D4 رو انتخاب کنید. دلیل انتخاب این مادربرد بیشتر برای ارتقا و زیبایی سیستمه. این نکته توجه داشته باشید که در آینده اگر قصد ارتقای پردازنده رو داشته باشید باید حتما مادربرد بهتری تهیه کنید، که البته با در نظر گرفتن اینکه عمر پلتفرم LGA 1700 به پایان رسیده، آپگرید خیلی دردی رو دوا نمیکنه.

به هرحال مادربرد یکی از مهمترین قطعات سیستم و یه جورایی ستون فقراتش محسوب میشه و ما همیشه ترجیح میدیم از مادربرد باکیفیت و بهتری استفاده کنیم و علاوهبر اون به ظاهر هم اهمیت میدیم. پس فک میکنم به خوبی متوجه شدید که الان با توجه به بودجهای که مشخص کردید کدوم یکی از مادربردهای معرفی شده برای شما مناسبه.
اگر نتونستید این مدل رو پیدا کنید، میتونید مدل H610M-A D4 که وایفای نداره رو تهیه کنید و یک کارت شبکه جدا کنارش بگیرید. با توجه به موجودی بازار، H610M-A Wifi به سختی پیدا میشه.
کارت گرافیک Asus Dual RTX 4060

میرسیم به بخش کارت گرافیک که احتمالا بیشتر از همه منتظرش بودید. ما فک میکنیم با این بازه قیمتی برای سیستم گیمینگ تا ۷۰ میلیون تومان استفاده از کارت گرافیک کارت گرافیک RTX 4060 ایسوس بهترین و منطقیترین انتخابه. با این کارت میتونید تجربه گیمینگ با رزولوشن خوب و کیفیت بالا داشته باشید. این کارت در حال حاضر با قیمت ۳۰ میلیون تو بازار وجود داره که با توجه به گارانتی در بازه قیمتی خودشون قرار میگیرن. بدون شک انتخاب ما برای اقتصادیترین سیستم به روز و جدیدی که میشه تهیه کرد کارت گرافیک RTX 4060ـه. بین برندهای مختلف هم تفاوت قیمت وجود داره اما به دلیل عملکرد خوب ایسوس در سری DUAL و کیفیت و ظاهر بهتر نسبت به باقی برندها اون رو انتخاب کردیم.
حالا اینجا شما حق انتخاب دارید. اگه فریمریت در بازی براتون مهمتره، میتونید به جای RTX 4060 برید سراغ RTX 4060 Ti. این کار باعث میشه قیمت سیستم شما بره بالا. اگه میخواید قیمت سیستم رو در همین حدود نگه دارید، میتونید پردازنده رو یه لول پایین بیارید و به جای i5 13400، برید سراغ i5 12400. این دو پردازنده در گیم تفاوت زیادی ندارن، اما در کارهای دیگه مثل رندر و برنامهنویسی با توجه به کار شما، تفاوت نسبتاً زیادی پیدا میکنن.
رم Corsair Vengeance LPX 32GB 3200Mhz

در حال حاضر توی بازار ایران تنوع برندهای رم کم نیست، اما ماژولهای رم کورسیر به نسبت رمهای دیگه کیفیت خوب و البته قیمت مناسبی دارن. از طرفی ظاهرشون برای خیلی از کاربرا نسبت به مدلهای دیگه جذابتره. مارم Corsair Vengeance LPX 32GB 3200Mhz رو برای سیستم گیمینگ ۷۰ میلیونی انتخاب کردیم. ۳۲ گیگابایت حافظه موقت میتونه در خیلی از کارها ظرفیت خیلی خوبی رو در اختیار شما بذاره
خنک کننده پردازنده COOLERMASTER HYPER 212 HALO

به بخش خنک کننده پردازنده میرسیم. ما برای پردازنده Intel Core i5 13400F خنک کننده COOLERMASTER HYPER 212 HALO رو در نظر گرفتیم. البته این پردازنده با استفاده از کولر استوک هم خنک میشه اما ازونجایی که قصد داریم یه سیستم گیمینگ با عملکرد و ظاهر خوب داشته باشیم قطعا بستن یه کولر استوک در کنار باقی قطعات ظاهر خوبی نداره از طرفی اگر سی پی یو طولانی مدت تخت فشار باشه خیلی از پس خنک کردنش برنمیاد. همچنین قیمت کولر استوک هم این روزا پایین نیست، به خاطر همین ما ترجیح میدیم با هزینه بیشتر کولر چندین برابر بهتری تهیه کنیم. علاوهبر خنک کننده پردازنده COOLERMASTER HYPER 212 HALO، خنک کننده Deepcool AG400 با قیمت کمی پایینتر هم میتونه انتخاب مناسبی برای این CPU باشه.
یه انتخاب دیگه، Notus 400-ARGB از گرینه که در یک رنج قیمتی با مدلی که گفتیم قرار داره.
حافظه SSD و HDD

توی بخش انتخاب حافظه دستمون بازه که با توجه به نیازمون هر ظرفیتی که نیاز داشتیم رو انتخاب کنیم. اگه دنبال حافظه زیادی نیستید، یک حافظه یک ترابایت SSD انتخاب خوبیه. اگه حافظه بیشتری میخواید و میخواید بیشترین میزان گیگابایت به پولی که پرداخت میکنید دریافت کنید، بهترین راه اینه که کنار یک حافظه SSD، یک حافظه HDD هم تهیه کنید. توی این بخش هارد دیسک وسترن دیجیتال آبی با ظرفیت ۲ ترابایت میتونه انتخاب خوبی باشه. برای SSD هم برندهایی مثل کورسیر و سامسونگ و ازگارد و لکسار و Patriot که توی بازار هستن انتخابهای خوبی محسوب میشن. برای مثال مدل SSD asgard یک ترابایت با توجه به قیمت خوب برای این سیستم پیشنهاد شده. همچنین جایگزین اون LEXAR NM620 یک ترابایته. حافظه MSI Spatium M450 هم انتخاب خیلی خوبیه.
پاور یا منبع تغذیه: Coolermaster MWE 650w

یکی دیگه از قطعات اصلی یه کامپیوتر منبع تغذیه یا پاور اون به حساب میاد. خیلی از افراد کمترین بودجه رو برای این قطعه در نظر میگیرن که به شدت کار اشتباهیه. دلیلش هم اینه که مثلا یه سیستم ۱۰۰ میلیونی رو در نظر بگیرید. درسته که خود پاور ممکنه ۴..۵ میلیون باشه اما قراره یه مادربرد و پردازنده ۱۰-۱۵ میلیون یه کارت گرافیک ۳۰-۴۰ میلیونی و باقی قطعات قدرت و برقشون رو از پاور بگیرن. پس اگه پاور با کیفیت و دارای گواهی های معتبر نباشه برای همه قطعات ریسک آسیب وجود داره. در حال حاضر تنوع پاور هم در بازار سخت افزار ایران بسیار بالاست.
ما برای سیستم گیمینگ پیشنهادی ۷۰ تا ۸۰ میلیونی پاور کولر مستر MWE 650 با توان ۶۵۰ وات رو انتخاب کردیم. در بین برندهایی که پاورهای خوبی تولید میکنن و محصولاتشون هم توی بازار موجوده میشه به ایسوس و FSP و کولر مستر و موارد دیگه که بین اونها منبع تعذیه ایرانی هم وجود داره اشاره کرد. ما برای این سیستم یعنی سیستم پیشنهادی تا ۷۰ میلیون تومن پاور یا منبع تغذیه Coolermaster MWE 650w رو انتخاب کردیم که عملکرد خوب و قابل قبولی داره. این پاور به شما جای ارتقا هم میده، منتها با توجه به اینکه دیگه عمری از این پلتفرم گذشته، بهتره پاورهای دیگه رو هم مد نظر داشته باشید.
Green G1

قطعه آخری کمه میخوایم درموردش صحبت کنیم کیسه. برای سیستم پیشنهادی ۷۰ میلیونی در بازار انتخابهای بسیار زیادی وجود داره. اما توجه داشته باشید که قطعات اصلی ما به راحتی خنک میشن و مشکل ایرفلو کیس که یکی از مهمترین عوامل سنجش یک کیس خوبه در این مورد برای ما اهمیت خیلی زیادی نداره و در حدی که هوا چرخش داشته باشه خود قطعات از پس خنک کاری خودشون برمیان. در راسنای همین توضیحات شما میتونید از بازه ۳ میلیون به بالا انتخابهای متفاوتی داشته باشید. از کیسهایی که تولید شرکتهای داخلی هستن تا مدلهایی که بهطور جهانی جز کیسهای محبوب به حساب میان.
کیس Green G1 از کیسهای خوب بازار با یه قیمت مناسبه. این کیس جریان هوای قابل قبولی رو به نمایش میذاره و فضای نسبتا زیادی هم داره. این باعث میشه این کیس خوبی محسوب بشه. البته با توجه به اینکه کیس سلیقهایه، اصراری به انتخاب این مدل نیست، صرفا در نظر داشته باشید که یه کیس با کیفیت از یک برند با سابقه خوب تهیه کنید.
در ادامه میتونید کانفیگ نهایی رو ببینید.
- پردازنده: پردازنده Intel Core i5 13400F
- مادربرد: ASUS Prime H610m-a WIFI D4
- خنککننده پردازنده: COOLERMASTER HYPER 212 HALO
- رم: رم Corsair Vengeance LPX 32GB 3200Mhz
- کارت گرافیک: کارت گرافیک Asus Dual RTX 4060
- حافظه: Lexar nm620 1 TB
- پاور: منبع تغذیه Coolermaster MWE 650w
- کیس: کیس گیمینگ Green G1
تست و بنچمارک سیستم آماده گیمینگ/ رندرینگ ۷۰ میلیونی

در ادامه قصد داریم این سیستمی که با هم تا اینجا مشخصاتش رو دیدیم مورد تست و آزمایش قرار بدیم تا ببینیم در سناریوهای مختلف چه عملکردی از خودش نشون میده و میتونه در بارهای کاری مختلف چه امتیازی ثبت کنه. در ادامه ۵ تست نرم افزار و بازی برای شما قرار داده شده. (تمامی این تستها توسط تیم بنچفا با استفاده از همین سیستم انجام شده)
بنچمارک Superposition برای کارت گرافیک

اولین تست ما با استفاده از بنچمارک سوپرپوزیشن انجام شده. در تست 1080p extreme سوپر پوزیشن امتیازی که گرفتیم ۶۰۶۴ بود. ماکسیموم دمای کارت هم در این تست ۶۳ درجه. مدل کارتمون هم که ASUS rtx 4060 dual بود.
بنچمارک Cinebench R23
تست Cinebench R23 رو بیشتر برای اینکه ببینیم کولر چه عملکردی داره اجرا کردیم. در طول تست بالاترین دمای cpu package که دیدیم ۶۶ درجه بود، اختلافی هم بین دمای هستهها مشاهده نکردیم. P core ها داشتن با نهایتا ۴.۱ گیگاهرتز کار میکردن، که نهایت سرعت بوست چند هستهای این پردازندهست. خود اینتل اعلام کرده سرعت بوست این پردازنده ۴.۶ گیگاهرتزه، که البته این سرعت صرفا در عملیاتهای تک هستهای قابل دسترسیه. در طول تست پردازنده داشت چیزی حدود ۹۳ وات برق مصرف میکرد، پاور لیمیت هم نشد و در نهایت امتیاز ۱۵۲۶۶ رو ثبت کرد.
بنچمارک CrystalDiskMark

تست 3DMark Timespy

در تست تایم اسپای امتیاز گرافیک ما شد ۱۰۶۸۳، امتیاز پردازندهمون شد ۱۱۲۶۸، میانگینی که گرفتیم هم ۱۰۷۶۶ بود.
تست Blender Benchmark

اولین تستمون رندر بلندره که از بلندر بنچمارک استفاده کردیم که نتایج رو با میزان تعداد سمپل در دقیقه اعلام میکنه. ما این بنچمارک رو هم روی پردازنده اجرا کردیم، هم روی کارت گرافیک. روی پردازنده، در تست مانستر ۹۳ سمپل در دقیقه، در تست جانکشاپ ۶۲ سمپل در دقیقه و در تست کلسروم، ۴۷ سمپل بر دقیقه نتایج پایانی ما بود.

روی کارت گرافیک این اعداد در تست مانستر به ۱۶۱۹ سمپل در دقیقه، در تست جانکشاپ به ۷۸۴ سمپل در دقیقه و در تست کلسروم ۸۴۹ سمپل در دقیقه رسید. بعدا که نتایج بیشتری داشتیم، میتونیم اینا رو با کلی قطعه دیگه هم مقایسه کنیم.
عملکرد سیستم در بازی Cyberpunk 2077

به تست بازی میرسیم. بازیها در رزولوشن 1080p تست شدن، بدون استفاده از DLSS و FSR که تستها پایدار و قابل اطمینان باشن. و اما سایبرپانک. اینجا هم با ری تریسینگ تست رو انجام دادیم هم بدون اون و از بنچمارک بازی استفاده نکردیم. بدون استفاده از ری تریسینگ با تنظیمات الترا، ۷۱ فریم بر ثانیه بهطور میانگین دریافت میکردیم، با ۱% لو ۵۴ فریم بر ثانیه. ریتریسینگ باعث شد ۴۰۶۰ خونسردیش رو از دست بده و به ۳۷ فریم بر ثانیه بهطور میانگین رسید، با ۱% لو ۱۰ فریم بر ثانیه.

عملکرد این سیستم در بازی Spiderman Miles Morals

در spider man Miles Morales، بهطور میانگین با توجه به نقطهای از شهر که در اون هستید، شاهد ۹۰ تا ۱۰۰ فریم بر ثانیه بودیم، با ۱% لو ۵۵ فریم بر ثانیه.
عملکرد این سیستم در بازی Resident Evil 4 remake

اول از همه، Resident Evil 4 remake. در این بازی این ترکیب تونسته ۷۷ فریم بر ثانیه به صورت میانگین به نمایش بذاره، با ۵۶ فریم بر ثانیه ۱% low.
کلام آخر: به این لیست پایبند باشید!
اگر قصد خرید حضوری دارید و به فروشنده بگید که میخواید یه سیستم گیمینگ تا ۷۰ میلیون تومان تهیه کنید، فروشنده با توجه به موجودی و سود خودش سعی میکنه لیست شما رو تغییر بده. با توجه به این موضوع، پیشنهاد میکنیم تا حد امکان این لیست رو صرفا در صورت نیاز تغییر بدید.
حتما نظرتون درباره این سیستم پیشنهادی رو برامون بنویسید. سپاس که همراه ما هستید.